REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurolygoje prie sienos priremti Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiandien žais itin svarbias Eurolygos rungtynes. Jie svečiuose kausis su „Barcelona“.

Eurolygoje prie sienos priremti Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiandien žais itin svarbias Eurolygos rungtynes. Jie svečiuose kausis su „Barcelona“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauniečiai vis dar turi galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas, bet dabar būtina nuolat klupdyti varžovus. Lietuvos čempionai turi 8 pergales ir užima 13 vietą. Tiesa, nuo aštuntosios pozicijos, kuri dar garantuoja vietą kitame turnyro etape, žalgiriečius skiria tik dvi pergalės.

REKLAMA

„Žalgiris“ iš pastarųjų septynių Eurolygos mačų laimėjo tik vieną. Tuo tarpu „Barcelona“ rungtyniauja daug solidžiau nei praėjusį sezoną. Katalonijos klubas laimėjo 12 kartų ir rikiuojasi penktas.

Ispanijos čempionato lyderiai (16 pergalių, 3 nesėkmės) triumfavo šešiose iš paskutinių aštuonių Eurolygos dvikovų. „Barca“ praėjusiame ture svečiuose, pademonstravusi geležinę gynybą, kiek netikėtai net 76:55 nušlavė Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Jei žalgiriečiai vėl pralaimėtų, jų situacija taptų iš esmės kritinė. Tokiu atveju kauniečius nuo aštuntosios vietos, kuri dar garantuoja bilietą į kitą etapą, jau turbūt skirtų trys pergalės, mat „Armani Olimpia“ namie, ko gero, paklupdys turnyro lentelės dugne esančią „Darussafaka“ ekipą. Realu, kad ir „Baskonia“, kuri savo aikštėje priims „Bayern“, nuo „Žalgirio“ nutoltų trimis laimėjimais.

Šį sezoną „Barcelona“ daug geriau ginasi nei praėjusį – praleidžia po 76,6 taško ir užima trečiąją vietą. „Žalgiriui“ oponentai įsūdo po 79,7 taško. 2017-2018 m. turnyre katalonai leisdavo varžovams įmesti po 80,1 taško.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svetislavo Pešičiaus auklėtiniai pagirtinai kaunasi dėl kamuolių. Jų per mačą sugriebia po 35 ir pagal šį rodiklį taip pat yra treti. „Žalgirio“ žaidėjai atkovoja po 33 kamuolius.

Tiesa, ir „Barca“ yra pažeidžiama. Praėjusiose Ispanijos čempionato rungtynėse Katalonijos klubas netikėtai pralaimėjo Tenerifės „Iberostar“ ir surinko tik 57 taškus.

„Barcelona“ Eurolygoje pataiko tik 35,5 proc. tolimų metimų ir yra vos 12-ta. Buvęs žalgirietis Kevinas Pangosas iš toli atakuoja labai prastu 24 proc. tikslumu. Žalgiriečiai iš tolimojo nuotolio meta 38,2 proc. taiklumu.

REKLAMA

Katalonai neturi aiškaus lyderio. Rezultatyviausiai žaidžia atakų organizatorius prancūzas Thomasas Heurtelis, kuris renka po 11,1 taško.

Pirmąjį „Žalgirio“ ir „Barcos“ mūšį Kaune 88:85 laimėjo svečiai. Iš viso šiuolaikinėje Eurolygoje komandos tarpusavyje kovojo 25 kartus. Net 20 sykių pajėgesnė buvo Katalonijos komanda.

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“ ir „TVPlay Sports+” kanalai šią savaitę parodys šešerias 22-ojo turo rungtynes.

Tiesioginių transliacijų tvarkaraštis:

vasario 7 d.

19.15 val. „Anadolu Efes“ – „Gran Canaria“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“),

20.50 val. „Maccabi“ – „Olympiacos“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“+),

21.45 val. „Barcelona“ – „Žalgiris“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“);

vasario 8 d.

18.45 val. CSKA – „Real“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“),

19.30 val. „Fenerbahce“ – „Panathinaikos“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports+“),

21.30 val. „Armani Olimpia“ – „Darussafaka“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų