REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietų Amerikos valstybėje Peru tęsiasi legendinis Dakaro ralis. Pirmadienį įvykęs septintasis pavojingiausio pasaulio ralio etapas buvo vienas iš trumpiausių.

Pietų Amerikos valstybėje Peru tęsiasi legendinis Dakaro ralis. Pirmadienį įvykęs septintasis pavojingiausio pasaulio ralio etapas buvo vienas iš trumpiausių.

REKLAMA

Visų klasių sportininkai įveikė 387 km distanciją. 64 km iš jos sudarė pravažiavimas bendro naudojimo keliais, o likusius 323 km – greičio ruožas.

Automobilių klasėje iš lietuvių geriausiai sekėsi Benedikto Vanago ir Sebastiano Rozwadowski duetui.

Jie distanciją įveikė per 4 val. 53 min. 2 sek., bei užėmė 16-ą vietą.

Bendroje įskaitoje B.Vanagas iš 10-os vietos nukrito į 11-ą (30:59:52). Jį aplenkė praėjusių metų Dakaro čempionas ispanas Carlosas Sainzas (30:29:01).

Primename, kad geriausias lietuvių rezultatas Dakaro istorijoje priklauso Antanui Juknevičiui, kuris pernai užėmė galutinę 12-ą vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį A. Juknevičius kartu su šturmanu Dariumi Vaičiuliu užėmė 20 vietą, bei užfiksavo geriausią šių metų varžybų pasirodymą. Jie trasoje užtruko 5 val. 22 min. 43 sek.

REKLAMA

Bendroje įskaitoje A. Juknevičiaus ir D. Vaičiulio ekipažas pakilo į 41-ą vietą.

V. Žala ir S. Jurgelėnas kopose sugaišo kiek ilgiau ir finišavo per 5 val. 33 min. 31 sek., bei užėmė 23-ą vietą.

V. Žala kaip ir B. Vanagas bendroje įskaitoje taip pat prarado vieną poziciją ir nukrito į 15-ą vietą (32:25:53).

Tvirtu lyderiu išliko katarietis Nasseras Al-Attiyah. Jo persvara prieš „Misterį Dakarą“ prancūzą Stephane'ą Peterhanselį kiek sumenko, bet vis dar išlieka solidi ir viršija 29 min.

Kitas favoritas prancūzas Sebastienas Loebas dėl problemų su bolidu prarado dar beveik pusvalandį ir nuo lyderio jau atsilieka daugiau nei 54 min.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu motociklų klasėje Arūnas Gelažninkas šiame etape krito nuo transporto priemonės ir susižeidė ranką, tačiau tai jam nesutrukdė finišuoti 38-oje vietoje (5:03:35).

Bendroje įskaitoje lietuvis išsaugojo puikią 30-ą poziciją (31:40:47), bei tvirtai artėja prie Lietuvos motociklininkų rekordo Dakare.

Balys Bardauskas finišavo 83-ias (7:48:33). Bendroje įskaitoje jis 85-as.

Motociklininkų klasėje pirmauja Ricky Brabecas, tačiau pirmus septynis sportininkus skiria vos 16 min. 16 sek.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų