REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Marija Lasickienė (nuotr. SCANPIX)

Viena geriausių Rusijos lengvosios atletikos atstovių Marija Lasickienė toliau viešai kritikuoja savo gimtinę.

30

Viena geriausių Rusijos lengvosios atletikos atstovių Marija Lasickienė toliau viešai kritikuoja savo gimtinę.

REKLAMA

Šuolio į aukštį sektoriuje pastaruoju metu karaliaujanti sportininkė skaudžiai atsiliepė apie dopingo skandale paskendusią Rusiją.

Primename, kad dėl atskleisto Rusijos dopingo skandalo Sočio olimpinėse žaidynėse ir daugybės kitų dopingo atvejų lengvojoje atletikoje, šios šalies lengvaatlečiai buvo pašalinti iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, o Pjongčango olimpinėse žaidynėse Rusija apskritai neturėjo atstovų, ginančių šios šalies garbę.

Ir nors mūsų kaimynų dopingo skandalas sukrėtė visą pasaulį, patys rusai iki šiol nepripažįsta savo kaltės.

Būtent toks tautiečių požiūris labai nepatinka už lietuvio Vlado Lasickio ištekėjusiai sportininkei.

„Labai tikiuosi, kad iki vasaros sankcijos mums pagaliau bus panaikintos ir pasaulio čempionate Katare turėsime savo vėliavą. Tiesa, net neįsivaizduoju, kokia bus mūsų komandos sudėtis, nes norėčiau, kad pasimokytume iš pastarųjų trejų metų klaidų.

REKLAMA
REKLAMA

Ne dėl to, kad buvome labai blogi, bet dėl patirto spaudimo. Turime padaryti išvadas. Komandoje negali būti „nešvarių“ sportininkų – negalime dar kartą apsikvailinti prieš save ir savo sirgalius. Nenoriu būti neteisingai suprasta, bet, deja, mūsų lengvojoje atletikoje dopingo atvejų nepamažėjo“, – TASS naujienų agentūrai sakė M. Lasickienė.

REKLAMA

Anot Rusijos sporto žvaigždės, šios valstybės sportininkai bendromis pastangomis privalo nusiplauti didžiausią šalies gėdą: „Mes privalome atsisakyti dopingo ne tik dėl savęs ir Rusijos rinktinės, bet ir dėl vaikų, kurie į mus žiūri. Todėl, kad jie nesupranta, kodėl diskvalifikuoti jauniai ir jaunimas, kurie niekur negali išvažiuoti. Reikia tapti pavyzdžiu ateities kartoms ir pagaliau nuplauti šią didžiausią mūsų šalies gėdą“.

Tokie Europos ir pasaulio čempionės žodžiai sulaukė aršios kritikos Rusijoje, kur ji vadinama valstybės išdavike.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, buvo nemažai ir tokių, kurie gyrė sportininkę dėl jos drąsos.

Primename, kad anksčiau M. Lasickienė tai pačiai TASS naujienų agentūrai atskleidė, kad galvoja palikti gimtinę, jeigu tarptautiniai dopingo ekspertai nebus įleisti į Maskvos laboratoriją, kur slepiami Rusijos sportininkų dopingo mėginiai.

Ir nors minėtiems ekspertams pagaliau pavyko praverti laboratorijos duris, M. Lasickienės ateitį vis dar gaubia nežinia.

Rusė pastaruoju metu dominuoja šuolių į aukštį sektoriuje, bei laimi visas svarbiausias varžybas, tačiau dėl Rusijos sankcijų negalėjo dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Rusė neslepia, jos pagrindinis ir bene vienintelis likęs tikslas – aukso medalis Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Tačiau Rusijai nepavykus pabėgti nuo dopingo šešėlio, M. Lasickienei tektų ieškoti alternatyvų, kitaip jos olimpinio aukso svajonė taip ir liks neišpildyta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų