REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris” (7/11) išgyvena sunkiausią laikotarpį nuo pat Šarūno Jasikevičiaus eros pradžios. Kauniečiai patyrė ketvirtąją Eurolygos nesėkmę iš eilės, kai be didesnio pasipriešinimo 61:78 nusileido Stambulo „Fenerbahče” (16/2).

Kauno „Žalgiris” (7/11) išgyvena sunkiausią laikotarpį nuo pat Šarūno Jasikevičiaus eros pradžios. Kauniečiai patyrė ketvirtąją Eurolygos nesėkmę iš eilės, kai be didesnio pasipriešinimo 61:78 nusileido Stambulo „Fenerbahče” (16/2).

REKLAMA

Po skaudžių turkų pamokų treneris Šarūnas Jasikevičius spėjo pasidžiaugti sparčiai tobulėjančiu Roku Jokubaičiu, o pagrindinių pralaimėjimo priežasčių strategas ieškojo lietuvių liaudies patarlėse.

„Jie, liaudiškai sakant, luposi, o mes ne. Mes tai pradėjome daryti tik trečiame kėlinyje. Antra rungtynių pusė tikrai buvo graži. Priartėjome iki 9 taškų, bet vėliau sekė dvi skaudžios psichologinės klaidos, nutolome iki 12 ir jau buvo labai sunku”, – Stambule kalbėjo ketvirtą iš eilės nesėkmę patyręs Šaras.

Lietuvos čempionų vairininkas išskyrė varžovų nusiteikimą ir fizinę kovą.

„Galvoju, kad mus iš kovos „Fenerbahče“ išmušė fiziniu žaidimu. Nesukuriame nieko, bet galvoju, kad pirmoje pusėje buvo problemų su kontakto lygiu. Varžovai buvo žymiai fiziškesni”, – dėstė geriausias Europos krepšinio treneris.

REKLAMA
REKLAMA

– Kodėl taip ėmė griūti „Žalgirio“ gynyba?

– Sunku pasakyti, labai pasikeitė kontakto lygis. Norint įvesti kamuolį į „postą“, nesugebėdavome to padaryti, o „Fenerbahče“ priimdavo kamuolį labai lengvai. Fiziškumo lygis buvo labai skirtingas. Pirmoje pusėje momentais buvo ir meistriškumo skirtumas, komanda jau daug metų žaidžia kartu ir juos čia nugalėti yra labai sunku.

REKLAMA

– Paskutiniame kėlinyje komandos žaidimui vadovavo Rokas Jokubaitis. Kodėl pasirinkote jį ir kaip vertinate jo pasirodymą?

– Pasirinkome jį dėl objektyvių priežasčių, nes nelabai daug išgavome iš kitų įžaidėjų. Rokas kiekvieną sykį, kiek žaidė pikenrolo, sugebėjo suprasti, ko norime. Kas sykį jis įėjo su kamuoliu giliai, kas yra, mano galva, krepšinio esmė. Galvoju, kad jo pasirodymas buvo nuostabus.

– Ar Roko pasirodymai gali pakeisti jo rolę, lyginant su Waltonu?

– Reikia reaguoti į kasdienius dalykus. Galvoju, kad mums reikia visų žaidėjų. „Žalgiris“ nėra komanda, kuri gali prarasti tiek daug narių ir to nepajusti. Yra su kuo žaisti, tik reikia eiti ir kautis, nenusileisti fiziniu kontaktu, nes jei mažiau talentinga komanda nusileidžia noru ir fiziniu kontaktu, ji neturi jokių šansų.

REKLAMA
REKLAMA

– Po LKL rungtynių turėsite šiokią tokią pertrauką. Kiek ji bus svarbi?

– Galvoju, kad kiekviena diena Deonu ir kitiems atsigaunantiems po traumų yra labai svarbi. Antroje mačo pusėje matėme labai daug gerų dalykų ypač iš Nate’o, kuris rodė agresiją, o ir Paulius turėjo puikias rungtynes ir buvo ko gero vienintelis pirmoje pusėje, davęs fizinį kontaktą varžovams. Galvoju, kad paskui ir komanda kažkiek užsikūrė nuo tokio Pauliaus.

– Kiek žalgiriečiams puolime trūksta Leo Westermanno?

– Mums trūksta kiekvieno. Ir Antano, ir Leo, Pauliaus bei Nate’o. Kalbos nėra. Ypač žaidžiant su Europos grandais. Nate’as Klaipėdoje jau priminė tą Nate’ą, kurį matėme anksčiau.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų