REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
169
Michaelis Schumacheris ir Corinna Schumacher (nuotr. SCANPIX)

Sausio 3 dieną legendiniam Formulės-1 lenktynininkui Michaeliui Schumacheriui sukanka 50 metų.

169

Sausio 3 dieną legendiniam Formulės-1 lenktynininkui Michaeliui Schumacheriui sukanka 50 metų.

REKLAMA

Tai ypatinga diena vokiečiui ir jo šeimai, tačiau 2013 metų pabaigoje Alpių kalnyne nutikusi tragedija skaudžiai smogia iki šiol.

Septynis kartus F-1 čempionas penktus metus gija savo namuose Šveicarijoje, šalia Ženevos ežero kranto.

Čia jį kasdien prižiūri maždaug 15-20 gydytojų komanda.

Po skaudžios tragedijos jau praėjo penkeri metai, ir galima drąsiai teigi, kad stebuklas neįvyko.

Nors piloto šeimos atstovai kaip įmanydami laikosi tylos taktikos, bei nepateikia jokių žinių apie vokiečio sveikatą, pas jį svečiuose apsilankę draugai vėliau pasidalijo savo išgyvenimais, kurie nebuvo patys maloniausi.

Vadovaujantis turima informacija – Michaelis Schumacheris negali vaikščioti, jis yra įkalintas vežimėlyje, nesugeba rišliai kalbėti, bei sunkiai reaguoja į aplinką.

REKLAMA
REKLAMA

M. Schumacherio žmona Corinna – žmogus, kuriai išgyventi šią tragediją yra sunkiausiai užduotis, tačiau moteris išlieka stipri.

Piloto išrinktoji laimėjo jau ne vieną bylą teisme, kur prisiteisė pinigų iš melagingą informaciją apie jos vyrą skleidusių žiniasklaidos atstovų.

REKLAMA

Visus tuos penkerius metus niekam taip ir nepavyko sugriauti moters tylos sienos, o galiausiai prieš pat 50-ąjį vyro gimtadienį ji „Facebook“ tinkle pasiuntė jautrią žinutę visiems Michaelio gerbėjams.

„Mes labai džiaugiamės ir norėtume iš visos širdies padėkoti, kad 50-ąjį Michaelio gimtadienį švenčiate kartu su juo.

Galite būti tikri, kad jis yra patikimose rankose – darome viską, kas įmanoma, kad jam padėtume išgyventi šį skaudų įvykį.

Prašau Jūsų visų supratimo, Michaelio prašymu jo sveikatos temą ir toliau paliksime asmeninėje erdvėje. Tuo pačiu nuoširdžiai dėkojame už jūsų draugystę ir linkime jums sveikų bei laimingų 2019-ųjų metų“,- rašė M. Schumacherio žmona.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialiame pranešime taip pats skelbiama, kad piloto gimtadienio proga visi jo gerbėjai specialiai sukurtoje mobilioje programėlėje nuo ketvirtadienio galės prisiminti visas skambiausias vokiečio pergales.

Nebenori tokio matyti

Po skaudžios tragedijos pas Michaelį Schumacherį namuose apsilankę jo draugai paskleidė įvairios informacijos apie jo sveikatą, tačiau du artimi vokiečio bendražygiai lenktynininko gerbėjams pateikė itin liūdnų žinių.

Buvęs Formulės-1 savininkas Bernie Ecclestone‘as iš stulbinančio Michaelio Schumacherio populiarumo uždirbo pasakiškus pinigus ir prieš porą metų pardavęs motosporto karalienės akcijas mėgaujasi užtarnautu poilsiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Septynis kartus Formulės-1 čempioną ir buvusį šio sporto magnatą visada siejo ypatinga draugystė, todėl B. Ecclestone‘as prisipažino sunkiai išgyvenantis piloto nelaimę.

„Aš pats atsisakiau galimybių lankytis Schumacherių namuose. Tiesiog nebegaliu matyti tokio Michaelio, koks jis yra dabar. Savo vaizduotėje aš visada noriu prisiminti pergales skinantį vokietį, tačiau ne tokį, kokį išvydau po nelaimės Alpių kalnyne.“ – britų žurnalistams atviravo jau daugiau nei pora metų vokiečio nematęs B. Ecclestone‘as.

Labai panašia žinia šia vasarą pasidalijo ir buvęs M. Schumacherio vadybininkas Willi Webberis.

Viešumoje W. Weberis geriausiai buvo žinomas, kaip „Misteris 10%”. Būtent tiek procentų M. Schumacherio uždirbtų pinigų atitekdavo vadybininkui iš Vokietijos.

REKLAMA

„Tai nebėra tas pats Michaelis, su kuriuo mes daugiau nei 20 metų kartu siekėme pergalių lenktynėse. Tiesiog nebegaliu daugiau į jį tokį žiūrėti. Man niekaip nepavyksta susitaikyti su tuo, kas jam nutiko, todėl renkuosi paprastą išeiti – nusprendžiau nebesilankyti Schumacherių namuose. Man jau gana – užverčiu šį asmeninio gyvenimo puslapį, kitaip aš tiesiog išprotėsiu“,- vokiečių leidiniui „Bunte“ teigė W. Webberis.

Jautrūs išgyvenimai

Ir nors buvusį rojaus kampelį šalia Ženevos ežero, šiandien gaubia pilkos spalvos debesys, per pastaruosius penkerius metus buvo ir tokių, kurie piloto gerbėjams suteikė krislelį vilties.

Vienas tokių – buvęs M. Schumacherio vadovas, bei dabartinis FIA (tarptautinė automobilių sporto federacija) prezidentas Jean‘as Todtas.

REKLAMA

Būtent vadovaujant šiam prancūzui Michaelis ir „Ferrari“ penkis metus iš eilės tapo pasaulio čempionais.

J. Todtas neseniai prisipažino, kad kartu su M. Schumacheriu jo namuose stebėjo šio F-1 sezono Brazilijos Didžiojo prizo lenktynes.

Prancūzas yra atviras – jis vis dar nepraranda vilties dėl Michaelio. Anot jo vokiečio išvaizda nėra taip stipriai pakitusi, kaip teigia kiti.

Įdomus faktas – J. Todto darbo kambaryje kabo ne viena M. Schumacherio nuotrauka. Jis nesiliauja demonstravęs artimos meilės vokiečiui – piloto namuose reguliariai lankosi beveik du kartus per mėnesį.

Kitas motyvacijos šaltinis – šią žiemą Šumio namuose apsilankęs Vokietijos arkivyskupas Georgas Gansweinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Popiežiaus dešinioji ranka atskleidė labai pikantiškų detalių. Tiesa, nėra aišku, ar jis kiek nepagražino situacijos.

„Aš visada buvau didelis Michaelio gerbėjas. Mane visada žavėjo, kaip paprastas žmogus sugebėdavo taip užtikrintai suvaldyti pašėlusiu greičiu lekiančią formulę. Jis buvo vienas iš tų, kuris gebėjo vairuoti itin greitai net ir pačiomis blogiausiomis oro sąlygomis.

Apsilankymas M. Schumacherio namuose buvo ypatingas. Kai paėmiau jo ranką į savo delną, pajutau kūno šilumą, bei supratau, kad jis vis dar jaučia kitus žmones. Tai akivaizdžiai matosi, kai šalia jo būna artimiausi šeimos nariai. Jie beprotiškai myli Michaelį, ir jis tą supranta net ir būdamas tokioje situacijoje.

REKLAMA

Žinau, kad daugeliui labai įdomu, kaip šiandien atrodo Michaelis. Prisipažinsiu, prieš vykdamas į lenktynininko namus, galvojau, kad sunkiai jį atpažinsiu. Tačiau galiu pasakyti – jo veidas beveik nepasikeitė, jis praktiškai toks pats, kokį matėme per vokiečio paskutines lenktynes. Galbūt tas veidas atrodo šiek tiek papilnėjęs nei anksčiau, tačiau skirtumo beveik nėra“,- vokiečių leidiniui „Bunte“ pasakojo arkivyskupas.

Tuo metu vokietį jo namuose prižiūrintys asmenys atskleidė, kad M. Schumacheris dažnai į aplinką reaguoja verkdamas.

„Kai Michaelis pasodinamas į neįgaliojo vėžimėlį ir būdamas savo kieme regi įspūdingą kalnų panoramą šalia ežero, matydamas gamtos grožį jis kartais nesulaiko ašarų“, - vokiečio aplinkos žmones cituoja „Paris Match“.

REKLAMA

Be to, jis dažnai verkia girdėdamas savo vaikų ir žmonos balsus. Anot specialistų, tai įrodo, kad jis atpažįsta savo artimuosius, tačiau nesugeba jiems nieko pasakyti, dėl to susijaudina ir pradeda ašaroti.

Vaikai siekia aukštumų

Kol tėtis Michaelis kovoja dėl sveikatos, jo atžalos sėkmingai kopia karjeros laiptais.

21-erių dukra Gina-Maria jau spėjo triumfuoti bent keliose žirgų jodinėjimo varžybose, tuo metu sūnus Mickas pasekė tėčio žengtais keliais.

19-metis sūnus tapo 2018 metų Formulės-3 čempionu, bei kitąmet varžysis F-2 varžybose.

Neseniai bendraudamas su žiniasklaidos atstovais jis prisiminė, kaip kartu su tėčiu treniravosi važinėtis kartais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visai netoli mūsų namų buvo įkurta lenktynių trasa, kurioje su tėčiu galėjome treniruotis kada tik panorėję. Puikiai pamenu, kai pirmą kartą čia atvykome. Tėtis paklausė, ar noriu tuo užsiimti mėgėjiškai, ar profesionaliai,

Aš pasakiau, kad norėčiau išmokti daugiau, nei tik važinėtis kartais. Ir tada prasidėjo... Niekada nepamiršiu tų visų pamokų, kurias gavau iš tėčio. Tai buvo nuostabi patirtis“,- prisiminė Mickas Schumacheris.

Daugelis tikisi, kad 19-metis legendos sūnus artimiausiu metu ras savo kelią Formulės-1 link.

O tai būtų pati geriausia dovana penkiasdešimtmetį pasiekusiam Michaeliui Schumacheriui, kuris vis dar kovoja savo svarbiausiose gyvenimo lenktynėse.

Michaelio Schumacherio F1 lenktynininko karjera skaičiais:

Startai: 308

Pergalės: 91

Čempiono titulai: 7

Podiumai: 155

Pirma starto vieta: 68

Greičiausias lenktynių ratas: 77

Atstovautos komandos: „Jordan“ (1991 m.), „Benetton“ (1991-1995 m.), „Ferrari“ (1996-2006 m.), „Mercedes“ (2010-2012 m.)

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų