REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai tęsia pasirodymą Europos taurės TOP16 etapo varžybose.

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai tęsia pasirodymą Europos taurės TOP16 etapo varžybose.

REKLAMA

Trečiadienį sostinės klubas namuose susitinka su Berlyno ALBA klubu.

Sostinės ekipa šiame mače galės pasigirti pailgėjusiu suoleliu – į rikiuotę po traumų sugrįžo įžaidėjai Chrisas Krameris ir Margiris Normantas.

Amerikietis jau išbėgo ant parketo praėjusį savaitgalį, kai vilniečiai Šiauliuose žaidė LKL čempionato rungtynes.

Vilniaus „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis įsitikinęs – jo komandai tai labai svarbūs sugrįžimai.

„Tai labai svarbu. Kiekvienam treneriui džiugu matyti sveikus žaidėjus, kai visi šimtu procentų gali dirbti. Ir treniruotėse tada nuotaika geresnė. Čia mums labai geras pozityvas.

C. Krameris yra gerame rungtynių ritme. Jis treniravosi individualiai, bet svarbu tai, kad jis sezono pradžioje žaidė su komanda ir žino sistemą“,- sakė D. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Berlyno ALBA klubo gretose žais dar pernai „Ryto“ marškinėlius vilkėjęs Rokas Giedraitis.

Lietuvis Europos taurės varžybose vidutiniškai pelno 13 taškų, atkovoja 4,8 ir perima 1,8 kamuolio, bei renka 14,8 naudingumo balo.

REKLAMA

„Jis turi savo vaidmenį, yra vienas geriausių taškų rinkėjų. Jis yra greitas, gerai meta nuo tritaškio linijos. Tos situacijos ispaniško stiliaus krepšinyje jam labai tinka ir jis greitai įsiliejo į komandą. Aišku, komandos pagrindas jau antrus metus tas pats, tad jam nebuvo labai sunku“,- apie R. Giedraičio vaidmenį kalbėjo „Ryto“ strategas.

Visos keturios E grupės komandos po dviejų susitikimų turi po pergalę, todėl vilniečiai puikiai supranta šių rungtynių svarbą.

„Tai yra pagrindinis dalykas. Šis etapas yra trumpas, tik šešerios rungtynės. Žaisime susikaupę, pasiruošę, tad viskas tvarkoje“,- sakė D. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiasis „Ryto“ komandos treneris pastebi, kad ALBA žaidimas labai primena ispanišką krepšinį: „Tai vokiečių komanda, žaidžianti ispanišką krepšinį. Trenerio pavardė viską pasako. Jie žaidžia labai greitą, atvirą ir laisvą žaidimą, paremta puolimu. Mūsų pagrindinis iššūkis bus stabdyti jų greitą puolimą, ypač ankstyvoje atakos stadijoje.“

19.00 val. startuosiančią akistatą tiesiogiai transliuos televizijos kanalas TV6.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų