REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis krepšinio gerbėjų ir ekspertų kalbėdami apie kelių praėjusių sezonų Kauno „Žalgirio“ sėkmę Eurolygoje, pagrindiniu to „kaltininku“ laiko ekipos vyriausiąjį trenerį Šarūną Jasikevičių.

Daugelis krepšinio gerbėjų ir ekspertų kalbėdami apie kelių praėjusių sezonų Kauno „Žalgirio“ sėkmę Eurolygoje, pagrindiniu to „kaltininku“ laiko ekipos vyriausiąjį trenerį Šarūną Jasikevičių.

REKLAMA

Praėjusiame sezone kaunietis savo gimtojo miesto komandą atvedė iki pat Eurolygos finalo ketvertą, kur žalgiriečiai iškovojo trečiąją vietą.

Š. Jasikevičius Eurolygos kūrybinei grupei atskleidė kaip prasidėjo jo kelias iš krepšininko karjeros į trenerio darbą.

„Profesionalus krepšininko karjeros pabaigoje man pasisekė darbuotis su tokiais treneriais kaip Xavi Pascualis ar Željko Obradovičius. Jau tada mane traukė jų profesija, aš ieškojau atsakymų į klausimus, kodėl jie daro tam tikrus sprendimus, mokydavausi iš jų.

Turiu tam tikrą pranašumą, nes vos prieš ketverius metus dar pats žaidžiau. Dabar tenka dėlioti rungtynių planą prieš žaidėjus, su kuriais teko susidurti aikštėje ir kaip žaidėjui. Mačiau jų asmenybes, jų silpnąsias ir stipriąsias puses“, – sakė Šaras.

REKLAMA
REKLAMA

Anot lietuvio, artėjant rungtynėms – tolygiai didėja įtampa. Prieš dvikovos pradžią labai svarbu turėti bent kelis planus, kad vienam iš jų nepavykus, būtų galima išbandyti kažką kito.

REKLAMA

„Į rungtynes eini su keliomis idėjomis. Jeigu pirminė nesuveikia, tada imiesi plano B, o galimai ir plano C. Jeigu ir planas C nepadeda, tikriausiai mes esame nepakankamai geri tą naktį. Tada belieka tik eiti į priekį ir koncentruotis ties kitu vakaru.

Nerimavimas atsiranda dėl to, ar visi sugalvoti dalykai pavyks, tačiau viskas pasikeičia prasidėjus rungtynėms, kada tai pasimiršta, o tu pasineri į įvykius, mąstai apie ataką po atakos ir stengiesi žaidėjams suteikti reikalingą informaciją, ypatingai atsarginiams, jog jie nedarytų tokių pat klaidų“,- teigė kaunietis.

REKLAMA
REKLAMA

Š. Jasikevičius – vienas iš tų, kuris kiekviena kartą nori iš savo žaidėjų išspausti maksimumą. To paties jis reikalauja ir iš savęs.

„Bandau įrodyti savo žaidėjams, jog išorinis spaudimas nėra toks svarbus, viskas priklauso nuo to, kiek pats save stumi į priekį. Reikia suprasti, kad viskas susideda ne iš tik žinių, bet ir iš to, kaip tu sugebi jas perduoti žaidėjams“, – Eurolygos svetainei kalbėjo Š. Jasikevičius.

Šiame Eurolygos sezone kauniečiai per 14 rungtynių iškovojo 7 pergales, bei Eurolygos turnyro lentelėje dalinasi 6-9 vietomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų