REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

FIBA Čempionų lygoje prie sienos priremtas, bet vilčių patekti į kitą etapą neprarandantis Klaipėdos „Neptūnas“ šį vakarą kils į lemiamą atkrintamųjų varžybų šturmą.

FIBA Čempionų lygoje prie sienos priremtas, bet vilčių patekti į kitą etapą neprarandantis Klaipėdos „Neptūnas“ šį vakarą kils į lemiamą atkrintamųjų varžybų šturmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Du pralaimėjimus paeiliui patyrusi uostamiesčio ekipa stipriai susikomplikavo situaciją Europoje – per likusią ketverių rungtynių atkarpą klaipėdiečiai privalo iškovoti bent tris, o veikiausiai – visas keturias pergales.

REKLAMA

Pirmąjį žingsnį Kazio Maksvyčio kariauna bandys žengti jau šį vakarą Prancūzijoje, kuomet 21.30 val. Strasbūre surems ginklais su vietos SIG krepšininkais.

Vėliau klaipėdiečių lauks dvikova namuose prieš grupės autsaiderę Liublianos „Petrol Olimpiją“, tuomet kelionė į Patrus ir rungtynės su „Promitheas“, o reguliarųjį sezoną uostamiesčio krepšininkai užbaigs maču „Švyturio“ arenoje prieš Bairoito „Medi“ klubą iš Vokietijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums tai jau kaip atkrintamųjų mačai, – apie atėjusią žūtbūtinių dvikovų seriją kalbėjo K. Maksvytis. – Čempionų lygoje kažkokių stebuklų nėra, bet negalima žaisti taip, kaip tą darėme pastaruosius kelis mačus.

Trūksta nedaug, penkis iš šešių pralaimėjimų patyrėme praktiškai vos per vieną metimą, dėl to tikrai apmaudu.“

„Neptūno“ kelyje – ne pačius geriausius laikus išgyvenanti SIG. Grupės favorite prieš sezoną laikyta Rytų Prancūzijos ekipa nedemonstruoja čempioniško krepšinio.

Čempionų lygos D grupėje užimama 3-oji vieta (6 pergalės ir 4 pralaimėjimai), tuo metu šalies pirmenybėse – vos 8-oji pozicija su 9 pergalėmis per 16 susitikimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prancūzijos rinktinės stratego Vincento Collet diriguojama ekipa pergalės skonio nepatyrė jau beveik mėnesį, nuo gruodžio 19-osios pralaimėjusi visas ketverias rungtynes.

Paskutinė nesėkmė – itin skaudi SIG klubui. Vietiniame čempionate V. Collet auklėtiniai 25 taškų skirtumu nusileido Dižono ekipai.

„Tai patyrusi komanda, tačiau dabar nedemonstruojanti geriausio žaidimo, – apie varžovą kalbėjo K. Maksvytis. – Žvelgdami į artėjantį mačą, manau, turime žiūrėti į save, o ne į varžovus.

Mes pastaruoju metu irgi nebuvome geroje formoje. Reikia susitvarkyti savąjį žaidimą, o tuomet bandyti įveikti SIG.“

REKLAMA

Klaipėdiečiai šį sezoną jau buvo susitikę su Strasbūro krepšininkais – tuomet „Neptūnas“ namuose iškovojo pergalę 92:83. Pergalingame mače išsiskyrė Jerai Grantas, pelnęs 18 taškų, atkovojęs 12 kamuolių, surinkęs 30 naudingumo balų.

„Gerai laikėmės savojo rungtynių plano, – raktą į pergalę pirmoje dvikovoje prisiminė K. Maksvytis. – Kažkiek rizikavome ties dideliais Strasbūro krepšininkais, kurie nėra geri metikai, stengdamiesi nuo jų uždaryti baudos aikštelę. Mažiukams atvirkščiai – neleidome mesti, o tai pasiteisino.“

REKLAMA

SIG ekipoje išskirti vieną lyderį yra sudėtinga. Net penki krepšininkai Čempionų lygoje pelno dviženklį taškų skaičių: Youssoupha Fallas (11,8), Jeremy Nzeulie (11,5), Ali Traore (11,2), Mardy Collinsas ir Nicolas Langas – po 10,2. Arti dviženklio taškų skaičiaus yra ir įžaidėjas Mike‘as Greenas – 9,8 taško per susitikimą.

Vis dėlto daugiausiai dėmesio susilaukia 24-erių metų 223 cm ūgio Y. Fallas. Iš Senegalo kilęs centras pirmojoje dvikovoje Klaipėdoje buvo prigesintas – 10 pelnytų taškų ir 7 naudingumo balai (mažiausiai šį sezoną).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Prancūzijoje jis yra žvaigždė, – apie varžovų aukštaūgį sakė „Neptūno“ treneris. – Kai Y. Fallas aikštelėje, tuomet žaidimas sukasi apie jį. Tai geras žaidėjas puolime, bet ne toks geras gynyboje.

Vieno žmogaus pastangų gynyboje prieš jį nepakaks, reikės visos komandos darbo. Žinoma, negalime užmiršti ir kitų SIG krepšininkų – šioje ekipoje nemažai patyrusių žaidėjų, veteranų.“

Tikimasi, kad Strasbūre „Neptūnas“ sulauks ir naujoko Deivido Gailiaus pagalbos, kuris šeštadienį sugrįžo į uostamiesčio klubą po ketverių metų pertraukos.

REKLAMA

Neaišku, kiek laiko šio vakaro rungtynėse žais 30-metis puolėjas, su ekipa turėjęs vos kelias treniruotes. Vis dėlto Klaipėdos komandos strategas K. Maksvytis tikisi, kad su D. Gailiumi „Neptūno“ žaidimas ilgainiui taps stabilesnis ir universalesnis.

„Mūsų žaidimas buvo banguotas, – teigė K. Maksvytis. – Patyrusių žaidėjų neturėjome daug, jei kažkas iš branduolio nesužaisdavo, tuomet būdavo problemos. Dabar turėsime didesnę ir pastovesnę sudėtį, tikimės, kad žaidimas dėl to taps stabilesniu.

D. Gailių matau žaidžiantį antroje ir trečioje pozicijose. Tai šioks toks pranašumas mums, nes galėsime rungtyniauti ir mobilesniu, ir aukštesniu penketuku.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų