REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ (4-6) krepšininkai ketvirtadienį namų arenoje priims Pirėjo „Olympiacos“ (6-4) klubą, kuris Kaune svečiavosi ne taip ir seniai, o paskutiniai mūšiai su graikais žaliai-baltiems kelia tik gerus prisiminimus.

Kauno „Žalgirio“ (4-6) krepšininkai ketvirtadienį namų arenoje priims Pirėjo „Olympiacos“ (6-4) klubą, kuris Kaune svečiavosi ne taip ir seniai, o paskutiniai mūšiai su graikais žaliai-baltiems kelia tik gerus prisiminimus.

REKLAMA

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai baudė „Olympiacos“ praėjusio sezono ketvirtfinalio serijoje, kurią uždarė dviem galingomis pergalėmis namuose. Tiesa, nuo tada „Olympiacos“ ėmėsi kardinalių pokyčių ir dabar atvyksta pakeitę savo veidą.

Šiuo metu Graikijos vicečempionai yra „ant bangos“ – laimėjo trejas rungtynes iš eilės, o šios serijos metu patiesė ir čempionus Madrido „Real“, kurie iki tol buvo nesuklupę.

Blatto pokyčiai

Visų pirma Pirėjo ekipa po nesėkmingo sezono atsisveikino su treneriu Ioanniu Sfairopoulu. Jį vasarą pakeitė vienas tituluočiausių Europos strategų Davidas Blattas, sudaręs dvejų metų sutartį su Graikijos grandu.

REKLAMA
REKLAMA

Treneris iš karto pareiškė, kad pirmajame sezone gali prireikti laiko, kol komanda pradės rodyti reikiamus rezultatus, o visu gražumu ji turėtų atsiskleisti antraisiais D. Blatto vadovavimo metais.

REKLAMA

Su savimi treneris atsinešė ir daugiau pokyčių – komandą papildė Nigelis Williamsas-Gossas, kurį medžiojo „Žalgiris“, Janis Timma, Aleksandras Vezenkovas, Zachas LeDay ir buvęs žalgirietis Axelis Toupane’as.

Solidžiausiai iš jų atrodo N. Williamsas-Gossas ir Z. LeDay, tačiau ir likę krepšininkai gali pridaryti rimtų bėdų. Kol kas neaišku, ar dėl čiurnos skausmų galės žaisti A. Toupane’as.

Prie šio naujokų kolektyvo belieka pridėti senbuvius Vassilį Spanoulį, Georgiosą Printezį, Nikolą Milutinovą, Janį Strelnieką, Kostą Papanikolaou ir gauname komandą, kuri drąsiai gali kovoti dėl aukščiausių vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Žaidimo pokytis

Nors vasaros permainos ir skambios, „Olympiacos“ lieka ištikima sau. Nors D. Blattas yra puolamojo stiliaus strategas, jo auklėtiniai demonstruoja antrą geriausią gynybą Eurolygoje – varžovams leidžia įmesti 77,5 taško. Žalgiriečiai pagal šį rodiklį yra dešimti (83 tšk.).

Tiesa, Š. Jasikevičiaus kariauna geriau puola (83,3/80,4).

Nors skaičiai didelių pokyčių neišduoda, didžiausias jų matomas aikštėje. Nors V. Spanoulis vis dar yra „Olympiacos“ lyderis, jis nebeturi tiek daug laisvės prie D. Blatto. Anksčiau gynėjas galėjo priimti kokius nori sprendimus ir žinodavo, kad ant suolo nesės. Dabar situacija yra pasikeitusi ir D. Blattas žvaigždei taip nebenuolaidžiauja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis tik jis pelno po 11,2 taško ir Š. Jasikevičiaus manymu lieka Pirėjo ekipos vėliavnešiu.

„Manau, kad lyderiai tie patys. Žaidimas sukasi aplink V. Spanoulį ir G. Printezį. Kiti žaidžia iš jų, bet juos reikia gerbti“, – mano žalgiriečių treneris.

Ypač didelį postūmį „Oly“ žaidime sukūrė 9,4 taško renkantis ir po 4,4 rezultatyvaus perdavimo atliekantis N. Williamsas-Gossas.

Įžaidėjas nuėmė nemažą naštą nuo V. Spanoulio pečių ir puikiai organizuoja puolimą. Tai atsispindi ir statistikoje - „Olympiacos“ žymiai taikliau atakuoja krepšį nei praėjusiame sezone ir atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų.

Tad D. Blattui pavyko įdiegti savo mėgstamą greitą puolimą, bet kartu išsaugoti ir patikimą gynybą.

Šį mačą 20 val. galėsite stebėti vaizdo transliacijų internetu platformoje tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“ ir „TVPlay Sports+“ kanalais.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų