REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Rungtynių akimirkos (nuotr. SCANPIX)

Antradienį ir trečiadienį UEFA Čempionų lygoje finišuoja grupių etapas. Vietą atkrintamosiose jau turi 12 komandų, tačiau dėl likusių 4 kelialapių – intriga ir nežinomybė. Dėl jų teks vargti „Liverpool”, „Napoli” ir Paryžiaus „Saint-Germain” klubams, tačiau net ir pergalės čia gali būti per mažai.

23

Antradienį ir trečiadienį UEFA Čempionų lygoje finišuoja grupių etapas. Vietą atkrintamosiose jau turi 12 komandų, tačiau dėl likusių 4 kelialapių – intriga ir nežinomybė. Dėl jų teks vargti „Liverpool”, „Napoli” ir Paryžiaus „Saint-Germain” klubams, tačiau net ir pergalės čia gali būti per mažai.

REKLAMA

Portalas tv3.lt apžvelgia paskutines Čempionų lygos grupių etapo dvikovas ir pateikia visus galimus komandų patekimo į atkrintamąsias varžybas scenarijus.

Prieš turnyro pradžią būtent C grupė, kurioje varžosi šios tituluotos ekipos, buvo laikoma „mirtininkų” grupe. Artėjant lemiamoms akimirkoms tampa aišku, kad tokie spėjimai nebuvo „laužti iš piršto” – po 5 dvikovų šioje grupėje klausimų vis dar kyla daugiau, nei atsakymų.

Kėblioje situacijoje po prieš dvi savaites pralaimėjimo Paryžiuje atsidūrė gausiai lietuvių palaikomi „Liverpool” futbolininkai. Antradienį Jurgeno Kloppo auklėtiniai namų tvirtovėje priims „Napoli” iššūkį, bet jame vien pergalės, greičiausiai, neužteks.

REKLAMA
REKLAMA

„Napoli” šiuo metu su 9 taškais yra grupės lyderiai. Antroje vietoje su 8 taškais įsitaisė „PSG”, o „Liverpool” turi 6 taškus ir yra treti. Ne ką mažesnės vertės dvikova vyks ir Belgrade, kur vietos „Crvena Zvezda” egzaminuos paryžiečius.

REKLAMA

Taigi, kokių scenarijų galima tikėtis šiose antradienio dvikovose?

Scenarijus nr. 1: „PSG” išvykoje įveikia „Crvena Zvezda”.

Futbolo ekspertai neabejoja, kad ilgai vargti Paryžiaus klubui Belgrade neteks. Jei „PSG” įveikia „Crvenza Zvezda”, kelialapis į kitą etapą lieka vienas ir jo lemtis sprendžiasi Liverpulyje.

„Liverpool” tokiu atveju „Napoli” futbolininkus turėtų įveikti arba rezultatu 1:0, arba laimėti dvikovą bent dviejų įvarčių skirtumu (2:0, 3:1, 4:2 ir t.t.). Bet koks kitas dvikovos rezultatas reikštų „Napoli” patekimą į tolimesnį etapą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai reiškia, kad jei italai Liverpulyje pelno įvartį, šeimininkams reikia pelnyti minimum 3.

Scenarijus nr. 2: „PSG” ir „Crvena Zvezda” sužaidžia lygiosiomis.

Jei Belgrado klubas atlaiko „PSG” žvaigždyno iššūkį ir dvikova baigiasi lygiosiomis, o „Liverpool” bet kokiu rezultatu įveikia „Napoli”, visos trys komandos turi po lygiai (9) taškų.

Tokiu atveju Čempionų lygoje taikomos papildomos taisyklės:

a) taškų skaičius, pelnytas tarpusavio dvikovose;

b) pelnytų-praleistų įvarčių santykis tarpusavio dvikovose;

c) pelnytų įvarčių kiekis tarpusavio dvikovose;

d) išvykoje pelnytų įvarčių kiekis tarpusavio dvikovose.

Vis tik, jei „PSG” ir „Crvena Zvezda” sužaidžia lygiosiomis, viską savo rankose ir toliau laiko „Napoli” ekipa. Jiems Liverpulyje taip pat pakanka sužaisti lygiosiomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Scenarijus nr. 3: „PSG” pralaimi prieš „Crvena Zvezda”.

Nors tokia baigtimi, ko gero, tiki tik patys Belgrado ekipos sirgaliai, futbole nutinka visko. Jei „PSG” krenta Serbijoje, „Napoli” automatiškai patenka į kitą etapą, net ir pralaimėję dvikovą prieš „Liverpool”.

Savo ruožtu „Liverpool” futbolininkams vis dar reiktų įveikti „Napoli”. Tokiu atveju į kitą etapą patektų abi šios komandos, o „PSG” liktų „už borto”.

Žymus futbolo kometatorius Nerijus Kesminas didelių stebuklų antradienio dvikovoje nesitiki, tačiau tikina, kad nuspėti įvykių eigą praktiškai neįmanoma.

„Manau, kad Anglijoje išvysime atvirą futbolą. Abi komandos sieks pritaikyti savo žaidimo stilių. Rungtynės vyks iki pirmojo įvarčio. Kaip įvykiai klostysis toliau, priklausys nuo to, kas tą įvartį pelnys.

REKLAMA

Tikrai neskubėčiau nurašyti „Liverpoolio”. Net ir praleidę J. Kloppo auklėtiniai gali atsakyti trimis įvarčiais. Pirmoji tarpusavio dvikova Neapolyje neparodė tikrojo komandos veido. Jie ten siekė lygiųjų ir akivaizdžiai „prašovė”. Topasekoje šįvakar teks vargti.

Dėl Paryžiaus pergalės Belgrade abejonių nekyla. Skirtingo lygio komandos, todėl „PSG” tikrai turėtų keliauti toliau”, – kalbėjo N. Kesminas

Tiesa, ties šia grupe intrigos Čempionų lygoje nesibaigia. B grupėje vietą atkrintamosiose turi tik „Barcelona”, o dėl likusios vietos antradienį netiesiogiai kausis Londono „Tottenham” ir Milano „Inter” klubai.

REKLAMA

Šiuo metu Londono ir Milano ekipos turi surinkusios po lygiai (7) taškus, tačiau dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio antroje vietoje rikiuojama „Tottenham” ekipa. 

Antradienį „Tottenham” sieks sudėtingos pergalės Barselonoje, o „Inter” namuose priims Eindhoveno „PSV” iššūkį. Jei Londono klubas pralaimi, o Milano – iškovoja pergalę, į tolimesnį etapą keliauja „Inter”.

Vis tik, „Barcelona” komandai šios rungtynės neturi jokios reikšmės, nes iš pirmosios vietos, net ir pralaimėjimo atveju, katalonai žemiau nenusileis. Motyvacijos stoka gali tapti lemtingu faktoriumi, tačiau abejonių nekelia vienas faktas  – tiek „Tottenham”, tiek „Inter” rungtynių metu žvalgysis ne tik į savo, bet ir į konkurentų rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

N. Kesminas neskuba nuvertinti „Tottenham” šansų Barselonoje. Komentatoriaus teigimu, Londono ekipa viską laiko savo rankose ir savo dabartiniu žaidimu katalonams tikrai gali nenusileisti.

„Juk „Barcelonai” ši dvikova nieko nereiškia. Manau, jiems svarbiau situacija vietiniame čempionate, nei šios rungtynės Čempionų lygoje. Ko gero, pataupys pagrindinius žaidėjus, tačiau tai žino tik pats treneris. Manau, kad „Tottenham” viską turi savo rankose. Jie į Barseloną skrenda ne lygiųjų, o pergalės”, – kalbėjo futbolo specialistas.

Tiesioginių transliacijų tvarkaraštis:

gruodžio 11 d.

19.45 val. „Schalke“ – „Lokomotiv“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“),

21.50 val., „Liverpool“ – „Napoli“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“),

21.50 val. „Barcelona“ – „Tottenham Hotspur“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports+“);

gruodžio 12 d.

19.45 val. „Real“ – CSKA (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“),

21.50 val. „Šachtar“ – Liono „Olympique“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“),

21.50 val. „Ajax“ – „Bayern“ “ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports+“ ir TV6).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų