REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis Lietuvos krepšinio gerbėjų ir analitikų dažnai mėgsta lyginti dvi didžiausias mūsų šalies oranžinio kamuolio žvaigždes – Domantą Sabonį ir Joną Valančiūną,

Daugelis Lietuvos krepšinio gerbėjų ir analitikų dažnai mėgsta lyginti dvi didžiausias mūsų šalies oranžinio kamuolio žvaigždes – Domantą Sabonį ir Joną Valančiūną,

REKLAMA

Jeigu anksčiau beveik nekildavo klausimų, kad J. Valančiūnas yra geriausias Lietuvos krepšininkas, tai dabartinė D. Sabonio forma Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) dažną verčia keisti savo nuomonę.

Tuo metu JAV sporto žurnalistai ir ekspertai įsitikinę – Domantas krepšinio aikštelėje jau pralenkė Joną.

Taip galima teigti po to, kai JAV sporto žiniasklaidos gigantas „Bleacher Report“ sudarė NBA geriausių krepšininkų reitingą.

Į geriausiųjų šimtuką buvo įtraukti tik tie žaidėjai, kurie šiame sezone yra sužaidę bent 500 minučių.

Indianos „Pacers“ vidurio puolėjui Domantui Saboniui minėti ekspertai skyrė pakankamai aukštą 44-ą vietą.

REKLAMA
REKLAMA

„Domantas yra vienas iš labiausiai patobulėjusių šio sezono krepšininkų. Aikštėje jis nusprendė daryti viską – solidžiai gintis, varžovus bausti galingais dėjimais, dalinti rezultatyvius perdavimus, kuriais didžiuotis gali net ir jo tėtis Arvydas“,- rašo „Bleacher Report“ analitikai.

REKLAMA

Paskaičiuota, kad geriausią savo karjeros sezoną NBA lygoje žaidžiantis lietuvis per 36 minutes surinktų 21,4 taško, 13,7 atkovoto kamuolio, 4,1 rezultatyvaus perdavimo, 0,9 perimto kamuolio ir 0,7 bloko.

Pažymima, kad tokia statistika be lietuvio NBA istorijoje galėjo pasigirti tik dar trys žaidėjai: Kareemas Abdul-Jabbaras (1975-76 m. sezone), bei šiemet įspūdingai rungtyniaujantys graikas Giannis Antetokounmpo ir juodkalnietis Nikola Vucevičius.

Anot apžvalgininkų, 61,7 procentų taiklumu krepšį atakuojantis lietuvis geba mažai klysti, o jam užimti aukštesnę poziciją šimtuke sutrukdė tik ribotas jo žaidimo laikas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu traumą besigydantį „Toronto Raptors“ milžiną Joną Valančiūną „Bleacher Report“ analitikai mato 81-oje reitingo vietoje.

„Neperšame mainų scenarijaus, tačiau labai gali būti, kad uteniškis geriau atrodytų komandoje, kuri sugebėtų tinkamai išnaudoti lietuvio privalumus.

JV atliko didelį progresą atakuojant iš trijų taškų zonos, bet šiame sezone tai nėra išnaudojama. Labai abejotina, kad situacija kardinaliai keisis jam grįžus į aikštę, bet jis vis tiek lieka naudingas atlikdamas nepastebimus darbus aikštėje“, – apie J. Valančiūną rašo JAV ekspertai.

Pirmąją šio sąrašo vietą „Bleacher Report“ skyrė Hiustono „Rockets“ žvaigždei Jamesui Hardenui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis krepšininkas pagerino savo karjeros rezultatyvumo rekordą, kai į Niujorko „Knicks“ krepšį ketvirtadienį įmetė 61 tašką.

Antroje vietoje minimas Naujojo Orleano „Pelicans“ žaidėjas Anthony Davisas, trečias liko Los Andželo „Lakers“ lyderis LeBronas Jamesas, ketvirtas sąraše – graikas Giannis Antetokounmpo (Milvokio „Bucks“), o penketuką užbaigė NBA čempionų Oklando „Golden State Warriors“ snaiperis Stephenas Curry.

Tuo metu pirmąjį savo sezoną NBA lygoje žaidžiantis Luka Dončičius (Dalaso „Mavericks“) šiame sąraše – 33-ias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų