REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antrą kartą šiame sezone „išgyvena“ trijų iš eilės pralaimėjimų seriją Eurolygoje.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antrą kartą šiame sezone „išgyvena“ trijų iš eilės pralaimėjimų seriją Eurolygoje.

REKLAMA

Lyg to būtų maža, sekmadienį Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai suklupo ir vietiniame fronte, kai dar kartą nesugebėjo išspręsti Klaipėdos „Neptūno“ rebuso.

Galiausiai antradienį Kaune vykusioje akistatoje su Stambulo „Anadolu Efes“ žalgiriečiai nė iš tolo nepriminė komandos, kuri praėjusį pavasarį sudrebino Europą, kai Eurolygos finalo ketverto varžybose užėmė trečią vietą.

Prasta kauniečių forma iškart sulaukė krepšinio ekspertų ir gerbėjų kritikos, tačiau ilgametis „Žalgirio“ karys Giedrius Gustas neskuba laidoti komandos.

„Natūralu, kad „Žalgirio“ gerbėjai greitai priprato prie įspūdingų komandos pergalių Eurolygoje, todėl vienas ar kitas pralaimėjimas sukelia dažnai nepagrįstą kritiką. Manau, kad per anksti panikuoti, nes iki sezono pabaigos dar liko labai daug laiko.

REKLAMA
REKLAMA

Viešumoje pasigirsta nemažai kalbų, kad šiemet žalgiriečiai surinko ne tokią pajėgią sudėtį, kaip pernai. Tačiau komandai būtų užtekę laimėti nors šiek tiek daugiau rungtynių, kurios buvo pralaimėtos mačo pabaigose, ir šiandien komentarai apie „Žalgirio“ žaidimą galėtų būti visiškai kitokie“,- portalui tv3.lt sakė G. Gustas.

REKLAMA

Rugpjūčio mėnesio pabaigoje Lietuvos moterų krepšinio lygos prezidentu išrinktas G. Gustas kategoriškai nepritaria ekspertų nuomonei, kad pagrindinė „Žalgirio“ problemų priežastis – prasta komplektacija, bei faktas, kad daugelis komandos naujokų nebuvo pirmoji klubo atstovų opcija.

„Reikia nepamiršti, kad kauniečių biudžetas – vienas mažiausių Eurolygoje. Todėl būtų daugiau nei naivu tikėtis, kad ribotų finansinių galimybių komanda pasiektų susitarimą su be išimties visais labiausiai geidžiamais krepšininkais.

Nors vasarą žalgiriečiams ir nepavyko prisivilioti pirmos opcijos žaidėjų, tai nebūtinai reiškia, kad priešingu atveju dabar komandos žaidimas atrodytų kur kas geriau. Net ir su turima komplektacija „Žalgiris“ Eurolygoje yra visiems pavojingas varžovas.

REKLAMA
REKLAMA

O ir Šaras jau ne kartą įrodė, kad sugeba iš savo žaidėjų išspausti maksimumą ir nė kiek neabejoju, kad šios savybės jis dar tikrai neprarado“,- pastebėjo buvęs žalgirietis.

Eurolygos ir Europos čempionas taip pat nepritaria tiems, kurie „Žalgiriui“ įkritus į duobę suskubo kritikuoti vyriausiojo komandos trenerio Šarūno Jasikevičiaus darbą, ypač puolime naudojamą strategiją.

Anot G. Gusto tokia kritika yra gerokai per ankstyva, bei nepasverta. Buvęs įžaidėjas įsitikinęs – Šaro darbo metodai yra vis dar veiksmingi, o prasta komandos forma yra tik laikini nesklandumai, kuriuos galima sutvarkyti.

Ketvirtadienį (sausio 10 d.) žalgiriečiai Eurolygos akistatoje Stambule su „Feberbahče“ klubu mėgins pagaliau nutraukti nesėkmių seriją, nors tą padaryti bus velniškai sunku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai bus jau ketvirtosios oficialios kauniečių rungtynės per septynerias dienas. Viešumoje neretai pasigirsta kalbų, kad „Žalgirui“ nėra naudinga rungtyniauti Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), neva tai iš komandos žaidėjų pareikalauja per daug fizinių resursų.

Neseniai buvęs „Žalgirio“ narys, dabar krepšinio agentu dirbantis Povilas Butkevičius prasitarė manantis, kad tik laiko klausimas, kada daugkartiniai Lietuvos čempionai paliks LKL ir visą dėmesį skirs Eurolygos kovoms.

Tačiau G. Gustas tokioms kalboms nepritaria, bei teigia neįsivaizduojantis vietinių pirmenybių be „Žalgirio“.

„Labai abejoju, kad toks scenarijus yra nors kiek realus. Tiesiog neįsivaizduoju LKL čempionato be „Žalgirio“. Kauniečiai yra pagrindinis lygos veidas. Jau nuo seno dėl „Žalgirio“ į krepšinio arenas ateina net ir tie žmonės, kurie paprastai krepšinio rungtynėse nesilanko.

REKLAMA

Tvarkaraštis yra vienodai įtemptas visoms Eurolygos komandoms, todėl nėra jokio pagrindo manyti, kad dalyvavimas LKL čempionate neigiamai įtakoja komandos žaidimą tarptautiniame fronte.

Stipriausios Europos komandos dabar per sezoną sužaidžia praktiškai tiek pat rungtynių, kaip NBA klubai, tačiau ir anksčiau buvo ne kitaip. Pamenu buvo laikai, kai su „Žalgiriu“ dalyvavome ne tik Eurolygos ir LKL varžybose, bet ir Šiaurės Europos krepšinio lygoje (NEBL).

Tada irgi sužaisdavome labai panašų rungtynių skaičių, tačiau niekas niekada garsiai nekalbėjo, kad turėtume atsisakyti dalyvavimo LKL pirmenybėse. Tai būtų pražūtingas sprendimas Lietuvai ir visam mūsų krepšinio įvaizdžiui“,- sakė G. Gustas.

Kauno „Žalgirio“ ir Stambulo „Fenerbahče“ akistata Turkijoje ketvirtadienio vakarą startuoja 19.45 val.

Šias rungtynes tiesiogiai bus galima stebėti vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, bei televizijos kanalu „TVPlay Sports“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų