REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
72
Cristiano Ronaldo (nuotr. SCANPIX)

Šią vasarą Madrido „Real“ komandą į Turino „Juventus“ klubą iškeitęs Cristiano Ronaldo greitai tapo rezultatyviausiu komandos žaidėju.

72

Šią vasarą Madrido „Real“ komandą į Turino „Juventus“ klubą iškeitęs Cristiano Ronaldo greitai tapo rezultatyviausiu komandos žaidėju.

REKLAMA

Ir nors portugalo pirmasis sezonas Italijoje dar tik įpusėjo, vilkėdamas „Juventus“ ekipos marškinėlius futbolininkas jau spėjo užfiksuoti penkis įspūdingus rekordus.

1. Greičiausiai pelnė 10 įvarčių „Serie A“ lygoje vilkėdamas „Juventus“ marškinėlius

Portugalo startas „Serie A“ pirmenybėse nebuvo rožėmis klotas, tačiau netrukus futbolininkas įsibėgėjo ir prabilo pelnytais įvarčiais.

Penkis kartus „Auksinį kamuolį“ laimėjusiam žaidėjui prireikė 14 rungtynių Italijos pirmenybėse, kad pasižymėtų 10 kartų.

Tokiu būdu C. Ronaldo pakartojo klubo rekordą, kurį dar 1957-1958 m. sezone užfiksavo Johnas Charlesas iš Velso.

2. Pirmasis laimėjo 100 rungtynių UEFA Čempionų lygoje

Cristiano Ronaldo visada buvo žinomas, kaip UEFA Čempionų lygos karalius.

Tarsi tą patvirtindamas portugalas tapo pirmuoju futbolininku istorijoje, kuriam šiame prestižiniame turnyre pavyko laimėti net 100 rungtynių.

REKLAMA
REKLAMA

Šį pasiekimą jis užfiksavo pergalingame „Juventus“ mače prieš „Valencia“ klubą.

3. Pirmasis pelnė 400 įvarčių penkiose stipriausiose Europos komandose

Per savo šlovingą karjerą Cristiano Ronaldo žaidė tokiose prestižinėse komandose, kaip Mančesterio „United“, Madrido „Real“ ar Turino „Juventus“.

REKLAMA

Įvarčius štampuojantis portugalas pajėgiausiose Europos futbolo lygose iš viso įmušė 400 įvarčių. To nėra pavykę padaryti niekam kitam.

Šią magišką ribą portugalas pasiekė Italijos pirmenybių dvikovoje prieš „Genoa“.

C. Ronaldo Anglijos „Premier“ lygoje viso pelnė 84 įvarčius, Ispanijos „La Liga“ čempionate – 311, Italijos „Serie A“ lygoje – 11.

4. Greičiausiai pelnė 10 įvarčių debiutiniame „Juventus“ sezone

Nė vienas kitas Turino „Juventus“ klube debiutavęs futbolininkas taip greitai neįmušė 10 įvarčių, kaip tą padarė portugalas.

REKLAMA
REKLAMA

C. Ronaldo šį pasiekimą užfiksavo per 16 rungtynių. Jis tą padarė kur kas greičiau nei tokie buvę „Juventus“ žaidėjai kaip Filipo Inzaghi (18), Davidas Trezeguet (29) ar Zlatanas Ibrahimovičius (30).

5. Įmušė 5000-ąjį „Juventus“ įvartį „Serie A“ čempionate

Galbūt tai ir nėra įprastas rekordas, tačiau būtent likimas taip nulėmė, kad būtent portugalas įvartis leido „Juventus“ komandai pasiekti šią simbolinę ribą.

C. Ronaldo 5000-ąjį komandos įvartį „Serie A“ lygoje pasiekė derbyje prieš „Torino“ ekipą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų