REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Ryto“ (1-2) krepšininkai pirmadienio popietę išskrido į Berlyną, kur antradienį jų laukia Europos taurės TOP16 etapo akistata su ALBA (2-1) klubu.

Vilniaus „Ryto“ (1-2) krepšininkai pirmadienio popietę išskrido į Berlyną, kur antradienį jų laukia Europos taurės TOP16 etapo akistata su ALBA (2-1) klubu.

REKLAMA

Praėjusį trečiadienį vykusią pirmąją šių komandų akistatą Lietuvos sostinėje 94:86 po pratęsimo laimėjo vokiečių komanda, todėl vilniečiams nėra kur trauktis – jie privalo iškovoti pergalę.

Tiesa, sostinės klubas į Vokietiją išvyksta prastos nuotaikos.

Šeštadienį Dainiaus Adomaičio auklėtiniai LKL čempionato rungtynėse namuose neturėjo jokių šansų prieš Panevėžio „Lietkabelį“ – 75:96.

Lyg to būtu maža, po šios akistatos brangiausias vilniečių komandos žaidėjas Dominique‘as Suttonas socialiniuose tinkluose išreiškė nepasitikėjimą „Ryto“ klubu ir jos strategu.

„Rytas“ greitai sureagavo į tokius amerikiečio „žygius“ – pirmadienį komandos atstovai išplatino oficialų pranešimą, kuriame skelbiama, kad žaidėjas yra suspenduotas, bei kartu su ekipa neišvyko į Berlyną.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus oro uoste D. Adomaitis sulaukė ne vieno klausimo apie D. Suttoną, tačiau strategas atsisakė veltis į diskusijas.

Tiesa, galiausiai jis prisipažino, kad nebenori dirbti vienoje komandoje kartu su amerikiečiu.

Kalbėdamas apie būsimus priešininkus Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės treneris negailėjo pagyrų.

REKLAMA

„Viskas tas pats, ką kalbėjome ir prieš pirmąjį mačą – tai yra labai gera komanda pirmose 6–8 sekundėse žaidimo, ką parodė Vilniuje. Kol kontroliavome greitą žaidimą, viskas atrodė neblogai. Mačas buvo neblogas, ypač gynyboje, nes iki paskutinės atakos viena geriausiai puolančių ekipų buvo įmetusi 75 taškus. Turime susitvarkyti su jų antrais šansais ir greitais taškais, kurie buvo skaudūs“, – sakė strategas.

Anot D. Adomaičio, jo ekipos krepšininkus labai paveikė skaudus pralaimėjimas „Lietkabeliui“.

„Sekmadienį turėjome treniruotę ir ruošiamės šiam mačui. Kažkiek trumpai pakalbėjome apie praėjusį susitikimą, apie pačią situaciją, jog negalima po skaudaus nesėkmės gyventi tomis rungtynėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Atrodė, kad žaidėjai dar labai išgyveno dėl to. Aišku, čia mano, kaip trenerio, darbas yra rasti tinkamus žodžius, jog kuo greičiau pamirštų. Iš kitos pusės, reikia dirbti ir su savimi – reikia pamiršti buvusį mačą ir išėjus kautis dėl pergalės.

Su ALBA buvo geras mačas ir skaudus pralaimėjimas. Prieš „Lietkabelį“ žaidėme blogai ir pralaimėjome skaudžiai dideliu skirtumu. Normalu, kad moralė sėda žemyn, bet sportas tuo ir išsiskiria, kad turi kuo greičiau pamiršti viską ir išėjęs kitose rungtynėse maksimaliai atsiduoti. Noriu, kad žaidėjai maksimaliai atsiduotų aikštelėje, dėtų maksimalias pastangas bei laikytųsi žaidybinio plano“,- sakė D. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus „Ryto“ treneris taip pat sulaukė klausimo, ar klubo vadovybė yra patenkinta jo darbu.

Trenerio atsakymas skambėjo paprastai: „Jeigu du pralaimėjimai reiškia krizę, nemanau, kad tai yra tinkamas žodis. Manęs pralaimėjimai netenkina, bet klauskite klubų dėl šių dalykų.“

Antradienio vakarą Berlyno ALBA ir Vilniaus „Ryto“ akistata Vokietijoje prasideda 21.00 val. Šias rungtynes tiesiogiai transliuos televizijos kanalas TV6.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų