REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Balys Bardauskas ir Benediktas Vanagas nuotr. Ryčio Šeškaičio

Ketvirtadienį finišavęs 41-asis Dakaro ralis buvo istorinis Lietuvos atstovams.

6

Ketvirtadienį finišavęs 41-asis Dakaro ralis buvo istorinis Lietuvos atstovams.

REKLAMA

Automobilių klasės bendroje įskaitoje 11-oje vietoje finišavęs Benediktas Vanagas pasiekė geriausią visų laikų Lietuvos ir Baltijos šalių pasiekimą Dakare.

Tuo metu viso maratono metu užtikrintai važiavęs Arūnas Gelažninkas motociklų įskaitoje finišavo 24-as. Tai absoliutus Lietuvos motociklininkų rekordas.

Šiame Dakaro ralyje Lietuvos garbę gynė penki sportininkai. Deja, vienam iš jų nepavyko pasiekti finišo linijos, nors iki jos trūko labai nedaug.

Motociklų varžybose be jokios mechanikų pagalbos važiavęs Balys Bardauskas buvo arti savo svajonės – pasiekti finišą ir parvežti medalį sūnui.

Deja, paskutiniajame greičio ruože lietuvis nesuvaldė savo transporto priemonės, bei kritęs nuo motociklo susilaužė abiejų rankų riešus.

REKLAMA
REKLAMA

Jis iškart buvo išgabentas į Limos (Peru) miesto ligoninę, kur medikai nusprendė, kad lietuviui reikalinga operacija.

Rekordą pasiekęs B. Vanagas nepamiršo savo tautiečio, bei pasiekęs Dakaro ralio finišą išskubėjo į ligoninę, kur guli B. Bardauskas.

REKLAMA

Naujasis Lietuvos rekordininkas apie savo vizitą pranešė socialiniame tinkle „Facebook“:

„Savų nepaliekam! Balys siunčia linkėjimus, šmaikštumo neprarado. Daugybiniai abiejų plaštakų lūžiai. Šianakt Jį operuos. Klinika, viena geriausių Limoje. Kartais Dakaras baigiasi ir taip... PALINKĖKIME Baliui greičiau pasveikti!“,- rašė B. Vanagas.

Savo užuojautą tautiečiui B. Vanagas pareiškė iškart po finišo paskutiniame greičio ruože.

„Labai gaila dėl Balio. Dar starte išgirdom kas nutiko, labai gaila. Toks yra tas Dakaras ir belieka palinkėti Baliui sveikatos ir laikyti, dabar jau matyt, gipsą“,- po finišo sakė B. Vanagas.

Po vizito ligoninėje, B. Vanagas išskubėjo į oficialią Dakaro uždarymo ceremoniją, kur atšventė savo įspūdingą pasiekimą pavojingiausiame pasaulio ralyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų