REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos „Neptūnas“ surengė pirmąją treniruotę „Siemens“ arenoje. Šį savaitę Vilniuje vyks krepšinio šventė, kurios metu paaiškės „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės nugalėtojas.

Klaipėdos „Neptūnas“ surengė pirmąją treniruotę „Siemens“ arenoje. Šį savaitę Vilniuje vyks krepšinio šventė, kurios metu paaiškės „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės nugalėtojas.

REKLAMA

Uostamiesčio ekipas strategas Kazys Maksvytis pasidalino mintimis prieš būsimą pusfinalio akistatą su Vilniaus „Rytu“ bei atskleidė pagrindinius dvikovos akcentus.

„Komandos gyvena dėl tokių momentų, kaip šis savaitgalis, – teigė „Neptūno“ treneris K. Maksvytis. – Gera atmosfera, suvažiavo keturios stipriausios šalies komandos. Ačiū Dievui, kad esame čia. Mes nesiruošiame būti turistais, norime kovoti dėl titulo.“

– Kokį įspūdį palieką Vilniaus „Rytas“?

– Gerą, „Rytas“ pasikeitė atėjus Arciomui Parachouskiui, pasikeitė net žaidėjų rotacijos bei gynybos stilius. Vilniaus ekipa pasidarė daugiau bėganti, su keturiais metančiais žaidėjais ir vienu stipriu krepšininku viduje. Pavojinga ir greitai bėganti ekipa.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar nėra nerimo dėl gynybos, kuri pastaruoju metu šlubuoja?

– Jei pastebėjote, tai mūsų gynyba priklauso nuo mūsų motyvacijos ir energijos. Esame patyrusi komanda, gerai, kad turėjome daug poilsio, net keturias dienas. Tai mums paranku. Atvažiavome pasiruošę, esame visi sveiki. Mūsų mintys sukasi tik apie artėjantį mačą.

REKLAMA

– Kaip „Rytas“ pasikeitė išvykus Dominique‘ui Suttonui?

– Visų pirma, tai „Rytas“ pradėjo žaisti daugiau metančiu žmogumi ketvirtoje pozicijoje. A. Parachouskis pridėjo solidumo po krepšiu. Jei anksčiau Evaldas Kairys keisdavo Martyną Echodą, tai vienam būdavo geresnė diena, tai kitam. Tai dabar jaučiasi skirtumas, kai A. Parachouskis yra aikštelėje, ir kai jo nėra.

Matosi, kad yra geresnė atmosfera komandoje, pradėjo žaisti sutelkčiau, solidžiau, greičiau.

– Su „Rytu“ buvo žaistos dvejos skirtingos rungtynės, kokios gali būti padarytos išvados iš tų mačų?

REKLAMA
REKLAMA

– Manau, kad bus vėl visiškai kitoks mačas. „Rytas“ yra pakeitęs žaidimo stilių, pas mus irgi yra naujas žmogus. Negaliu prognozuoti.

– Ar D.J. Seeley bus skiriamas didesnis dėmesys gynyboje?

– Tai kažkiek pakeitė mūsų planus, nes jis paskutiniu metu yra karštas. Nemanau, kad jis vienas nulems pergalę. „Rytas“ yra darniai veikiantis mechanizmas – A. Parachouskis, D.J. Seeley, Eimantas Bendžius, kuris žaidžia labai gerai. Arnas Butkevičius irgi atrodo gerai. Negalime sakyti, kad susitvarkysime su D.J. Seeley ir taip išspręsime varžovų problemą.

– Ar „Neptūnas“ bandys išnaudoti tai, kad „Rytas“ turi tik vieną ketvirtą numerį?

– Taip. Tiek jie, tiek mes ieškome pažeidžiamų vietų. E. Bendžius gerai išplečia aikštelę, gerai pataiko. Prieš tokią komandą sudėtinga gintis, nes nėra kur rizikuoti. Gynyboje jie kartais turi problemų, bet reikia mokėti tai išnaudoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kaip galime paaiškinti tai, kad Kyle‘as Weaveris fiksuoja dvigubai geresnę statistiką prieš „Rytą“ ir „Žalgirį“, lyginant su kitomis komandomis?

– Jau buvau ne kartą minėjęs, kad jis yra patyręs, yra žaidęs NBA lygoje. Jis žaidęs atkrintamosiose prieš Los Andželo „Lakers“ ir gynėsi prieš Kobe Bryantą. Taip neturėtų būti, bet kartais sudėtinga jam pasakyti, kad nuvažiuotų į „Šiaulius“ ir žaistų iš visų jėgų prieš kažkokį jauną žaidėją.

Jis yra didelių rungtynių žaidėjas, kai žaidžia rimti klubai ir yra pilnos arenos. Jis tuomet pasikeičia, jis turi potencialo, tuomet prasiveržia jo energija ir motyvacija.

REKLAMA

– Ar Deividas Gailius jau visiškai įsiliejo į komandą?

– Negaliu sakyti, kad jis įsiliejo 100 proc. Bet galiu patvirtinti, kad jis jau davė mums naudos, padėjo laimėti nevienas rungtynes. Kartais dar trūksta susikalbėjimo ir gynyboje, ir puolime. Bet jis tikrai duoda lengvumo ir man, kaip treneriui, manevringumo. Jis gali žaisti nuo antros iki ketvirtos pozicijos, o puolime ypatingai pakeitė komandą.

– Daug diskusijų sukėlė LKL sprendimas pakviesti arbitrą iš užsienio, kaip jūs tai vertinate?

– Nenoriu vertinti, nes ši šventė skirta krepšininkams, žiūrovams, treneriams ir žurnalistams. Labai išskiriamas teisėjų vaidmuo, nors tai yra mažesnė šios šventės dalis. Noriu atiduoti didesnį dėmesį žaidėjams ir komandoms.

– Ar Jus tenkina Lietuvos teisėjų lygis?

– Dabar reikia pagirti Lietuvos teisėjus (šypsosi). Na, žiūrint su kuo lyginsi, kitos šalys skundžiasi dėl nacionalinių čempionatų. Teko kalbėtis su Prancūzijos klubų treneriais. Mes neturėtume skustis teisėjais, jei lygintume su bendru Europos lygiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų