REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žalgirio“ krepšininkai penktadienį sieks nutraukti keturių iš eilės pralaimėjimų seriją Eurolygoje. Žalgiriečiai namie susitiks su Atėnų „Panathinaikos“ klubu, kuriam atstovauja buvęs Kauno komandos įžaidėjas Lukas Lekavičius.

„Žalgirio“ krepšininkai penktadienį sieks nutraukti keturių iš eilės pralaimėjimų seriją Eurolygoje. Žalgiriečiai namie susitiks su Atėnų „Panathinaikos“ klubu, kuriam atstovauja buvęs Kauno komandos įžaidėjas Lukas Lekavičius.

REKLAMA

„Žalgiris“ nukrito į 13-tą vietą – 7 pergalės, 11 pralaimėjimų. Tiesa, kauniečius nuo 8-osios pozicijos, kuri dar garantuoja bilietą į atkrintamąsias varžybas, skiria tik viena pergalė.

Graikijos ekipa, laimėjusi aštuonis kartus, rikiuojasi dešimta. Pastaruoju metu buksuoja ir Graikijos čempionai, kurie laimėjo tik dvejas iš pastarųjų šešerių rungtynių.

Kai prie klubo vairo stojo naujasis treneris Rickas Pitino, Atėnų krepšininkai šventė dvi pergales ir patyrė tiek pat nesėkmių.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmojo rato „Panathinaikos“ ir „Žalgirio“ dvikovoje per pratęsimą 87:83 triumfavo Lietuvos klubas. Kauno ir Atėnų ekipos Eurolygoje tarpusavyje kovėsi 21 kartą. Žalgiriečiai laimėjo penkis kartus.

REKLAMA

Atėnų komanda rečiausiai klysta Eurolygoje (vid. 10,7 karto per mačą). Tuo tarpu kauniečiai padaro daugiausia klaidų (13,6).

Graikijos čempionai puikiai vagia kamuolius (vid. 7,6). Tai antras rezultatas turnyre. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai perima tik 5,2 kamuolio. Tai priešpaskutinė vieta.

Tačiau „Žalgirio“ žaidėjai daug taikliau meta tritaškius – atitinkamai 38,2 ir 30,9 proc. Šioje statistikos kategorijoje „Panathinaikos“ irgi užima priešpaskutinę poziciją.

Lietuvos ekipa kur kas geriau atakuoja nuo baudų metimų linijos – 80,6 ir 69,6 proc. Pagal šį rodiklį „Panathinaikos“ nelenkia nė vienos ekipos. Žalgiriečiai išprovokuoja daugiausia pražangų (24,1).

REKLAMA
REKLAMA

Atėnų komandoje naudingiausiai rungtyniauja įžaidėjas Nickas Calathes. Jis pelno 11,2 taško, atlieka 8,1 rezultatyvaus perdavimo, perima 1,7 kamuolio. Du pastarieji rodikliai – geriausi Eurolygoje. Be to, šis krepšininkas atkovoja 3,7 kamuolio, tačiau iš toli atakuoja tik 23,8 proc. taiklumu.

L. Lekavičius įmeta 4,6 taško, atlieka 1,7 perdavimo. Lietuvis per pastaruosius keturis mačus pelno po 7,5 taško.

„Panathinaikos“ gretose dėl traumos aikštėje nepasirodys vienas iš lyderių Keithas Langfordas, bet jau gali rungtyniauti ekipos naujokai – amerikiečiai gynėjas Seanas Kilpatrickas ir vidurio puolėjas Adreianas Payne‘as.

Pastarasis anksčiau jau vilkėjo Atėnų klubo aprangą. S. Kilpatrickas pirmą kartą žais Europoje. Jis tris sezonus žaidė NBA. Praėjusiame sezone „Chicago Bulls“ komandoje jis pelnydavo net po 15,4 taško.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Payne‘as anksčiau irgi yra rungtyniavęs NBA.

„Žalgiriui“ vėl nepadės susižeidę Antanas Kavaliauskas ir Leo Westermannas.

„Panathinaikos“ tvirtai pirmauja Graikijos čempionate, kuriame laimėjo visus 12 mačų.

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“ ir „TVPlay Sports+” kanalai iš viso tiesiogiai parodys šešerias 19-ojo turo rungtynes.

Transliacijų tvarkaraštis:

Sausio 17 d. (ketvirtadienis)

18.45 val. CSKA – „Bayern“ (tvplaypremium.lt; „TVPlay Sports“),

20.45 val. „Olympiacos“ – „Chimki“ (tvplaypremium.lt; „TVPlay Sports+“),

21.50 val. „Gran Canaria“ – „Fenerbahce“ (tvplaypremium.lt; „TVPlay Sports“);

Sausio 18 d. (penktadienis)

19.15 val. „Anadolu Efes“ – „Darussafaka“ (tvplaypremium.lt; „TVPlay Sports+“),

19.45 val. „Žalgiris“ – „Panathinaikos“ (tvplaypremium.lt; „TVPlay Sports“),

21.45 val. „Baskonia“ – „Armani Olimpia“ (tvplaypremium.lt; „TVPlay Sports+“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų