REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Serbija – Lietuva rungtynių akimirka (nuotr. SCANPIX)

Lietuvos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė antradienio vakarą Belgrade užbaigė 2018 metų varžybų ciklą.

25

Lietuvos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė antradienio vakarą Belgrade užbaigė 2018 metų varžybų ciklą.

REKLAMA

Paskutinėse UEFA Tautų lygos C diviziono 4-os grupės rungtynėse Edgaro Jankausko auklėtiniai išvykoje 1:4 (0:0) nusileido Serbijai.

Visas šešias žaistas akistatas šiame turnyre pralaimėję lietuviai anksčiau laiko buvo praradę šansus išsikapstyti iš pogrupio dugno, bei nukrito į D divizioną.

Tuo metu grupės nugalėtojais tapę serbai sekančiais metais varžysis B divizione.

Lietuviai Belgrade sėkmingai priešinosi tik pirmąsias 45-ias minutes, kai užtikrintai gynėsi nuo vangiai žaidusių stadiono šeimininkų atakų.

Tačiau po ilgosios pertraukos vaizdas aikštelėje kardinaliai pasikeitė ir prasidėjo serbų dominavimas.

E. Jankauso auklėtiniams pavyko atsakyti tik į vieną iš keturių tikslių varžovų smūgių.

Mūsiškiams vienintelį įvartį per save mušė Deimantas Petravičius, pasinaudojęs priešininkų vartininko Predrago Rajkovičiaus klaida.

REKLAMA
REKLAMA

STARTINĖS KOMANDŲ SUDĖTYS:

DVIKOVOS EIGA:

1 kėlinys: Serbija - Lietuva 0:0

5 min. Pirmosios rungtynių minutės abiem komandos klostėsi sunkiai. Labiausiai dėl to kalta šlapia stadiono danga – Belgrade pila lietus.

REKLAMA

13 min. Lietuviai pirmą kartą kelia kampinį. Nieko pavojingo sukurto nepavyko, tačiau neblizga ir serbai.

26 min. Pavojingas stadiono šeimininkų išpuolis. Saša Lukičius smūgiavo iš baudos aikštelės, tačiau Ernestas Šetkus sugavo kamuolį.

32 min. Lietuviai vos nepelnė įvarčio! Justinas Januševskis krisdamas atliko puikų smūgį pažeme, o nuo vartininko atsimušęs kamuolys atsitrenkia į vartų konstrukciją, bet į vartus nepatenka.

40 min. Abi komandos rungtyniauja pasyviai. Iš Belgrado „Partizan“ stadiono tribūnų pasigirsta švilpimai – susirinkę žiūrovai tikėjosi kitokio futbolo.

REKLAMA
REKLAMA

45 min. Dvikovos teisėjas skelbia pirmo kėlinio pabaigą. Vienas geriausių lietuvių kėlinių šiame UEFA Tautų lygos turnyre.

2 kėlinys: Serbija - Lietuva 1:4

48 min. Aikštelės šeimininkai po ilgosios pertraukos sugrįžo nusiteikę kur kas rimčiau ir nieko nelaukę pradėjo kurti pavojingas atakas.

51 min. ĮVARTIS! Serbų aktyvumas davė vaisių – lietuvis Artūras Žulpa nukreipė kamuolį į savo vartus (0:1).

58 min. ĮVARTIS! Aleksandras Mitrovičius po rezultatyvaus Andrija Živkovičiaus perdavimo siunčia kamuolį į vartų tinklą (2:0).

64 min. ĮVARTIS! Fiodoras Černychas prasiveržia aikštės kraštu ir atlieka perdavimą, vartininkas nevykusiai atmuša kamuolį, o jį per save į vartus muša Deimantas Petravičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

71 min. ĮVARTIS! Aleksandras Prijovičius galva nukreipia kamuolį į lietuvių vartus.

74 min. ĮVARTIS! Serbai toliau dominuoja antrajame kėlinyje. Greitos atakos metus įvartį pelno Ademas Ljajičius

PRIEŠ RUNGTYNES:

Lietuvos komandos vyriausiasis treneris E. Jankauskas prieš akistatą tvirtino, kad lietuviai sieks iškovoti pirmąjį tašką turnyre.

Pačiam treneriui tai gali būti paskutinis mačus už mūsų šalies ekipos vairo – pasibaigus šiam varžybų ciklui jis veikiausiai bus atleistas.

„Svarbiausia mums patiems iškovoti tašką dėl mūsų pačių savijautos, dėl pasitikėjimo ir savivertės pakėlimo. Negalvojame, kas yra svarbu serbams ar rumunams, mums svarbiausia – mūsų komanda.

REKLAMA

Serbams reikia tik pergalės, mes visas pajėgas, norės kontroliuoti rungtynių eigą, įmušti greitą įvartį ir turim tam būti pasiruošę. Ir su rumunais ruošėmės tai pirmai varžovų atakų bangai, bet nepavyko.

Antradienį laukia galbūt kokybės atžvilgiu dar pavojingesnė komanda. Mums tai geras testas, geras egzaminas vaikinams, turime maksimaliai atsiduoti šiam mačui“, – kalbėjo strategas.

Serbijoje vykstančiose rungtynėse Lietuvos komanda turi verstis be traumuoto Vykinto Slivkos bei diskvalifikuoto Arvydo Novikovo.

„Aišku, tai yra dideli nuostoliai mūsų komandai. Be abejo, keisis sudėtis, galima kalbėti, kad yra normalu žaisti trečią dieną po sunkių rungtynių, bet turime visą statistiką, analizę, kaip atsistato mūsų futbolininkai. Netekome poros svarbių žaidėjų, tačiau yra puiki galimybė pasireikšti kitiems futbolininkams.

REKLAMA

Ar galime užpildyti tas netektis? Nepabandęs nesužinosi. Dėl to nebijome į aikštę mesti jaunimo, žaidėjų iš A lygos. Iš vienos pusės mes ir neturime daug resursų, iš kitos pusės nėra mums ko bijoti. Esame tokioje stadijoje, kai mes turime mokytis, imti tas pamokas ir daryti išvadas. Tik tokios rungtynės su tokiais varžovais parodo, kur mes esame, ko mums trūksta ir ko mes turime siekti“, – sakė E. Jankauskas.

Tuo metu rinktinės skautas Rokas Garastas vardijo stipriąsias priešininkų puses.

„Pirmosios rungtynės buvo sudėtingos dėl varžovų meistriškumo. Nors ir rezultatas buvo minimalus 0:1, patys žinome, kiek jie sukūrė pavojingų progų, Ernestus Šetkus atrėmė ir vienuolikos metrų baudinį. Žinome, kad šios rungtynės varžovų atžvilgiu bus panašios savo galia. Tiek atakoje, tiek gynyboje tai yra labai stipri komanda, taip pat žinome, kokiame individualiame lygmenyje žaidžia jų futbolininkai“,- sakė R. Garastas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UEFA Tautų lygos C divizione šiuo metu daugiausia įvarčių - penkis - yra įmušęs serbų žvaigždė Aleksandaras Mitrovičius. R. Garastas atkreipė dėmesį, jog būtent jis turėtų būti pagrindiniu savo komandos perdavimų adresatu.

„Serbai savo žaidimą bando vystyti per puolėją Aleksandrą Mitrovičių, kuris gauna daug perdavimų iš krašto ir kamuolių išmetimų iš už šoninės linijos, prieš jį sudėtinga apsiginti. Neabejojame, kad jie nori įmušti greitą įvartį, jog būtų ramiau. Mintyse esame nusiteikę, kad pirmas 10-15 rungtynių minučių jie mus spaus“, – kalbėjo R. Garastas.

Serbijos rinktinės treneris Mladenas Krstajičius prieš rungtynes vykusioje spaudos konferencijoje tvirtino, jog negalima nuvertinti Lietuvos komandos.

„Eisime į rungtynes kovoti dėl pirmos vietos grupėje ir turime parodyti kokybišką žaidimą. Turbūt visi jau nurašė Lietuvos rinktinę, bet mes – ne. Turime žaisti aukščiausiu lygiu ir žaidėjai tai žino. Privalome gerbti Lietuvą ir žiūrėti į šias rungtynes rimtai, nes mums reikia trijų taškų. Mes nusipelnėme pirmosios vietos“,- tvirtino M. Krstajičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų