REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tritaškiais prapliupęs Dominique'as Suttonas sužaidė geriausias sezono rungtynes, o jo vedamas Vilniaus „Rytas“ (13-4) „Betsafe-LKL“ iškovojo ketvirtąją pergalę iš eilės.

Tritaškiais prapliupęs Dominique'as Suttonas sužaidė geriausias sezono rungtynes, o jo vedamas Vilniaus „Rytas“ (13-4) „Betsafe-LKL“ iškovojo ketvirtąją pergalę iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai svečiuose 79:68 (24:17, 17:21, 21:16, 17:14) įveikė Utenos „Juventus“ (7-10) krepšininkus.

REKLAMA

Nugalėtojus į priekį vedęs D. Suttonas per 25 minutes pelnė 22 taškus (5/6 tritaškiai), atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 31 naudingumo balą.

Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 22 taškus įmetęs Tomas Dimša.

Susitikimą geriau pradėjęs „Rytas“ antrojo kėlinio pradžioje atitrūko 31:19, tačiau uteniškiai kibo varžovams į atlapus ir privertė juos viso mačo metu prakaituoti.

Po pertraukos Žydrūno Urbono auklėtiniai sumažino atsilikimą iki minimumo (40:41), bet D. Suttono tritaškiai leido svečiams atstatyti dviženklę persvarą 58:48.

REKLAMA
REKLAMA

Utenos ekipa nenuleido rankų ir ketvirtajame kėlinyje, kuriame likus žaisti 3 minutes atsilikinėjo 66:73, bet D. Suttonas netrukus smeigė dar vieną tritaškį (76:66) ir mačo baigtis tapo aiški.

Kitose vakaro rungtynėse Emmanuelis Omogbo sužaidė naudingiausias rungtynes po traumos, Jay'us Threattas per pirmąją mačo pusę perėmė net 4 kamuolius, o šių žaidėjų vedamos Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (8/9) iškovojo ketvirtą pergalę per paskutines penkerias „Betsafe–LKL“ rungtynes.

Gedimino Petrausko auklėtiniai namuose be didesnių sunkumų 92:67 (26:17, 17:12, 33:25, 16:13) sutriuškino Kėdainių „Nevėžio“ (3/14) krepšininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nugalėtojų efektyvumą rodo ir skaičiai – net penki Pasvalio ekipos žaidėjai surinko dviženklį naudingumo balų skaičių.

Kėdainiečiai šiame mače nei karto nebuvo išsiveržę į priekį.

Šeimininkai jau antrame kėlinyje buvo susikrovę šešiolikos taškų (37:21) persvarą ir po pertraukos jos nebeiššvaistė. Priešingai – trečiame ketvirtyje jie demonstravo uraganinį puolimą, pelnė net 33 taškus ir likus žaisti dešimt minučių pirmavo 76:54.

Paskutiniame ketvirtyje tik sutvarkę formalumus „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai iškovojo pergalę 25 taškų skirtumu.

REKLAMA

Pasvaliečiai užtikrintai atakavo iš toli – tikslą pasiekė 10 bandymų iš 21 (47 proc.).

„Pieno žvaigždės“ rungtynėse startavo puikiai ir pirmame kėlinyje sužaidus kiek daugiau nei dvi minutes jau pirmavo 9:0. Per likusį kėlinio laiką svečiai kiek pagerino puolimą, tačiau nesustabdė ir pasvaliečių greito žaidimo. Būtent šeimininkai po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 26:17.

Antrame ketvirtyje G. Petrausko auklėtiniai ir toliau puolė efektyviai, sėkmingai stabdė varžovus ir netrukus jų persvara pasiekė naują rekordinę ribą – 36:21. Antroje kėlinio pusėje situacija iš esmės nesikeitė ir įpusėjus mačui pasvaliečiai užtikrintai pirmavo 43:29.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų