REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
V. Dambrauskas ir N. Kesminas (nuotr. TV3)

Lietuvos futbolo laukia rimtos permainos. Sekmadienį vyrų rinktinė sužinojo savo varžovus atrankoje į Europos čempionatą, o antradienį paaiškėjo, kad nacionalinė komanda lieka be trenerio.

22

Lietuvos futbolo laukia rimtos permainos. Sekmadienį vyrų rinktinė sužinojo savo varžovus atrankoje į Europos čempionatą, o antradienį paaiškėjo, kad nacionalinė komanda lieka be trenerio.

REKLAMA

Edgaras Jankauskas buvo atleistas dėl itin slogiai susiklosčiusio UEFA Tautų lygos turnyro. Lietuviai per šešias dvikovas pelnė 3 ir praleido 16 įvarčių, surinko 0 taškų ir iškrito į žemesnį divizioną.

Ketvirtadienį atistatydino ir U-21 rinktinės treneris, tad akivaizdu, kad nuotaikos futbolo federacijoje šiuo metu itin vangios.

Savo mintimis apie dabartinę Lietuvos futbolo situaciją ir tai, kas šalies rinktinių laukia netolimoje ateityje, su tv3.lt sutiko pasidalinti buvęs Vilniaus „Žalgirio” treneris Valdas Dambrauskas ir komentatorius Nerijus Kesminas.

„Šita rinktinė dar yra visai padori, čia yra žmonių, panašių į futbolininkus. Jų gal nedaug, bet jie yra. Rezultatai, kuriuos rodo jaunimo rinktinė, yra tiesiog tragiški.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunimo rinktinėse net nematyti žaidėjų. Žiūri į ta jaunimėli ir nematai absoliučiai nieko. Akivaizdu, kad mūsų vyrų rinktinė daro ką gali, tačiau tu nepadarysi daugiau, nei gali padaryti”, – didelių ateities perspektyvų neįžvelgė N. Kesminas.

REKLAMA

Abu futbolo specialistai sutinka, kad futbolas šalyje dalinai prarado prestižą, o ateiti į stadioną palaikyti savo šalies futbolininkų dabar prisiruošia tik ištikimiausi sirgaliai.

„Net ir socialiniuose tinkluose yra skatinimų, pareiškimų: „neikime, nežiūrėkime”. Žmonės nenori daryti taip, kad gyventų geriau žmonės, kurie tą mūsų futbolą nuvarė iki tokio lygio. Dabar ateina palaikyti tik tie, kurie serga. Tik tie, kurie ją palaiko visada”, – TV3 studijoje kalbėjo ekspertai.

Kaip vieną pagrindinių šalies futbolo problemų V. Dambrauskas įvardijo fizinį pasiruošimą.

„Mes negalime sužaisti dviejų rungtynių tą pačią savaitę. Čia reikia žvelgti į visą paruošimą, nuo pat vaikų iki vyrų futbolo. Nebus taip, kad pasiruoši fiziškai ir viskas, gali eiti žaisti.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl žiūrovai neina į stadionus? Todėl, kad tas futbolas yra neįdomus. Jis yra lėtas, jis yra neišraiškingas, jis yra nuobodus. Mums trūksta intensyvumo, žaidėjai neturi tokio lygio patirties, kad galėtų gerai sužaisti rinktinėje”, – dėstė ilgametis treneris.

V. Dambrauskas žiniasklaidoje aktyviai laikomas vienu iš kandidatų užimti rinktinės trenerio postą. Vis tik, pats strategas šią informaciją paneigė – pasak stratego, tai yra milžiniškas iššūkis. Ekspertai taip pat atskleidė, koks žmogus turėtų imtis gelbėti Lietuvos futbolą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų