REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Europos futbolo stadionuose startuoja likusių UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio porų kovos.

Antradienį Europos futbolo stadionuose startuoja likusių UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio porų kovos.

REKLAMA

Šį vakarą Prancūzijoje „Lyon“ futbolininkai namuose priima „Barcelona“ klubą, tuo metu Anglijoje vyks milžinų akistata tarp vietos „Liverpool“ ir Miuncheno „Bayern“.

Trečiadienį Madride stadiono šeimininkai „Atletico“ stos į kovą su Turino „Juventus“, o Vokietijoje FC „Schalke 04“ bandys atlaikyti grėsmingas „Man City“ atakas.

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“ ir „TVPlay Sports+“ kanalai parodys visas ketverias antradienį ir trečiadienį vyksiančias pirmąsias aštuntfinalio rungtynes. TV6 kanalas transliuos du mačus.

Prieš artėjančius mūšius žymus TV3 ir TVPLAY komentatorius Rytis Vyšniauskas trumpai apžvelgė kiekvieną iš šių keturių aštuntfinalio porų.

REKLAMA
REKLAMA

„Lyon“ – „Barcelona“

Futbolo specialistas šios poros favoritu įvardija „Barcelona“ klubą, tačiau pastebi, kad katalonai negali leisti sau atsipalaiduoti.

REKLAMA

„Lyon“ klubas jau grupių etape įrodė, kad gali būti labai pavojingas varžovas. Daug pasako faktas, kad būtent jie iškovojo net keturis taškus žaisdami prieš tokį klubą, kaip „Man City“.

Be to, neseniai Prancūzijoje sustabdė Paryžiaus „Saint Germain“ dominavimą, kai įveikė juos 2:1.

Asmeniškai man, šiandieninė „Lyon“ komanda savo potencialu šiek tiek primena 2016-2017 m. sezone puikiai žaidusią AS „Monaco“ ekipą, kuriai tada pavyko pasiekti Čempionų lygos pusfinalį“,- sakė R. Vyšniauskas.

Komentatorius pastebi, kad „Barcelona“ komandos žaidimo kreivė šiuo metu yra kiek kritusi, todėl priešininkai gali tuo pasinaudoti.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, pirmajame aštuntfinalio mače namuose „Lyon“ ekipai reikia bandyti kovoti dėl pergalės, tačiau pernelyg nepervertinti savo jėgų, nes katalonų klubas gali bet kurią akimirką netikėtai smogti atgal.

R. Vyšniauskas mano, kad „Barcelona“ šiame susitikime neprivalo forsuoti, nes jų dar lauks atsakomoji akistata „Camp Nou“ stadione.

„Liverpool“ – Miuncheno „Bayern“

Europos futbolo sunkiasvorių dvikova gerbėjams žada milžinišką intrigą. R. Vyšniauskas pastebi, kad „Liverpool“ rezultatams įtakos gali turėti gynybinio stiliaus žaidėjų traumos ir diskvalifikacijos.

Tuo metu, kaip vieną didžiausių šio sezono Miuncheno „Bayern“ bėdų, jis nurodo sąlyginai prastą bavarų gynybą, būtent dėl ko savaitgalį vietiniame fronte teko stipriai vargti su „Augsburg“ klubu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abi ekipos pirmajame susitikime turės nemažai nuostolių. Liverpulio klube suspenduotas Virgilas van Dijkas, susižeidę Joe Gomezas, Alexas Oxlade‘as Chamberlainas. Nežinia, ar aikštėje po traumų pasirodys Roberto Firmino ir Xherdanas Shaqiri.

„Bayern“ gretose nežais Jerome‘as Boatengas, kurį užklupo virusas. Diskvalifikuotas Thomasas Mulleris, traumuotas Arjenas Robbenas.

Tiesa, Miuncheno komanda turi rezultatyviausią šio sezono Čempionų lygos žaidėją Robertą Lewandowskį. Jis yra pelnęs aštuonis įvarčius.

„Čia tikrai bus į ką pažiūrėti – mūsų visų laukai aukščiausio lygio futbolas. Nors abi komandos turi daug problemų gynyboje, manau visas dėmesys bus skiriamas šių klubų puolimą kuriantiems žaidėjams. „Liverpool“ šį sezoną gal ir demonstruoja kiek geresnį futbolą, tačiau dabartinėje situacijoje tikrai neturi akivaizdaus pranašumo“,- įsitikinęs pašnekovas.

REKLAMA

Anot R. Vyšniausko, savo stadione žaisiantys „Liverpool“ futbolininkai tiesiog privalo įgyti pranašumą, nes tą padaryti atsakomoje dvikovoje varžovų tvirtovėje bus kur kas sunkiau.

„Bayern“ tikslai kiek kitokie – pirmajame mače jiems užtektų ir lygiųjų, o svarbiausia – susitvarkyti spragas gynyboje, bei neleisti varžovams „sprogti“ puolime, kuo ir pasižymi „Liverpool“ futbolininkai.

FC „Schalke 04“ – „Man City“

Vienas aistringiausių „Man City“ komandos gerbėjų R. Vyšniauskas pripažįsta – jo palaikomai ekipai labai pasisekė su burtais.

Neįprastai sau visą šį sezoną prastą futbolą demonstruojantis FC „Schalke“ klubas „Bundesliga“ čempionate užima vos keturioliktą vietą, bei yra aiškus šios poros autsaideris.

REKLAMA

Anot futbolo eksperto, daug talentingų žaidėjų savo sudėtyje turintis „Man City“ klubas tiesiog privalo patekti į sekantį turnyro etapą.

„Anglijos čempionams svarbiausia rasti savyje jėgų nusiteikti šioms rungtynėms ir viskas turėtų ateiti savaime. Beveik neabejoju, kad toks treneris kaip Pepas Guardiola savo auklėtiniams neleis atsipalaiduoti, bei įkvėps kovai.

Vis tik, norisi tikėtis, kad FC „Schalke“ neleis būti mindoma – supyks ant savęs ir bandys įrodyti, kad šiame sezone dar nėra viskas prarasta“,- akcentavo R. Vyšniauskas.

Madrido „Atletico“ – Turino „Juventus“

Dar viena didelio ažiotažo sulaukusi aštuntfinalio pora. Garsus futbolo komentatorius pastebi, kad vasarą į Turino „Juventus“ ekipą atvykęs Cristiano Ronaldo yra vertinamas, kaip bene geriausias visų laikų UEFA Čempionų lygos atkrintamųjų varžybų futbolininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, Turino komandos vadovai tikisi, kad lemiamu sezono metu portugalas sugebės pakartoti savo žygdarbius, kuriais anksčiau žavėjo Madrido „Real“ sirgalius.

„Manau, kad tai bus futbolo gurmanų labai laukiama taktinė kova. Šios komandos ne visada žaidžia akiai patrauklų žaidimą, tačiau dažniausiai jis būna pergalingas. Mums, paprastiems futbolo gerbėjams tai ne visada bus 90 minučių „kaifas“, bet taktikos mėgėjai tikrai neliks nusivylę.

Jeigu atvirai, labai laukiu šios poros mūšių. Daugelis turbūt pagrįstai teigia, kad favoritai yra „Juventus“ futbolininkai, tačiau situacija yra pakankamai slidi. Turino komandos atstovai veikiausiai pernelyg nedžiūgavo, kai pamatė šiuos burtus.

REKLAMA

Madrido „Atletico“ atkrintamose varžybose yra grėsmingas priešininkams visiems, ką jau ne kartą anksčiau įrodė“,- sakė R. Vyšniauskas.

TIESIOGINIŲ TRANSLIACIJŲ TVARKARAŠTIS:

Vasario 19 d. (antradienis):

21.50 val. „Lyon“ – „Barcelona“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“ ir TV6),

21.50 val. „Liverpool“ – „Bayern“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“+);

Vasario 20 d. (trečiadienis):

21.50 val. „Atletico“ – „Juventus“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“),

21.50 val. „Schalke“ – „Manchester City“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“+ ir TV6).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų