REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai Šarūnas Jasikevičius tapo Kauno „Žalgirio“ treneriu, strategas ne kartą užstojo dažnai kritikos strėlių kirstą Artūrą Milaknį.

Kai Šarūnas Jasikevičius tapo Kauno „Žalgirio“ treneriu, strategas ne kartą užstojo dažnai kritikos strėlių kirstą Artūrą Milaknį.

REKLAMA

Kauniečių ekipos snaiperis kaip niekas kitas šioje komandoje yra priklausomas nuo tritaškių metimų.

To iš jo kiekvieną kartą tikisi reikliausi klubo gerbėjai, to nori ir pats Š. Jasikevičius bei Artūro ekipos draugai.

Tačiau 32-ejų kaunietis nėra geležinis ir kartais sėkmė nuo jo nusisuka.

Skaičiai yra daugiau nei iškalbingi. Per paskutines septynerias Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ laimėjo vos sykį, o A. Milaknis yra šios prastos serijos atspindys.

Lietuvis per šią atkarpą vidutiniškai aikštelėje praleisdavo 21 minutę ir pelnydavo 4,1 taško (28,6% dvit., 29,6% trit.).

REKLAMA
REKLAMA

Sunku patikėti, tačiau per paskutines septynerias rungtynes snaiperio bendras visų susitikimų naudingumo balų skaičius buvo neigiamas (minus 4).

Šią statistiką dar kiek pagražina mačias išvykoje prieš „Gran Canaria“ ekipą, kai jis pelnė 13 taškų (2/4 dvit., 3/7 trit.).

REKLAMA

A. Milaknis yra bene svarbiausia „Žalgirio“ komandos žaidimo figūra, tą ne kartą akcentavo ir Š. Jasikevičius.

Kai jam krenta tolimi metimai, kauniečių žaidimas išsiplečia ir varžovams tampa sunkiau gintis nuo mūsiškių atakų.

Šiemet kauniečiai Eurolygoje yra rečiausiai tritaškius metanti komanda, nors tą daro pakankamai taikliai (120/314 – 38,22%).

Daugiau nei ketvirtadalį „Žalgirio“ metamų tritaškių atlieka būtent A. Milaknis (33/83 – 39,8%), todėl suprastėjusi lietuvio forma turėjo apčiuopiamų pasekmių ir komandos rezultatams.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, praeityje snaiperis jau ne kartą įrodė, kad sugeba atsitiesti po labai nesėkmingų periodų, bei taikliais metimais pradeda ir vėl skandinti priešininkų gynybą.

Reikia tikėtis, kad jam pavyks „atsistoti“ ir šįkart, nes priešingu atveju apie Eurolygos atkrintamąsias varžybas vis dar galvojančiam „Žalgiriui“ bus riesta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų