REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
51
Rungtynių akimirkos (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

Šarūnas Jasikevičius po Kauno „Žalgirio“ (8-11) pergalės prieš Atėnų „Panathinaikos“ (8-11), kuri nutraukė keturių iš eilės nesėkmių seriją Eurolygoje, pasidžiaugė ekipos charakteriu ir priminė kelis dalykus, kurie turėtų priversti kiek kitaip pažiūrėti į pastarąją kauniečių duobę.

51

Šarūnas Jasikevičius po Kauno „Žalgirio“ (8-11) pergalės prieš Atėnų „Panathinaikos“ (8-11), kuri nutraukė keturių iš eilės nesėkmių seriją Eurolygoje, pasidžiaugė ekipos charakteriu ir priminė kelis dalykus, kurie turėtų priversti kiek kitaip pažiūrėti į pastarąją kauniečių duobę.

REKLAMA

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį namie 82:69 (13:19, 20:18, 19:14, 30:18) svečius iš Atėnų.

„Ačiū žiūrovams, matosi, kad palaikymą turime kosminį. Pirmas kėlinukas tikrai buvo nekoks, manau su sirgalių pagalba perlaužėme rungtynes. Antra pusė buvo gera, taip krepšinį ir reikia žaisti. Galime net žaisti geriau, yra dar ką gerinti. Antroje pusėje mūsų sprendimai puolime buvo geresni, padarėme tik tris klaidas. Pataikėme ir su tokia atmosfera tai žudo komandas.“, – po mačo pripažino treneris.

Šaras pasidžiaugė ir tuo, kad šis „Žalgiris“, nepaisant visko, turi charakterį.

„Turime charakterį. Komanda rodė krepšinį į viršų ir apačią. Man antra pusė su „Fenerbahce“ buvo viena geriausių mūsų pusių. Reikia, kad Paulius prasibėgiotų, Nate’as, tas pats Derrickas. Brandono energija yra begalinė, bet eidamas vienas prieš kelis negali nieko padaryti. Jis turi suprasti, kad skaičius turi pasidaryti iš komandinių veiksmų. Bet žinote, geriau klaidos su energija nei pasyvumas ir nekovojimas. „Žalgiryje“ visi stengiasi. Manau, tai yra gera pamoka jiems, kaip praeiti tokius sunkumus. Negali taip būti kaip pernai, kai viskas kaip per sviestą eina.“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Treneris kartu paprašė kiek paprasčiau žiūrėti į pastarąją sunkią atkarpą, kai traumų kamuotas „Žalgiris“ patyrė daug pralaimėjimų ir rodė prastą žaidimą.

REKLAMA

„Reikia suprasti, kad mes žaidžiame prieš tokias komandas kaip Maskvos CSKA, Stambulo „Fenerbahce“ ar „Efes Pilsen“. Tai yra topinės komandos. Mums nėra lengva žaisti. Tos komandos ruošiasi tiek pat, kiek ir mes. Tai yra super komandos. Gerai, kad šiandien atėjo komanda, kuri yra daugiau mažiau mūsų lygio. Daug ką tu darai taip, kaip tau varžovas leidžia.“, – teigė Š.Jasikevičius.

Ši pergalė kauniečiams suteikė ir nerimo – antrame kėlinyje traumą patyrė Nate’as Wolteras. Antroje mačo pusėje jis žaidė suleidus vaistų, slopinančių skausmą.

REKLAMA
REKLAMA

„Išgąsdino žiauriai. Reikia eiti toliau, kibti ir stengtis. Yra kaip yra. Jis jau grįžta į formą, panašus į tą žmogų, kuris mums tiek padėjo pirmoje sezono pusėje.

Daktarai per pertrauką padarė, kad nieko nejaustų. Kai praeis vaistai, sėkmės jo žmonai šį vakarą.“, – pajuokavo treneris, pridūręs, jog tikisi, kad įžaidėjo trauma nėra rimta.

Jį gana sėkmingai pavadavo Derrickas Waltonas, pelnęs 9 taškus, atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus, perėmęs du kamuolius ir surinkęs 17 naudingumo balų.

„Jam yra daug šansų užsikabinti, jis mums reikalingas būtent toks. Esu įsitikinęs, kad ateityje bus geras žaidėjas. Bet jam tik 23-eji ir jis iš karto atvažiavo į Eurolygą. Tikrai neblogas vyrukas, bet dar daug ko nesupranta.“, – auklėtinį gyrė Šaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Puikiai pasirodė ir Marius Grigonis, tryškęs energija bei pelnęs 13 taškų.

„Norėčiau, kad Marius taip žaistų kiekvieną kartą. Bet jam nėra dar daug metų ir tos Eurolygos patirties dar nėra. Nėra logiška laukti, kad jis taip žaistų kiekvieną kartą. Bet jis eina į priekį. Dar yra vaikiškų dalykų, bet jeigu jų nebūtų, gal ir jo čia nebūtų. Turime žinoti „Žalgirio“ vietą.“, – „Žalgirio“ finansinius resursus šiuolaikinėje Eurolygoje priminė strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų