REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos prasidėję 2019-ieji metai Lietuvos futbolo bendruomenei ir gerbėjams pateikė intriguojančią staigmeną – sausio 8 dieną buvo įkurtas naujas, didelių ambicijų neslepiantis futbolo klubas „Vilnius”.

Vos prasidėję 2019-ieji metai Lietuvos futbolo bendruomenei ir gerbėjams pateikė intriguojančią staigmeną – sausio 8 dieną buvo įkurtas naujas, didelių ambicijų neslepiantis futbolo klubas „Vilnius”.

REKLAMA

FK „Vilnius” kartu su sostinėje įkurta „Baltijos futbolo akademija” sieks dar šiemet patekti į I-ą šalies lygą, o po dviejų metų – praverti ir A lygos duris.

Vis dėlto, aiškius rinkos naujoko tikslus su klubo vadovu Petru Narbutu sutaręs ir portalui tv3.lt atskleidęs klubo sporto direktorius Ivanas Švabovičius neslepia – sudėtį sustiprinsiančių legionierių komanda ieškoti neskubės, o pagrindiniu prioritetu, glaudžiai susijusiu su biudžetu, išliks Lietuvos jaunimas.

„Gali daug galvoti, bet Lietuvoje yra tik dvi kryptys”, – apie sudėtingus pirmus žingsnius šalies futbolo padangėje kalba I. Švabovičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tos dvi kryptys yra visiškai „nusisukusios” viena nuo kitos.

„Arba statai namą nuo pamatų, augini „savo” vaiką kruopščiai, arba elgiesi kaip dalis kitų klubų: išlaidauji, perki legionerius, kartais laimi, bet visai neturi ateities. Stengsimės būti pirmu variantu”, – tvirtai dėsto naujasis „Vilniaus” sporto direktorius.

REKLAMA

Specialistas žiūri į priekį – eiti lengviausiu keliu jau tapo įprasta, tačiau prie bendros futbolo infrastruktūros ir vystymo prisidėti dar vis nesiryžta didžioji dauguma Lietuvos futbolo šeimos narių.

„Mes visų pirma norime patekti į I lygą, o pati lyga atsikratys kasmetinių korupcijos skandalų tik tuomet, kai ji taps bendruomeninių klubų lyga.

Turiu omenyje ne pavienius klubus, kurie atsiranda ir dingsta, o tokius, kurie vienytų miestelių vaikus, moteris, senjorus. Svarbu, kad futbolas taptų įdomiu ir įtrauktų kuo daugiau žmonių. Gargždai, Telšiai, Plungė – šios bendruomenės galėtų būti pavyzdžiu”, – sako I. Švabovičius.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgamečio futbolo specialisto nuomone, Lietuva neturės tarptautinį lygį atitinkančios komandos tol, kol jos pagrindo nesudarys būtent lietuviai.

„Paimkime Barisovo „Bate” pavyzdį iš Baltarusijos. Jie rungtyniauja aukštame lygyje, nes persirengimo kambaryje ir treniruočių metu pagrindą sudaro vietiniai žaidėjai. Tik jie žino tikruosius tikslus ir rūpinasi klubu”, – dėsto sporto direktorius.

Kokioje „atsiradimo” stadijoje šiuo metu yra „Vilniaus” klubas?

Vyksta licencijavimo procesas. Priduodame visus reikiamus dokumentus dėl dalyvavimo pirmoje lygoje ir laukiame atsakymų.

Sportiniu principu vietos lygoje neturime iškovoję, todėl ten pateksime tik tuo atveju, jei sumažės norinčių dalyvauti komandų. Keli klubai, lyginant su praėjusiais metais, jau atsisakė, todėl vietą galbūt gausime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O kokie pirmieji klubo tikslai 2019 metams, be patekimo į lygą?

Dabar komanda nuosekliai treniruojasi, bet aukštesniam lygiui ateityje reikės bent 3-4 žaidėjų. Tai jų ir ieškosime, tik, žinoma, pradžioje dairysimes Lietuvoje.

Vilniuje, deja, net nelabai yra kur treniruotis. Todėl pirmus du sezonus statysime pagrindus, kursime treniruočių bazę, sieksime sukurti tvirtus pamatus ir po dviejų metų keltis į pajėgiausią lygą.

Minite aukšto lygio žaidėjus ir Lietuvą. Komandoje, vis tik, ilgainiui atsiras ir legionierių?

Gali būti, kad atsiras. Niekada neatsisakysime, jei jie bus naudingi, tai priimsime. Bet kol kas pagrindą sudarys lietuviai.

Pavadinimas FK „Vilnius” – su aiškia idėja?

Manau, labai tinkamas pavadinimas. Tai sostinės klubas. Pagrindą, mano galva, turi sudaryti vietiniai žaidėjai. Tik didžiulės laimės ir vietinių žaidėjų dėka komanda gali patekti į „rimtesnius” turnyrus.

REKLAMA

Rezultatams reikia ir konkurencingo biudžeto...?

Vaikas dar tik gimė. Vaiko auginimui pinigų negaila. Kiek jam tų pinigų reikės, tiek ir rasime.

Kiek skiriasi I ir A lygos pajėgumas?

Tiesą sakant, netreniravau I lygos komandos jau dvejus metus, bet žiūrint iš šono, lyga neatrodo sustiprėjusi.

A lygoje, kaip matome, yra trys aiškūs lyderiai ir, vadinkime, likusios komandos. Vis tik, net ir pačios stipriausios I lygos komandos šiai dienai praktiškai neturi galimybių pakovoti su „apatinėmis” A lygos ekipomis. Bent kol kas. Manau, kad tai keisis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų