REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Rungtynių akimirkos (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

Kauno „Žalgiris” (7/10) antradienio vakarą, rungtyniaudami pilnutėlėje „Žalgirio”arenoje, patyrė didžiausią šio sezono nesėkmę. 21 taško skirtumu 58:79 žalgiriečiai nusileido Stambulo „Anadolu Efes” (11/6) komandai.

32

Kauno „Žalgiris” (7/10) antradienio vakarą, rungtyniaudami pilnutėlėje „Žalgirio”arenoje, patyrė didžiausią šio sezono nesėkmę. 21 taško skirtumu 58:79 žalgiriečiai nusileido Stambulo „Anadolu Efes” (11/6) komandai.

REKLAMA

Svečiai iš Stambulo Kaune dominavo nuo pat pirmosios iki paskutiniosios minutės. Pirmasis kėlinys Šarūno Jasikevičiaus kariauniai susiklostė gana sėkmingai (14:16), tačiau vėliau komanda klupo, griuvo, klydo ir į rungtynes grįžti nebesugebėjo.

„Šiandien nebuvo komandos. Visi bandė išspręsti reikalus individualiai, o tai nėra „Žalgiris”. Trūko šviežumo ir visi, kas žiūrėjo rungtynes, tai matė”, – po sutriuškinimo kalbėjo Š. Jasikevičius.

Per ilgąją pertrauką žaliai-balti jau skaičiavo 11 taškų (29:40) deficitą. Vien atrajame kėlinyje varžovų aukštaūgis Adrienas Moermanas pelnė 13, tačiau savo taiklių metimų spektaklio pastarasis ties pertrauka toli gražu nebaigė.

REKLAMA
REKLAMA

Viso A. Moermanas pelnė 23 taškus ir surinko tiek pat naudingumo balų. Žalgiriečių gretose nei vienam žaidėjui nepavyko peržengti dviženklės pelnytų taškų sumos, o naudingiausias „Žalgirio” žaidėjas (Nate'as Woltersas) pasirodymą baigė su 8 balais.

REKLAMA

„Kaip komanda esame išsibalansavę. Bandėme žaidimą per pertrauką keisti iš esmės. Tikrai nežinau kodėl, bet trečiajame kėlinyje vėl išėjome tokie patys. Nežinau.

Tikrai reikia padėkoti žiūrovams, neįtikėtina, kad antradienio vakarą jų čia tiek daug. Dabar komandai yra sunkus momentas ir nieko neišpręs pavieniai sprendimai. Reikia remtis į komandos draugą, o šiandien to nebuvo”, – pralaimėjimo priežastis dėstė Šaras.

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui, kai komandas skyrė triuškinantys 25 taškai, Šaras aikštelėje pirmąkart šiame Eurolygos sezone vienu metu laikė ir Luką Ulecką, ir Roką Jokubaitį, ir Lauryną Birutį. Tokia sudėtimi „Žalgiris” retai žaidžia net ir Lietuvos čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu gestu treneris norėjo parodyti, kad šiuo metu komanda, net ir su pačiais svarbiausiais žaidėjais, nėra pasiruošusi žaisti su elitinėmis komandomis. 

„Reikia laukti. Dabar yra labai sunku ir mano galva, žaisti su elitinėmis Europos komandomis šiuo metu negalime. Ketvirtadienis parodys, ką galime, bet manau, kad su ketverto komandomis negalime žaisti”, – dėstė nusiminęs Š. Jasikevičius.

Šaras po tokių rungtynių tegalėjo pasidžiaugti dviem dalykais. Pirma, tai nuostabiu gerbėjų palaikymu ir antra, tai neblogai veikusia gynyba pirmajame kėlinyje.

– Sakėte, kad tai bus išbandymas „Žalgirio“ sistemai. Ar jis neišlaikytas?

– Sunku pasakyti, bet išbandymas nebuvo išlaikytas. Buvo klaidų iš mūsų sistemos pusės. 16 taškų per pirmą kėlinį buvo gerai, nes jie pradėdavo mačą rezultatyviai, bet vėliau tiesiog neišlaikėme „Anadolu Efes“ tempo. Nesuradome vedlio, kuris draskytų ir būtų agresyvus. Grigonis buvo agresyviausias ir matėsi, kad jis dėjo dideles pastangas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kažkas nepavyko prieš A. Moermaną?

– Jis nebuvo labai akcentuotas. Kažkuriose situacijose suveikė mūsų rizika, bet tai buvo 6 taškai. Kiti buvo kažkur nesusiklausymas gynyboje ir panašiai. Imant visumoje, gynyba nebuvo bloga. Vieną geriausiai puolančių komandų palikome iki 80 taškų – tai nėra blogai. Vertinant tai, kad mes visiškai neužpuolame. Jeigu neužpuoli, negali ir gintis. Vadinasi, gerai puolant, galėjome dar geriau gintis. Didžiausias blogas dalykas buvo tas, kad puolime buvo priimami blogi sprendimai.

– Ar yra ženklų, kad žaidėjai gali abejoti vieni kitais?

– Nežinau, bet šiandien buvo daug žaidimo po vieną. Tai akcentavome per pertrauką, bet po jos vis tiek mūsų deriniuose stigo kantrybės. Galbūt tai ir nuovargis. Galbūt kai kuriose situacijose tiesiog nesupratome detalių. Komanda yra išsibalansavusi ir mums tai yra sunkus laikotarpis. Išlipti iš to galime tik žaisdami kartu. Kitaip neturime jokių šansų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų