REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Lietuva – Kroatija akimirkos (nuotr. Fotodiena.lt)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sekmadienio vakarą Vilniuje baigė atrankos į FIBA pasaulio čempionatą rudens „langą”. Gausiai gerbėjų palaikomi lietuviai be didesnių sunkumų susitvarkė su Kroatijos nacionaline komanda.

31

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sekmadienio vakarą Vilniuje baigė atrankos į FIBA pasaulio čempionatą rudens „langą”. Gausiai gerbėjų palaikomi lietuviai be didesnių sunkumų susitvarkė su Kroatijos nacionaline komanda.

REKLAMA

Lietuviai svečius iš Kroatijos nugalėjo rezultatu 79:62 (26:11, 17:28, 24:10, 12:13).

Pamatus pergalei Dainiaus Adomaičio kariauna pastatė jau pačioje rungtynių pradžioje, kai pirmą kėlinį laimėjo net 26:11.

Itin rezultatyviai nuo pirmųjų minučių Lietuvos rinktinėje žaidė senbūvis Renaldas Seibutis, viso pelnęs 15. Jam puikiai talkino jaunasis Martynas Echodas (12).

Pirmąkart vilkint Lietuvos rinktinės marškinelius į aikštę rungtynių pabaigoje žengė ir Gytis Masiulis, jis spėjo pelnyti ir pirmuosius savo taškus (2).

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik, kai jau atrodė, kad Kroatijos rinktinė bus pažeminta, ji netikėtai pabudo. Svečiai antrame kėlinyje surengė spurtą 2:11 ir iki ilgosios pertraukos sumažino atsilikimą iki 4 taškų (43:39).

REKLAMA

Trečiajame kėlinyje kroatai buvo ir išlyginę rezultatą, tačiau ilgai rungtynės taškas į tašką nevyko – užstrigusiu Kroatijos rinktinės puolimu pasinaudoję lietuviai surengė spurtą, po kurio intrigos rungtynėse nebeliko (67:49).

„Šiandien Lietuva laimės, mūsų pergalės daina ilgai skambės!”, – nuo pat lemiamo ketvirčio pradžios skandavo daugiatūkstantinė minia, o lietuviai toliau tęsė savo dominavimą aikštėje (75:53).

Lietuvos rinktinė buvo pranašesnė beveik visuose statistiniuose rodikliuose: mūsiškiai dvitaškius metė 61,2 procentų taiklumu, kai kroatai – 52,9.

REKLAMA
REKLAMA

Svečiams tragiškai nekrito tritaškiai. Kroatai iš tolimos distancijos „šaudė” vos 10 procentų taiklumu, lietuviai – 27.7 proc.

D. Adomaičio komanda atliko ir daugiau rezultatyvių perdavimų – 10 prieš 7. Taip pat atkovojo daugiau kamuolių (36:29).

Taip pat lietuviai pelnė daugiau nei dvigubai daugiau taškų po varžovų klaidų, greitajame puolime – 17:8.

Lietuva: Renaldas Seibutis 15 (6/10 met.), Martynas Echodas 12 (19 naud.bal.), Rokas Giedraitis 10, Mindaugas Girdžiūnas ir Mantas Kalnietis po 8.

Kroatija: Miro Bilanas 12 (5/8 met.), Tomislav Zubcič 11, Jakovas Mustapičius 10 (6 atk. kam.), Marinas Rozičius 8.

RUNGTYNIŲ EIGA: 

STARTINIAI PENKETAI:

Lietuva: Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, Arnas Butkevičius, Martinas Gebenas, Renaldas Seibutis.

Kroatija: Luka Babič, Miro Bilan, Martin Junakovič, Hrvoje Perič, Marin Rozič.

Ketvirtas kėlinys (79:62)

Sirgaliai jau traukia pergalės dainas, o lietuviai toliau bėga (71:53). Komandas jau skiria 20 taškų (73:53).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmuosius savo taškus rinktinėje pelno ir Gytis Masiulis (79:55).

Trečias kėlinys: (67:49)

Kroatai pirmąkart išlygino rezultatą (43:43). Įspūdingą dėjimą atlieka ir visą areną ant kojų pakelia J. Mačiulis, tačiau svečiai atsako metimu iš vidutinio nuotolio (47:45).

„Lietuva, Lietuva!”, – skanduoja gerbėjai, tačiau kroatai kaunasi iš paskutiniųjų ir lietuviams nutolti neleidžia.

M. Girdžiūnas pataiko tritaškį paskutinę atakos sekundę, vėliau prideda dar du taškus ir komandas jau skiria 13 taškų (62:49). Kroatų puolimas stringa, o A. Juškevičius smeigia dar vieną strėlę (65:49).

Antras kėlinys: (43:39)

Intrigos VIlniuje, panašu, gali ir nebūti. Kroatai atrodo sutrikę ir mėto „plytas”. Kita vertus, lietuviai puikiai ginasi ir neleidžia svečiams susikurti antrųjų šansų.

REKLAMA

Vis tik, įpusėjus antrajam kėliniui Kroatijos rinktinė pradėjo dalintis kamuoliu ir laimėjo atkarpą 2:9. (33:24).

Iki ilgosios pertraukos svečiai atsilikimą sumažino ir iki 4 taškų (43:39), todėl D. Adomaitis krepšininkams rūbinėje tikrai turės ką pasakyti. Antroje ketvirčio pusėje rinktinės žaidimas sustojo, o kroatai tuo puikiai pasinaudojo.

Pirmas kėlinys: (26:11)

Gausiai palaikomi lietuviai dvikovą pradėjo aktyviau. Renaldas Seibutis pelno 4 taškus ir Lietuva pirmauja 6:0.

Jonas Mačiulis baudžiamas nesportine pražanga, tačiau jau kitoje atakoje pats pelno tritaškį (9:4). 

Kroatai žaidžia grubiai ir taip pat yra baudžiami nesportine pražanga. Akivaizdu, kad mūšis Vilniuje jiems yra žūtbūtinės vertės, bet lietuviai bėga į priekį (18:9). Kol kas nesustabdomai rungtyniauja 9 taškus pelnęs R. Seibutis (23:9).

PRIEŠ RUNGTYNES:

Prieš dvikovą Vilniuje D. Adomaičio auklėtiniai svečiavosi Brešos mieste (Italija), kur patyrė pirmąją nesėkmę viso atrankos turnyro metu (65:70).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų