REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėdų rytą feisbuke buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame dziudo rinktinės narys, 20-metis Ignas Mečajus, įtariama, Vilniaus centre nokautavo ir sunkiai sužalojo merginą.

Kalėdų rytą feisbuke buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame dziudo rinktinės narys, 20-metis Ignas Mečajus, įtariama, Vilniaus centre nokautavo ir sunkiai sužalojo merginą.

REKLAMA

Incidentas įvyko dar lapkričio 16-ąją, tačiau nukentėjusioji vaizdo įrašu pasidalino būtent Kalėdų rytą.

Pats I. Mečajus buvo nepasiekiamas ir siaubingo savo poelgio nekomentavo, dziudo federacija nuo bet kokių auklėtinio veiksmų atsiribojo, tačiau netrukus prabilo sportininko trenerė Ramunė Aleknavičienė. Naujienų portalui tv3.lt su sportininku susisiekti nepavyko.

Moteris portalui lrytas.lt tikino, kad konfliktą galima laikyti „buitiniu”. Tokia trenerės nuomonė akimirksniu sukėlė milžinišką diskusijų audrą, o pati R. Aleknavičienė neilgai trukus sulaukė grasinimų, taip pat ir grasinimo susidoroti.

Portalui tv3.lt pavyko susisiekti su Lietuvos dziudo federacijos generaline sekretore Justina Stalione ir Kauno dziudo klubo „Ryto saulė” prezidente, Lietuvos sporto universiteto dziudo trenerių dėstytoja Lolita Dudienėne.

REKLAMA
REKLAMA

„Trenerė augina ir gina savo vaiką, tačiau vertinti jos skandalingų komentarų negalime. Federacija jokiais būdais šio įvykio netoleruoja.

Kol kas viskas, kas yra mūsų vykdomojo komiteto kompetencijos ribose, tai yra diskfvalifikacija, dėl kurios netrukus nutarsime”, – pirmines I. Mečajaus nuobaudas atskleidė J. Stalionė.

REKLAMA

Tiesa, dziudo federacijos atstovė atskleidė ir vieną jo gyvenimo detalę.

„Ignas jau kurį laiką nebeužsiima šiuo sportu, jokiose varžybose dalyvauti ir neketino. Dziudo – gynybos ir priešo jėgos panaudojimas, o mūsų viena pagrindinių idėjų ir yra „eiti” prieš smurtą, todėl poelgis tikrai siaubingas”, – dėstė generalinė federacijos sekretorė.

Jai antrino ir ilgametė dziudo trenerė, ne vienerius metus dirbusi šalia I. Mečajaus.

„Jis buvo dingęs. Paskutinį kartą varžybose dalyvavo gegužės mėnesį, o vėliau, sprendžiant iš socialinių tinklų, perėjo į kitus kovų menus, galbūt be taisyklių.

REKLAMA
REKLAMA

Tai tiesiog neapsakomas šokas visai bendruomenei. Dziudo nėra imtynės, kaip dauguma galvoja. Tai sava filosofija, meditacija, turinti stiprų moralės kodeksą. Tai, kas įvyko, nedera su absoliučiai jokiu punktu, kurio laikosi dziudo sportininkai”, – pasakojo L. Dudienėnė.  

Trenerei ne ką mažiau abejonių kilo ne tik dėl šokiruojančio elgesio, bet ir dėl įvykių, sekusių po merginos vaizdo įrašo paviešinimo.

L. Dudienėnė kėlė retorinį klausimą: „Kodėl taip ilgai tylima, kas ką nori apsaugoti?”.

„Dabar kiekvienas, susijęs su dziudo, yra susijęs su šia istorija. Jokių pateisinimų čia nėra, galbūt jis buvo stipriai paveiktas, bet tada kodėl šneka trenerė, o ne jis pats?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei būtų aplinkybių, kurios galėtų situacija pateisinti, tai nebūtų ko tylėti. Ta tyla sukelia daug daugiau sunkumų – tai sugadinti žmonių gyvenimai, o šias istorijas bet kokiu atveju „nusiplauti” bus ypač sunku”, – sunerimusi dėstė L. Dudienėnė.

Dziudo trenerių dėstytoja užsiminė ir apie galimą „ranka ranką plauną” modelį, dėl kurio byla yra vilkinama.

„Esu mačiusi daug teisybės ir neteisybės, bet dabar kyla tikrai daug dvejonių. Visi žinome, kaip dauguma bylų gali pasibaigti ginant tam tikras interesų puses. O ir merginos pareiškimas šiuo metu ištrintas, klausimas, kam tai naudinga”, – samprotauja trenerė.

REKLAMA

Pašnekovė dar kartą patikino, kad šis kraupus išpuolis atsilieps visai dziudo bendruomenei, nes nuotraukas ir šokiruojančius vaizdus mato ne tik tėvai, kurie dabar kaipmat suabejos, ar leisti savo vaikus į šį sportą, bet ir patys vaikai, kuriuos tokie skandalai paveikia labiausia.

„Tikiuosi, vieną dieną žinosime visą tiesą. Tokių dalykų būti negali, tai visiškai nepateisinama. Šokiruoti visi, o daugiau detalių niekas ir nežino”, – apmaudą liejo L. Dudienėnė.

Ketvirtadienio rytą portalui tv3.lt Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos skyriaus atstovas Paulius Radvilavičius patvirtino, kad įtariamasis sužalojo ne tik merginą, bet ir jos draugą.

Būtent jis policijai ir pranešė apie išpuolį, o nukentėjusysis, kaip pranešė policija, apie įvykį pranešė jau būdamas sulaužyta nosimi.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų