REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
169
Michaelis Schumacheris, Dalia Grybauskaitė ir Georgas Gansweinas (tv3.lt fotomontažas)

Septynis kartus Formulės-1 čempionas Michaelis Schumacheris vis dar kovoja savo svarbiausiose gyvenimo lenktynėse.

169

Septynis kartus Formulės-1 čempionas Michaelis Schumacheris vis dar kovoja savo svarbiausiose gyvenimo lenktynėse.

REKLAMA

2013 metų gruodžio 29 dieną slidinėdamas Alpių kalnyne galvos smegenų traumą patyrusio vokiečio viešumoje niekas nematė beveik penkerius metus.

Dirbtinę komą išgyvenusi F1 legenda jau ilgą laiką gija savo namuose Šveicarijoje. Čia jį kasdien prižiūri speciali medikų komanda.

Apsilankyti M. Schumacherio namuose leidžiama anaiptol ne visiems. Lenktynininko žmona Corina tą daryti uždraudė jau ne vienam artimam Michaelio draugui.

Tačiau Vokietijos arkivyskupas Georgas Gansweinas yra vienas iš laimingųjų, kuriam pavyko aplankyti pilotą jo namuose.

Popiežiaus dešinioji ranka vokiečių žiniasklaidos leidiniui „Bunte“ netgi sutiko atskleisti šio šilto susitikimo detales.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš visada buvau didelis Michaelio gerbėjas. Mane visada žavėjo, kaip paprastas žmogus sugebėdavo taip užtikrintai suvaldyti pašėlusiu greičiu lekiančią formulę. Jis buvo vienas iš tų, kuris gebėjo vairuoti itin greitai net ir pačiomis blogiausiomis oro sąlygomis.

REKLAMA

Apsilankymas M. Schumacherio namuose buvo ypatingas. Kai paėmiau jo ranką į savo delną, pajutau kūno šilumą, bei supratau, kad jis vis dar jaučia kitus žmones. Tai akivaizdžiai matosi, kai šalia jo būna artimiausi šeimos nariai. Jie beprotiškai myli Michaelį, ir jis tą supranta net ir būdamas tokioje situacijoje.

Žinau, kad daugeliui labai įdomu, kaip šiandien atrodo Michaelis. Prisipažinsiu, prieš vykdamas į lenktynininko namus, galvojau, kad sunkiai jį atpažinsiu. Tačiau galiu pasakyti – jo veidas beveik nepasikeitė, jis praktiškai toks pats, kokį matėme per vokiečio paskutines lenktynes. Galbūt tas veidas atrodo šiek tiek papilnėjęs nei anksčiau, tačiau skirtumo beveik nėra“,- vokiečių leidiniui „Bunte“ pasakojo arkivyskupas.

REKLAMA
REKLAMA

G. Gansweinas taip pat prisipažino, kad palyginti dažnai meldžiasi už M. Schumacherio sveikatą, nors anksčiau to ir nedarydavo.

„Būsiu atviras, nežinojau, ar Michaelis norėtų, kad dėl jo melsčiausi, todėl to nedariau. Tačiau vieną dieną mane sutiko Jeanas Todtas, buvęs „Ferrari“ komandos vadovas ir labai artimas M. Schumacherio bičiulis.

Jis manęs paprašė melstis už piloto sveikatą, neva Michaelis tikrai to norėtų. Aš tą pradėjau daryti jau tą pačią dieną, kai tik atsisveikinau su Jeanu“,- prisiminė G. Gansweinas.

Tuo metu M. Schumacherio šeima jau ilgą laiką nesidalija jokia informacija apie lenktynininko sveikatą.

Sausio 3 dieną vokiečiui sukanka 50 metų. Daugelis jo gerbėjų tikisi, kad šia proga šeimos nariai pagaliau nutrauks tylą ir pasakys vertingos informacijos apie Michaelio sveikatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų