REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienio vakarą Lietuvos vyrų futbolo rinktinei nepavyko iškovoti pirmojo taško UEFA Tautų lygoje. Edgaro Jankausko vadovaujama komanda neprilygo Rumunijos futbolininkams ir dar kartą nepelnė įvarčio. 

Šeštadienio vakarą Lietuvos vyrų futbolo rinktinei nepavyko iškovoti pirmojo taško UEFA Tautų lygoje. Edgaro Jankausko vadovaujama komanda neprilygo Rumunijos futbolininkams ir dar kartą nepelnė įvarčio. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rumunijoje vykusi priešpaskutinė Tautų lygos dvikova baigėsi šeimininkų pergale rezultatu 3:0 (1:0).

REKLAMA

Lietuviai C lygos 4 grupėje, kurioje kartu varžosi Serbijos, Juodkalnijos ir Rumunijos rinktinės, pralaimėjo visas penkias iki šiol žaistas dvikovas ir prarado net ir teorines galimybes išlikti C lygoje.

E. Jankausko auklėtiniai subyrėjo jau 8-ą minutę, kuomet rumunų komandą į priekį išvedė Georg'as Puscas (1:0). Per likusį pirmojo kėlinio laiką daugiau įvarčių nekrito, tačiau tenka pripažinti, kad lietuviai per pirmas 45 minutes taip irnesukūrė nei vienos realios progos pasižymėti.

REKLAMA
REKLAMA

Jei pirmasis kėlinys žadėjo atkaklią kovą antroje rungtynių pusėje, tai Lietuvos rinktines viltis palaidojo iškart po ilgosios pertraukos, 47-ą minutę, Rumunijos rinktinės veterano Claudiu Kaseru įvartis (2:0).

Ir po jo lietuvių žaidimas negerėjo. Atvirkščiai – šeimininkai toliau besąlygiškai dominavo nors ir tuščiame, bet namų stadione.

Ilgai nereikėjo laukti, kol prasidėjo Lietuvos rinktinės triuškinimas. 65-ą minutę trečią rumunų įvartį pelno Nicolae Stanciu (3:0) ir tampa aišku, kad kalbos apie pirmąjį tašką ir garbingą pasirodymą nueis perniek.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per likusį pusvalandį lietuviams ir toliau nesisekė sukurti nieko konkretaus. Šeimininkai, nors ir nepersistengdami, dar turėjo kelias progas įmušti ir ketvirtąjį savo įvartį, tačiau dvikova baigėsi galutiniu rezultatu 3:0.

87-ą minutę iš aikštės už antrą geltoną kortelę buvo išvarytas Arvydas Novikovas.

Rumunai atliko 17 smūgių, lietuviai vos 4. Į vartų plotą šeimininkai smūgiavo 8 kartus, o prie Lietuvos rinktinės šioje grafoje spindi apskritas 0.

Lietuviai kėlė daugiau kampinių (3 prieš 1), tačiau šeimininkai kamuolį kontroliavo 59 procentus laiko. Lietuviai su kamuoliu buvo 41 procentą viso žaidybinio laiko.

REKLAMA

Savo pasirodymą Tautų lygos C divizione lietuviai baigs pirmadienį, kai išvykoje sieks atlaikyti Serbijos iššūkį. 

RUNGTYNIŲ EIGA:

Antras kėlinys (3:0)

87 min. Antrą geltoną kortelę prieš save išvysta Arvydas Novikovas. Jis palieka aikštę.

65 min. ĮVARTIS. Prasideda lietuvių triuškinimas. Trečią rumunų įvartį pelno Nicolae Stanciu.

47 min. ĮVARTIS. Claudiu Kaseru pelno ir antrą rumunų įvartį.

Pirmas kėlinys: (1:0)

5 min. Komandos kovoja dėl iniciatyvos. Šiek tiek ilgiau kamuolį kontroliuoja rumunai.

8 min. ĮVARTIS. Lietuviai atsilaikė vos aštuonias minutes. Rumunų sąskaitą atidarė George'as Puscas.

REKLAMA

14 min. Edgaro Jankausko auklėtiniai atlieka daug trumpų perdavimų, tačiau pavojaus prie varžovų vartų sukurti nepavyksta. Dar vieną progą pasižymėti turi G. Puscas, tačiau ja nepasinaudoja.

30 min. Rumunai dominuoja aikštėje. Jie jau atliko penkis smūgius link vartų, kontroliuoja kamuolį beveik 60 proc. laiko ir neleidžia lietuviams susikurti savųjų šansų.

43 min. Lietuviai kelia du kampinius paeiliuj, tačiau iš jų išpešti nepavyko nieko. Rumunai užtikrintai saugo rezultatą, tačiau E. Jankausko auklėtiniai taip pat nenuleidžia galvų. Panašu, kad laukia įnirtingas antrasis kėlinys.

45 min. Komandos keliauja į pertrauką. Rumunai viso atliko 8 smūgius, lietuviai 2

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų