REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį paskelbtas Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas paskutiniam FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų „langui“.

Ketvirtadienį paskelbtas Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas paskutiniam FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų „langui“.

REKLAMA

Spaudos konferencijoje Dainius Adomaitis motyvavo savo pasirinkimo motyvus.

„Yra nemažai naujų pavardžių – galvojame, kad juos buvo verta įtraukti į sąrašą, bei patikrinti jų sugebėjimus. Galbūt norėjosi sąraše matyti daugiau jaunų žaidėjų pavardžių, tačiau daug laiko pasiruošimui neturime, todėl mums būtina turėti ir tų, kurie jau anksčiau yra žaidę rinktinėje“,- kalbėjo D. Adomaitis.

Pirmą kartą savo pavardes kandidatų sąraše išgirdo Dovis Bičkauskas, Paulius Valinskas ir Egidijus Mockevičius.

„Norėjosi juos išbandyti, nes mums šio etapo rezultatai pernelyg nieko nereiškia. Be to, jie nusipelnė savo šanso, nes šiame sezone demonstruoja gerą krepšinį. Norisi juos pamatyti ne tik per televizorių“,- savo pasirinkimą grindė D. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Per dešimt žaistų rungtynių lietuviai suklupo vos kartą, kai išvykoje nusileido italams.

Tada mūsiškiai turėjo daug problemų po krepšiais. D. Adomaitis viliasi, kad šias problemas pavyks sutvarkyti savojo šanso sulaukusiam Egidijui Mockevičiui.

REKLAMA

„Manome, kad Egidijus gali mums pagelbėti šiuo klausimu. Italijoje jis žaidžia labai gerą sezoną, bei nusipelnė savo šanso. Iš jo tikimės daug“,- teigė vyriausiasis treneris.

Šįkart kandidatų sąraše nėra komandos kapitono Manto Kalniečio, kuris praktiškai niekada nepraleidžia Lietuvos rungtynių, jei tik būna sveikas.

„Kalbėjome ir su Mantu, ir su Jonu (Mačiuliu – aut.past.) dėl šios situacijos. Jie abu jau senokai nebėra jaunuoliai. Jie geriausiai pažįsta savo kūną, fizines galimybes. Todėl pasikalbėjome su jais, bei nusprendėme, kad šįkart jie gaus poilsio“, - sakė strategas.

REKLAMA
REKLAMA

D. Adomaitis taip pat atskleidė, kad galutinį dvyliktuką paskelbs artimiausiu metu.

„Šįkart į pagrindinę stovyklą kviesime dvylika žaidėjų. Šioje sezono stadijoje nenorime pernelyg sujaukti krepšininkų ir jų atstovaujamų klubų planų. Pasirengimą pradėsime vasario 18-ą dieną, todėl jau kitą savaitę planuojame paskelbti ir galutinį dvyliktuką“,- teigė D. Adomaitis.

Trečiadienį savo sudėtį paskelbė ir Italijos nacionalinė rinktinė, kuri bus mūsiškių varžovė šiame atrankos cikle.

Apie šią komandą D. Adomaitis kalbėjo trumpai: „Jų sudėtis yra gera, bet kol kas dar nėra aišku, kas žais, nes kandidatų sąrašas yra išplėstinis. O ir netikėtos traumos gali pakeisti šios komandos paveikslą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneris sulaukė klausimo ir apie Artūro Gudaičio situaciją, kuris neseniai patyrė kelio kryžminių raiščių traumą.

Pagrįstai abejojama dėl jo galimybių padėti rinktinei rugpjūčio pabaigoje prasidėsiančiame pasaulio krepšinio čempionate.

„Apie vasarą kalbėsime, kai ji ateis. Kalbėjau su Artūru, man labai gaila dėl jo. Jis žaidė geriausią savo karjeros sezoną, demonstravo nuostabų krepšinį. Tačiau kartais taip atsitinka, tai yra tamsioji šio darbo pusė. Artūras yra labai geras, užsispyręs žmogus. Net neabejoju, kad po šios traumos jis sugrįš stipresnis“,- teigė komandos vairininkas.

Lietuviai paskutinį FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų etapą pradės vasario 22-ą dieną, kai išvykoje kovos prieš Nyderlandų rinktinę.

Vasario 25-ą dieną D. Adomaičio auklėtiniai žais Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, kur mėgins pasiekti revanšą prieš Italijos komandą.

Mūsiškiai jau seniai užsitikrino vietą planetos pirmenybėse, bei turi idealius šansus užimti pirmą vietą savo grupėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų