REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finale sekmadienį susigrums Vilniaus „Rytas“ ir Kauno „Žalgiris“. Vilniečiai antrajame pusfinalyje sutriuškino Klaipėdos „Neptūną“, o tai reiškia, kad turnyro finale žiūrovai išvys lietuviško krepšinio klasika tapusią akistatą.

Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finale sekmadienį susigrums Vilniaus „Rytas“ ir Kauno „Žalgiris“. Vilniečiai antrajame pusfinalyje sutriuškino Klaipėdos „Neptūną“, o tai reiškia, kad turnyro finale žiūrovai išvys lietuviško krepšinio klasika tapusią akistatą.

REKLAMA

Namuose rungtyniavęs „Rytas“ varžovus iš Klaipėdos įveikė 86:72 (33:23, 24:10, 20:16, 9:23)

Dainiaus Adomaičio kariauną į nesunkią pergalę nuo pat pirmosios rungtynių minutės vedė komandos kapitonas Chrisas Krameris.

Amerikietis pirmojo kėlinio metu pataikė 5 tritaškius iš eilės, viso jis surinko 20 taškų. Ko gero, Ch. Krameris būtų pelnęs ir daugiau, tačiau „Ryto“ persvara augo ir kapitono paslaugų treneriui Dainiui Adomaičiui nebeprireikė.

„Neptūno“ krepšininkai po „šalto dušo“ ir pirmojo kėlinio, kuriame sostinės ekipa pataikė net 9 tritaškius iš 11, atsitiesti nesugebėjo. Iki ilgosios pertraukos svečiai jau skaičiavo 24 taškų deficitą (57:33).

REKLAMA
REKLAMA

Trečiojo kėlinio metu komandas skyrė rekordinis 31 taškas (69:38), o klaipėdiečių metimai ir toliau skriejo pro šalį.

Tiesa, rungtynių pabaigoje Kazio Maksvyčio auklėtiniai sužaidė garbingai ir ketvirtą kėlinį laimėjo 23:9.

REKLAMA

Vis tik, paskutines dešimt minučių susirinkusius gerbėjus labiau džiugino ne demonstruojamas krerpšinis, o išvaizdžių šokėjų pasirodymai.

Abiejų komandų treneriai ketvirtojo kėlinio metu rūpinosi ne rezultatu ir žaidimo kokybe, o savo krepšinininkų sveikata – 36 minutę „Ryto“ penketuke vienu metu buvo Aistis Pilauskas, Margiris Normantas, Marekas Blaževičius, Martynas Echodas ir Deividas Sirvydis.

„Rytas“ pelnė daugiau taškų po varžovų klaidų (19 prieš 13), taip pat laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (36 ir 34).

Taip pat sostinės ekipa žymiai taikliau atakavo iš toli (46 prieš 25 proc.). Tiesa, pusfinalyje sėkmingiau sekėsi „Neptūno“ atsarginiams žaidėjams. Į startinį penketą nepatekę žaidėjai pelnė atitinkamai po 20 ir 41 tašką klaipėdiečių naudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Rytas“: Chrisas Krameris 20 (5/7 trit.), Eimantas Bendžius 15, D.J. Seeley 14, Arnas Butkevičius 10, Mindaugas Girdžiūnas 9.

„Neptūnas“: Lorenzo Williamsas 13, Kyle‘as Weaveris ir Džiugas Slavinskas po 10, Laimonas Kisielius, Paulius Dambrauskas ir Gytis Masiulis po 8.

Primename, kad Šarūno Jasikevičiaus kariauna, „Žalgiris“, pusfinalyje 89:58 be vargo įveikė Panevėžio „Lietkabelį“.

Finalinės rungtynės vyks sekmadienį 17:40 val.

Rungtynės dėl trečiosios vietos prasidės 14:00 val. Jose susigrums Klaipėdos „Neptūnas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Rungtynių eigą nuo 17:30 val. galėjote sekti kartu su portalu tv3.lt.

RUNGTYNIŲ EIGA:

STARTINIAI PENKETAI:

„Rytas“: Artsiomas Parakhouskis, Chrisas Krameris, Arnas Butkevičius, D. J. Seeley, Eimantas Bendžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neptūnas“: Kylie'as Weaveris, Osvaldas Olisevičius, Laimonas Kisielius, Jerai'us Grantas, Lorenzo Williamsas.

Ketvirtas kėlinys: (86:72)

Panašu, kad abieju komandų strategams šiuo metu svarbiau ne rezultatas, o žaidėjų sveikata. Rungtynių tempas nurimo, o likus penkioms minutėms arenoje pradeda mažėti žmonių.

„Ryto“ gretose pasirodo ir jaunasis Aistis Pilauskas. Tiesa, jo tritaškis metimas skrieja pro šalį.

M. Girdžiūnas vilniečiams grąžina 30 taškų persvarą (79:49).

Trečias kėlinys: (77:49)

E. Bendžius pelno 15-ąjį savo tašką, vilniečiai apsigina ir tampa panašu, kad „Neptūnas“ intrigos šįvakar nebeatkurs (73:47).

Vilniečiai skaičiuoja ir 31 taško pranašumą (69:38).

Antrą rungtynių pusę taikliu tritaškiu pradeda L. Kisielius. Tiesa, tuo pačiu iškart atsako ir E. Bendžius.

REKLAMA

Antras kėlinys: (57:33)

Įspūdingą solo pasirodymą pirmame kėlinyje surengęs Ch. Krameris antrajame ketvirtje taškų nepelnė, tačiau „Rytas“ pirmauja 24 taškais (57:33)

Netrukus nesportine pražanga baudžiami ir kalipėdiečiai. E. Bendžius sumeta abi baudas, dvitaškį prideda M. Echodas (50:27).

Vilniečiai skaičiuoja ir 20-ies taškų pranašumą (46:26), bet Martynas Echonas baudžiamas nesportine pražanga. Tiesa, ja svečiams produktyviai pasinaudoti nepavyksta.

Komandas 13-ą minutę, po E. Bendžiaus baudų metimų, skiria jau 16 taškų (42:26).

Tas pats Ch. Krameris kabina kamuolį A. Parakhouskiui ir „Rytas“ bėga (35:23).

Pirmas kėlinys: (33:23)

Tritaškių spektaklį tęsia „Ryto“ kapitonas. Amerikietis pelno penkis tritaškius per kėlinį, viso Ch. Krameris jau yra pelnęs 18 taškų ir vilniečiai priekyje (33:23).

REKLAMA

Ch. Krameris pelno 12-ą savo tašką ir kelia visą „Siemens“ areną ant kojų (24:18)

A. Butkevičius, D. J. Seeley ir E. Bendžius smeigia po tritaškį, vilniečiai spurtuoja 9:0 ir išsiveržia į priekį (13:10).

Rungtynes aktyviau pradeda klaipėdiečiai, tačiau vos po pusantros minutės „Neptūnas“ jau turi 4 pražangas.

PRIEŠ RUNGTYNES:

Vilniečių gynėjas Mindaugas Girždiūnas tikino, kad pusfinalyje laukia sunki kova, o Klaipėdos klubo žaidimą gali nulemti ir amerikiečio Jerai'aus Granto žaidimas.

„Neptūnas“ demonstruoja neblogą sportinę formą, laimėjo keletą svarbių rungtynių pastaruoju metu. Klaipėdos komanda visada kovinga, turinti daug gerų metikų ir šiame sezone puikiai žaidžiantį J. Grantą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visi žinome, kad norime patekti į finalą. Jei įvykdysime savo užduotis ir planą turėsime gerus šansus žengti tolyn“, – dėstė M. Girdžiūnas.

Įspūdingą sportinę formą demonstruojantis ir „Ryto“ puolimo lyderiu pastaruoju metu tapęs Eimantas Bendžius buvo kuklesnis bei akcentavo galimą sostinės klubo pranašumą rungtyniaujant namuose.

„Tokias rungtynes žaisti palaikomiems savų sirgalių labai svarbu. Jau ne kartą matėme, kaip sirgaliai arenoje mums padeda, jų palaikymas momentais padeda palaikyti rungtynių ritmą“, – ruošėsi E. Bendžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų