REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Romualdas Brazauskas ir Karolina Kazočiūnaitė (nuotr. Augusto Didžgalvio)

Savaitgalį Vilniaus „Siemens“ arenoje praūžusi Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro šventė į svečius pasikvietė ir moterų krepšinio atstoves.

30

Savaitgalį Vilniaus „Siemens“ arenoje praūžusi Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro šventė į svečius pasikvietė ir moterų krepšinio atstoves.

REKLAMA

Pirmą kartą istorijoje surengtose „Karalienės taurės“ rungtynėse Kauno „Aistės-LSMU“ 71:61 pranoko Vilniaus „Kibirkšties“ ekipą, bei iškovojo pirmąjį šio sezono trofėjų.

Šiame susitikime nugalėtojas į priekį vedusi Karolina Kazočiūnaitė pelnė 18 taškų (3/5 trit.), atliko 8 rezultatyvius perdavimus, surinko 25 naudingumo balus, bei buvo pripažinta naudingiausia mačo žaidėja.

„Tokia ir karalaitė... Laimėjome karalienės titulą, tačiau niekas nepasikeitė – vis tiek turiu sėdėti paskaitose, bei krimsti mokslus – portalui tv3.lt juokavo krepšininkė. – Manau, kad toks renginys labai naudingas visam moterų krepšiniui.

Visų pirma – tai buvo neeilinė proga žaisti vienoje geriausių Lietuvos arenų, stebint didelei auditorijai žmonių. Nemaža dalis krepšinio gerbėjų į mūsų rungtynes atėjo vedini smalsumo, ką čia pamatys, o tai suveikė kaip gera reklama.“

REKLAMA
REKLAMA

Sausio mėnesį 20-ą gimtadienį minėjusi žaidėja juokauja, kad aršiausias šio sezono varžoves įveikusios „Aistės-LSMU“ krepšininkės jautėsi šventiškai dar ne vieną dieną, tačiau ateina laikas sugrįžti į realybę.

REKLAMA

Kaunietės šiemet varžosi bendroje Baltijos šalių moterų krepšinio lygoje. Alytiškė atvira – akivaizdi šių pirmenybių favoritė Rygos TTT ekipa, jau ne vienerius metus dalyvaujanti Eurolygos varžybose.

Anot jos, pagrindinės „Aisčių-LSMU“ varžovės vietiniame fronte šiemet yra Vilniaus „Kibirkštis“.

„Karalienės taurės“ finalą pralaimėjęs sostinės klubas atsisveikino su vyriausiuoju treneriu Valdu Gecevičiumi, kurį pakeitė Algirdas Paulauskas.

K. Kazočiūnaitė mano, kad po šio žingsnio „Kibirkštis“ tik sustiprės, bei žada įnirtingą kovą dėl stipriausios Lietuvos moterų krepšinio komandos vardo.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus alytiškė pagarbiai atsiliepė ir apie savo dabartinį trenerį Roką Kondratavičių: „Manau, kad jis labai protingai ir sumaniai išnaudoja stipriąsias kiekvienos žaidėjos pusės. Nereikalauja neįmanomo, o tiesiog bando išspausti maksimumą iš to, ką turi.“

Savaitgalį oranžinio kamuolio karaliene tapusi K. Kazočiūnaitė, kaip ir daugelis jos kolegių, pripažįsta, kad šiandien moterų krepšinis Lietuvoje sulaukia per mažai dėmesio.

179 cm ūgio žaidėja mato vienintelį būdą, kaip prikelti moterų krepšinį iš letargo miego.

„Nacionalinė moterų krepšinio rinktinė yra tarsi visas mūsų atspindys. Kol nebus pergalių iš šios komandos, tol ir svajoti apie kažkokį situacijos pagerėjimą bus labai sunku. O mes pastaruoju metu net nesugebame pakliūti į Europos čempionatą, dėl to ir kalbėti apie augantį moterų krepšinio populiarumą nėra jokio pagrindo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prisiminkime, kaip buvo su plaukimu. Po Rūtos Meilutytės triumfo Londono Olimpinėse žaidynėse, vaikai pradėjo plūsti į plaukimo treniruotes. Kažko tokio, kas sukeltų didelį ažiotažą bei susidomėjimą, reikia ir moterų krepšiniui“,- įsitikinusi krepšininkė.

Artėjančią vasarą Karolina pati vilkės Lietuvos rinktinės marškinėlius, kai kartu su kitomis bendraamžėmis gins savo šalies garbę Europos jaunimo (iki 20 metų) krepšinio čempionate.

Lietuvių priešininkėmis B grupės varžybose bus Belgijos, Baltarusijos ir Vengrijos merginos.

Paklausta, ar tikisi vieną dieną atstovauti nacionalinę Lietuvos moterų krepšinio rinktinę, perspektyvi alytiškė išlieka santūri: „Visų pirma, noriu pabaigti šį sezoną, o apie ateitį galvosime vėliau. Turiu iki šio sezono pabaigos galiojančią sutartį su komanda, todėl dabar mano pagrindinis tikslas – siekti pergalių su „Aistėmis-LSMU“, o tada žiūrėsime kaip bus",- įvykių neforsuoja žaidėja. 

Tačiau, galima neabejoti, kad nacionalinės moterų krepšinio rinktinės atstovai jau seniai stebi K. Kazočiūnaitės progresą aikštelėje, bei turi minčių kažkada ateityje ją pasikviesti į komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų