REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
86
Renginio akimirkos (nuotr. fotodiena/Justino Auškelio)

2018-aisiais Lietuvos vardą pasaulyje garsinę atletai pagerbti Geriausių Lietuvos neįgaliųjų sportininkų apdovanojimuose. Prizus šįkart susišlavė lengvaatlečiai, itin sėkmingai pasirodę 2018 m. Europos neįgaliųjų čempionate.

86

2018-aisiais Lietuvos vardą pasaulyje garsinę atletai pagerbti Geriausių Lietuvos neįgaliųjų sportininkų apdovanojimuose. Prizus šįkart susišlavė lengvaatlečiai, itin sėkmingai pasirodę 2018 m. Europos neįgaliųjų čempionate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lengvosios atletikos atstovai pateko į geriausiųjų sportininkų penketuką, šios sporto šakos atstovai triumfavo naujose „Metų proveržio“, „Metų trenerio“ nominacijose.

REKLAMA

Lietuvos paralimpinio komiteto organizuotame renginyje pirmą kartą apdovanoti dešimt geriausių šalies neįgaliųjų sporto klubų, kurie 2018 m. sėkmingai vykdė veiklą ir pasiekė geriausius rezultatus. Laureatams atiteko piniginiai prizai ir Lietuvos paralimpinio komiteto partnerių, rėmėjų dovanos.

Viešbutyje „Vilnius Grand Resort“ vykusios iškilmingos ceremonijos, kurią stebėjo keli šimtai kviestinių svečių, akcentu tapo apdovanojimų globėjo Lietuvos Respublikos Prezidento Valdo Adamkaus sveikinimo kalba.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi galėdamas šįvakar būti tarp jūsų ir pasveikinti iškiliausius mūsų sportininkus. Yra toks senas posakis, kad nė vienas žmogus nepadarė daugiau nei galėjo. Kai žiūriu į jūsų bendruomenę, aš galvoju: ne vienas iš jūsų padarėte tai, kas atrodo virš žmogaus jėgų, virš žmogaus galimybių ir galių. Kaip žmogus, kuris pats ne vieną valandą esu praleidęs stadione ir sporto salėje, žinau, kad sportinės pergalės neatsiranda iš niekur.

Už jų visada stovi valia, pasišventimas ir ilgos valandos kantraus darbo. Valia, sportininko charakteris, laimėjimo mentalitetas. Todėl dėkoju kiekvienam, kuris negaili laiko, dvasinių ir fizinių jėgų ir rodo pavyzdį kitiems žmonėms, o ypač jaunimui. Tegul jie netaps čempionais, tegul nelaimės aukso medalių, bet matydami, kas yra valia, ryžtas, charakteris ir pasišventimas, taip elgsis bet kokioje gyvenimo srityje, bet kokiame darbe“, – į sportininkus ir svečius kreipėsi V. Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadenciją baigęs šalies vadovas V. Adamkus įteikė apdovanojimą Kęstučiui Skučui, patekusiam į geriausiųjų penketuką. K. Skučas 2018 m. Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate Berlyne ant nugalėtojų pakylos lipo dukart – vežimėlių lenktynėse iškovojo aukso ir sidabro medalius.

Į geriausiųjų penketuką pateko Andrius Skuja, Berlyno stadione nuskynęs auksą ieties metimo rungtyje ir bronzą rutulio stūmimo sektoriuje. A. Skują apdovanojo Lietuvos paralimpinio komiteto partnerės UAB „Euloto“ vadovas Mantas Lebedžinskas.

REKLAMA

Ant scenos prizą atsiėmė Europos vicečempionas Danas Sodaitis, patekęs į geriausiųjų penketuką. Berlyne 100 metrų bėgimo rungtyje sidabro medalį pelniusiam D. Sodaičiui apdovanojimą įteikė „Toyota Baltic“ vadovas Osvaldo Valentini.

Geriausiųjų penketuke dar atsidūrė Europos vicečempionas ieties metimo rungtyje Ramūnas Verbavičius ir Senojo žemyno pirmenybių bronzos medalio laimėtojas rutulio stūmimo rungtyje Donatas Dundzys. Kauniečiui R. Verbavičiui apdovanojimą įteikė banko „Citadele“ korporatyvinės komunikacijos departamento vadovė Rasa Petruškevičiūtė, o D. Dundziui – „Affidea Lietuva“ atstovas Paulius Stravinskas.

REKLAMA

„Metų proveržio“ nominacijoje triumfavo šaukėniškis Egidijus Valčiukas. 133 cm ūgio lengvaatletis 2018 m. su trenksmu debiutavo suaugusiųjų varžybose ir Europos neįgaliųjų čempionate Vokietijoje iškovojo bronzos medalį rutulio stūmimo sektoriuje.

E. Valčiuko treneriui Deimantui Jusiui atiteko „Metų trenerio“ laurai. 2018 m. Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate Lietuvai atstovavo net trys šiauliečio D. Jusio auklėtiniai: E. Valčiukas, A. Skuja ir Jonas Spudis. Du sportininkai namo grįžo su apdovanojimais. D. Jusys apdovanojimą gavo iš Kūno kultūros ir sporto departamento vadovės Kornelijos Tiesnesytės rankų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sportininkams atiteko tūkstančio eurų dydžio piniginiai prizai, o jų treneriams – savaitgalis viešbutyje „Vilnius Grand Resort“. Dar po tūkstantį eurų gavo dešimt geriausių praėjusių metų Lietuvos neįgaliųjų sporto klubų. Klubai apdovanoti pirmą kartą.

„Nieko keisto, kad šiemet triumfavo lengvoji atletika. Mūsiškių pasirodymas Europos čempionate Vokietijoje buvo išties fantastiškas – aštuoni medaliai. Visi sportininkai ir jų treneriai neabejotinai nusipelnė apdovanojimų. Mane labiausiai džiugina, kad ant scenos matėme įvairių kartų atstovus. Tai reiškia, kad pamaina užaugo ir ji yra labai rimta.

REKLAMA

Kai kuriuos iš šių sportininkų pamatysime jau 2020 m. Tokijo paralimpinėse žaidynėse, kitus gal kiek vėliau – 2024 m. Paryžiaus paralimpiadoje. Tačiau nepamirškime, nuo ko viskas prasideda – nuo klubų. 2018-ųjų pradžioje stratavo nauja Lietuvos paralimpinio komiteto klubų skatinimo programa, o šiandien turėjome galimybę apdovanoti geriausius“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Renginį stebėjo naujasis Švietimo, mokslo ir porto ministras Algirdas Monkevičius, Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, Seimo narys Justas Džiugelis ir kiti parlamentarai, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovai, kiti garbūs svečiai.

REKLAMA

Ovacijų laureatams negailėję renginio svečiai mėgavosi ne tik sportininkų kompanija, bet ir muzikiniais pasirodymais. Scenoje publikai pasirodė Česlovas Gabalis, Ieva Narkutė, „8 Kambarys“, „El Fuego“, Dainotas Varnas, Sasha Song, Katažyna, Gražvydas Sidiniauskas.

2018 m. geriausių Lietuvos neįgaliųjų sportininkų apdovanojimų renginį vedė žurnalistė Daiva Žeimytė-Bilienė ir aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis. Renginys jau vasario 16 d. 18.20 val. Bus rodomas per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Geriausių 2018 m. Lietuvos neįgaliųjų sportininkų penketukas:

Kęstutis Skučas (treneris Vytautas Skučas)

2018 m. Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate iškovojo auksą 400 m vežimėlių lenktynėse ir sidabrą 1500 m vežimėlių lenktynėse

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Andrius Skuja (treneris Deimantas Jusys)

2018 m. Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate iškovojo auksą ieties metimo rungtyje ir bronzą rutulio stūmimo rungtyje

Danas Sodaitis (treneris Martas Skrabulis)

2018 m. Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate iškovojo sidabrą 100 m bėgimo rungtyje

Ramūnas Verbavičius (treneris Albinas Miliauskas)

2018 m. Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate iškovojo sidabrą ieties metimo rungtyje

Donatas Dundzys (treneris Jonas Baltrušaitis)

2018 m. Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate iškovojo bronzos medalį rutulio stūmimo rungtyje

REKLAMA

„Metų proveržis“: Egidijus Valčiukas (treneris Deimantas Jusys)

2018 m. Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate iškovojo bronzą rutulio stūmimo rungtyje

„Metų treneris“: Deimantas Jusys

2018 m. Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate medalius iškovojo du D. Jusio auklėtiniai – A. Skuja ir E. Valčiukas

Geriausi 2018 m. Lietuvos neįgaliųjų sporto klubai:

Šiaulių „Entuziastas“, Kauno „RSK“, Vilniaus „Feniksas“, Kauno „Santaka“, Alytaus „Alytupis“, Marijampolės „Siekis“, Vilniaus „Šarūnas“, Vilniaus „Šaltinis“, Kauno „Sveikata“, Šiaulių „Perkūnas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų