REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ komandą trečiadienio vakarą turėjo puikią progą modernios Eurolygos istorijoje iškovoti pirmą pergalę prieš CSKA jų pačių aikštelėje, tačiau lemiamu metu atidavė iniciatyvą varžovams.

Kauno „Žalgirio“ komandą trečiadienio vakarą turėjo puikią progą modernios Eurolygos istorijoje iškovoti pirmą pergalę prieš CSKA jų pačių aikštelėje, tačiau lemiamu metu atidavė iniciatyvą varžovams.

REKLAMA

Kauniečiai po dramatiškos kovos ir pratęsimo patyrė apmaudžią nesėkmę 97:99, o po rungtynių įvykusioje spaudos konferencijoje ekipos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius sunkiai rinko žodžius.

Atidavėme laimėtas rungtynes. Nežinau, ar nusipelnėme, jas laimėti, ar nusipelnė varžovai, bet iš savo pusės eilinį kartą nepadarėme darbo. Turbūt ir jūs žinote, ir visa Lietuva, kad CSKA žaidėjai geriau veržiasi į dešinę pusę. Mes taip praleidome varžovus 20–30 kartų, tai yra absurdiški skaičiai. Mūsų fronte – nieko naujo, toliau dalijame pergales.

Yra daug pozityvių dalykų. Kažkuriuo momentu ėjome ir tikrai stengėmės, nemeldėme Dievo laimėti. Aš šneku apie Wolterso ir Grigonio prasiveržimus bei agresiją ne tik kažko laukiant ir nusimetant kamuolį kitam.

REKLAMA
REKLAMA

Pozityviausia tai, kad su tiek naujų žmonių ir be svarbių žaidėjų mes išvykoje kontroliuojame rungtynes su geriausia Europos komanda ar viena iš dviejų geriausių. Bet pozityvumas būna fainiausias tada, kai paimi tašką. Jo mes nepaėmėme“, – kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

REKLAMA

Žalgiriečiai šiose dramatiško rungtynėse turėjo dvi progas išplėšti pergalę, tačiau tiek ketvirto kėlinio, tiek ir pratęsimo pabaigoje kauniečių metimai skriejo pro šalį. Š. Jasikevičius pernelyg nebuvo patenkintas šių atakų išpildymu.

Per paskutines minutes mes porąsyk pamiršome derinį, porąsyk gavę silpną gynėją metėme metimą ir meldėme Dievo, kad įkristų. Čia nėra bažnyčia. Čia viską reikia ateiti ir pasiimti arba pasiims varžovas. Ką šiandien padarė CSKA“,- akcentavo Šaras.

Antanas Kavaliauskas pelnė 19 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir sužaidė geriausią sezono mačą, tačiau jo partneris vidurio puolėjo pozicijoje Brandonas Daviesas neblizgėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Amerikietis pelnė 8 taškus, sugriebė 5 atšokusius kamuolius, tačiau iš žaidimo pataikė vos 2 metimus iš 9. Paklaustas, kas nutiko B. Daviesui „Žalgirio“ strategas tik gūžčiojo pečiais.

„Nežinau. Gal perdegė. Galvoju, kad jis neblogai įėjo, bet po to kažkur nevykdė žaidybinio plano. Nenoriu išskirti vieno žaidėjo, juolab, kad yra daug tokių, kurie šiai dienai mums neduoda tiek, kiek norėtume“,- kalbėjo Š. Jasikevičius.

Maskvos CSKA gretose žibėjo 6 tritaškius metimus pataikęs Sergio Rodriguezas. Ispanas viso pelnė 24 taškus ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Kalbėdamas apie jį Šaras tik dar kartą pakartojo, ką sakė prieš tai: „Mūsų klaidų lavina buvo ir prie įprastos gynybos, ir prie pasikeitimo ginamaisiais. Jis tikrai yra nuostabus žaidėjas, daugiau mažiau kontroliavome jį, bet vis dėlto reikia suprasti, kur yra dešinė ranka, o kur – kairė.

Kitose Eurolygos rungtynėse penktadienį (lapkričio 23 d.) žalgiriečiai namuose žais prieš Maskvos srities „Khimki“ ekipą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų