REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Nate'as Woltersas (nuotr. Fotodiena.lt)

Kauno „Žalgiris” (5/7) penktadienio vakarą patyrė septintąją Eurolygos sezono nesėkmę, kai išvykoje po atkaklios kovos 84:88 nusileido Miuncheno „Bayern” (6/6) ekipai.

50

Kauno „Žalgiris” (5/7) penktadienio vakarą patyrė septintąją Eurolygos sezono nesėkmę, kai išvykoje po atkaklios kovos 84:88 nusileido Miuncheno „Bayern” (6/6) ekipai.

REKLAMA

Žalgirečiams kautis Vokietijoje dėl traumų negalėjo padėti Nate'as Woltersas ir Antanas Kavaliauskas, o būtent tai, krepšinio specialistų nuomone, tapo viena pagrindinių pralaimėjimo priežasčių.

N. Woltersas šiame Eurolygos sezone renka po 14,3 taško, atlieka po 5,6 rezultatyvių perdavimų ir aikštę palieka su 15,5 naudingumo balų.

A. Kavaliauskas savo ruožtu pelno po 7,4 taško, tampa viena ryškiausių „Žalgirio” gynybos figūrų ir renka po 8,5 naudingumo balų.

Krepšinio eksperto Rūtenio Paulausko nuomone, pralaimėjimo Bavarijoje per daug sureikšminti nereiktų, tačiau tokios rungtynės aiškiai parodo pagrindinius taisytinus akcentus.

REKLAMA
REKLAMA

„Akivaizdu, kad labai didelę reikšmę pastarosiose rungtynėse turėjo sudėties išretėjimas. N. Woltersas yra startinis žaidėjas, kuris ir užduoda tą labai svarbų pirminį tempą. Jei jo sprendimai suletėja arba pats pristinga agresyvumo, iškart kyla Leo Westermannas.

REKLAMA

Miunchene buvo atvirkščiai ir tai labai atsiliepė atakų kūrimui. L. Westermannas žaidė gerai, tačiau antruoju pasirinkimu įžaidėjo pozicijoje buvo Derrickas Waltonas, kuris dar tik mokosi žaisti Europoje. Jis tobulėja, tačiau dar tikrai trūksta ”, – tv3.lt sakė R. Paulauskas.

Ilgametis krepšinio treneris pripažįsta, kad „Bayern” pergalės nusipelnė labiau, tačiau vienerios sunkios rungtynės tikrai neturėtų „kirsti” per kauniečių motyvaciją.

„Žalgiris” kiekvieną ataką kankinosi ir taškus kūrė sukiai, o vokiečiai savo ruožtu demonstravo milžinišką greitį ir atsakymus pateikdavo anksčiau, nei kauniečiai iškeldavo klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Bet tai tik viena dvikova. Šita komanda neabejotinai turi labai gerą, gal net geriausią motyvaciją. Kas labai svarbu, kad su kiekviena pauze, su kiekviena minutės pertraukėlė, „Žalgirio” žaidimas gerėja. Tai labai geras komandos bruožas”, – kalbėjo R. Paulauskas.

Lietuvos krepšinio žinovas tikina – traumų nereikia linkėti niekam, tačiau jos į „Žalgirio” stovyklą „atėjo” pačiu metu.

Žalgiriečių artimiausiomis savaitėmis laukia ne patys pajėgiausi varžovai: Stambulo „Darušafaka”, Tel Avivo „Maccabi” ir Las Palmaso „Gran Canaria”.

„Labai gerai, kad dabar teks varžytis būtent su šiomis komandomis. Esu tikras, kad ilgesnių traumų kauniečiams pavyks išvengti, nes trenrių štabas dirba profesionaliai ir žino, ką daro”, – tvirtino ekspertas.

Kauno „Žalgiris” šiuo metu rikiuojasi 10-oje Eurolygos turnyro lentelės vietoje. Trečiadienį kauniečiai svečiuosis Stambule, kur sieks įveikti vietos „Darušafaka” iššūkį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų