REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Triumfo akimirka (Gedmantas Kropis/Fotobankas)

Šeštadienį Vilnių sudrebino kasmetinis „Bushido hero's & KOK World Series 2018“ turnyras. Jo metu daugiatūkstantinė minia išvydo lietuvių kovotojų pergales ir dominavimą, o daugiausiai dėmesio sulaukė Sergėjaus Maslobojevo ir brazilo Rafaelio De Souza Xaviero kova.

36

Šeštadienį Vilnių sudrebino kasmetinis „Bushido hero's & KOK World Series 2018“ turnyras. Jo metu daugiatūkstantinė minia išvydo lietuvių kovotojų pergales ir dominavimą, o daugiausiai dėmesio sulaukė Sergėjaus Maslobojevo ir brazilo Rafaelio De Souza Xaviero kova.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Brazilas į ringą išėjo nusiteikęs rimtai, tačiau beveik visos kovos metu šypsojosi ir trypčiojo tarsi pašiepdamas vietinę publiką, skanduojančią „Kuvalda, Kuvalda!”.

REKLAMA

Pagrindinė vakaro kova vyko visus 3 raundus, kovotojai apsikeitė galingų smūgių serijomis, tiek brazilas tiek lietuvis po kartą „paklūpojo” ant žemės, tačiau lemiamą sprendimą priėmė teisėjai.

Jie skyrė pergalę S. Maslobojevui. Lietuvis iškovojo dar vieną čempiono diržą savo karjeroje ir vos pasibaigus dvikovai padėkojo visiems jį palaikantiems žmonėms.

„Sirgaliai, jų čia tiek daug. Noriu visiems padėkoti. Mes lietuviai, mes Lietuva!”, – anglų kalba sušuko žymiausias lietuvių kovotojas pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Kitose vakaro kovose netrūko intrigų ir kraujo.

Bene įspūdingiausią reginį žiūrovams padovanojo Igoris Osininas, įspūdingu smūgiu pakėlęs visą areną ant kojų. Jis pasiuntė lenką Sebastianą Samilą į nokautą, po kurio kovotojas apie pusę minutės atsistoti pats nesugebėjo.

Panašiu smūgiu į nokautą graiką Andreasą Mavropoulosą pasiuntė ir Henrikas Vikšraitis. Po lietuvio smūgio graikas apie minutę gulėjo tarsi be gyvybės ženklų ir pats atsistoti nepajėgė. Jam prireikė laiko netgi suprasti, į kurią pusę po kovos išeiti iš ringo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat didelę emocijų audrą sukėlė vakaro „monstrų” kova.

Tomas Pakutinskas „tvirtą” 142 kg svorio ukrainietį Igorį Kukuriziaką įveikė vos per minutę.

Lietuvis varžovą pargriovė per pirmas dešimt sekundžių, o vėliau sekė galingų smūgių banga tiesiai į ukrainiečio pakaušį. Teisėjai buvo priversti kovą nutraukti.

Ko gero, pati netikėčiausia kova vyko tarp Vitoldo Jagėlo ir turko Bayramo Yalcino.

Visiems arenoje susirinkusiems gerbėjams neliko nieko kito, kaip nušvilpti turkų kovotoją. Pastarasis po pirmojo raundo atisakė tęsti kovą dėl neva blogo teisėjavimo.

REKLAMA

Jis sušuko „I hate you”, mosavo pirštais ir rodė, kad tokiomis sąlygomis nekovos. Visa turkų delegacija apsisuko ir išėjo atgal į persirengimo kambarį, o nugalėtoju buvo paskelbtas V. Jagėlo.

Sigitas Gaižauskas savo kovos metu tiesiog tryško ramybe ir optimizmu. Kelis kartus į nokdauną vos nepasiųstas kovotojas sugebėjo pasišaipyti iš važovo ir suklupęs atliko kelis atsispaudimus. Šį kovotojo veikmą palydėjo juoko banga, o vėliau jis šventė pergalę.

Gerbėjai neišvydo olimpinio prizininko Evaldo Petrausko kovos. Jis pareiškė, kad prieš kelias dienas susilaužė ranką ir ją teko operuoti. Tiesa, E. Petrauskas pažadėjo, kad į ringą grįš su trenksmu jau kitų metų pradžioje.

REKLAMA

Intrigų netrūko ne tik ringe, bet ir pačioje arenoje. Bent kelis kartus įsismarkavusius ir galbūt alkoholio padauginusius „sirgalius” teko raminti apsaugos darbuotojams. Pertraukos tarp 1 ir 2 turnyro dalies metu „Siemens” arenoje vyko bent dvejos muštynės.

Tiesa, panašu, kad rimtesnių konfliktų ir sužalojimų išvengti pavyko.

Sausakimšoje arenoje susirinkę žiūrovai išgidro reperio Ironvyto bei Martyno Kavaliausko pasirodymą. Taip pat ringo mergaite šįvakar tapo socialinių tinklų žvaigždė Monika Šalčiūtė.

Kovas tradiciškai stebėjo ir Egidijus Dragūnas.

Įvykių eiga:

Antroji turnyro dalis:

Vitoldas Jagėlo - Bayramas Yalcinas (Turkija) | -75 kg.

Po pirmojo raundo kova nebuvo pratęsta. Kovoti toliau atsisakė turkas, nesutikęs su teisėjo sprendimu abu kovotojus pakelti nuo žemės. Jis įvairiais gestais rodė savo nepasitenkinimą, mosavo pirštu ramindamas švilpiančius gerbėjus, teisėjui suriko „I hate you”. Teisėjai po pasitarimo nusprendė kovą nutraukti ir pergalę skirti V. Jagėlo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Igoris Osininas - Sebastianas Samila (Lenkija) | -65 kg.

Kova buvo trumpam sustabdyta, nes ėmė stipriai kraujuoti I. Osininas. Vos po kelių akimirkų tas pats lietuvis įspūdingu smūgiu koja pakėlė visą areną ant kojų. Jis pasiuntė lenką į nokdauną. Kol kas tai buvo „stipriausias” vakaro smūgis.

Arvydas Gervė - Erkanas Varolas (Turkija) | -71 kg.

Lietuvis buvo pasiuntęs turką į nokdauną, tačiau E. Varolas atsistojo ir ryžtingai tęsė kovą. Abu kovotojai atliko po kelis smūgius, tačiau didesnę laiko dalį kovojo dėl iniciatyvos. Prireikė visų 3 raundų, tačiau net ir tiek teisėjams neužteko. Kovos nugalėtojo gerbėjai neišgirdo, buvo paskelbtos lygiosios.

REKLAMA

Mindaugas Narauskas - Tomasz Zamyslowski (Lenkija) | -71 kg.

Dar viena kova, kurioje prireikė visų trijų raundų. Kaimyninių šalių kovotojai apsikeitė po kelis galingu smūgius, tačiau nei į nokdauną, nei į nokautą pasiųsti varžovų nepavyko. Po teisėjų sprendimo pergalę švenčia M.  Narauskas.

Henrikas Vikšraitis - Andreasas Mavropoulosas (Graikija) | -71 kg.

Trečiojo raundo metu H. Vikšraitis smūgiu koja į galvą graikui nepaliko jokių vilčių. Jis suklupo ir daugiau kaip minutę nesugebėjo ne tik atsistoti, bet ir suprasti, kas nutiko. Juo susirūpino ir pats lietuvis, neramiai žvelgęs į gulintį oponentą. Vėliau H. Vikšraitis padėkojo žiūrovams už nuoširdų palaikymą ir tikino, kad ši pergalė yra skirta būtent jiems.

REKLAMA

Sergejus Maslobojevas - Rafaelis De Souza Xavieras (Brazilija) | -93 kg.

Įspūdingoje kovoje žiūrovai nokauto neišvydo, todėl kova vyko visus 3 raundus. Lietuvis brazilą buvo parklupdęs ant kelių, tiesa, kartą suklupęs buvo ir pats S. Maslobojevas. Vis tik, aiškios persvaros neturėjo nei vienas kovotojas. Po kovos teisėjai nusprendė, kad stipresnis buvo lietuvis.

Jis kartu su daugiatūkstantine minia „maudėsi” šlovės spinduliuose ir šventė dar vieną pergalę.

Pirmoji turnyro dalis:

Deividas Michnevičius - Levanis Revazishvili (Kipras) | -71 kg.

Gausiais aplodismentais palaikomas D. Michnevičius keliskart buvo suklupęs, tačiau didžiąją laiko dalį ringe dominavo. Po trijų raundų teisėjų sprendimu 2:1 laimėjo lietuvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Raimondas Avlasevičius - Mantas Stankis | -75 kg.

Vos per minutę į nokdauną pasiųstas M. Stankis per 10 sekundžių atsistoti nesugebėjo. Trumpiausioje vakaro kovoje laimėjo R. Avlasevičius. Įdomu tai, kad savotiška kova vyko tarp Vilniaus ir Kauno. Stipresnis šįvakar buvo vilnietis.

Sigitas Gaižauskas - Aleksei Vavreniukas (Baltarusija) | -75 kg.

Susirinkusius gerbėjus visiška ramybe, rytietiška išvaizda, muzika ir atsispaudimais juokinęs S. Gaižauskas neprajuokino tik A. Vavreniuko, kuris antrojo raudno metu patyrė nokautą.

Jan Naus - Vladimiras Konsky (Slovakija) | -71 kg.

Lygiaverčių varžovų kovoje prireikė visų 3 raundų. Po kartą suklupo abu kovotojai, tačiau teisėjų sprendimu džiaugėsi lietuvis. Jis kovą baigė su prakirsta ausimi, tačiau šypsenos išsękintame veide netrūko.

REKLAMA

Tomas Pakutinskas - Igoris Kukuriziakas (Ukraina) | +93 kg.

„Sunkiausioje” pagal svorį dvikovoje prireikė vos vienos minutės. T. Pakutinskas „tvirtą” 142 kg svorio vyrą iš Ukrainos pargriovė ant žemės ir sudavė kelioliką galingų smugių į pakaušį. Jau nuo pirmųjų sekundžių I. Kukuriziakas praliejo pirmą kraują, todėl teisėjas kovos toliau tęsti neleido. Gausius aplodismentus „susirenka” lietuvis, ringe pademonstravęs ir savo mažametę dukrą.

Evaldas Petrauskas - Dustinas Ammannas (Vokietija) | -69 kg. (kova neįvyko)

Atidarymo kovos: 

Mantas Pultaražinskas - Damianas Majszakas (Lenkija) | -70 kg.

Po trijų randų nugalėtoju paskelbtas lietuvis. Tai tapo pirmąją šio vakaro Lietuvos pergale, kurią palydėjo tūkstančiai plojimų.

Laurynas Sriubiškis - Gustas Dimša  | -70 kg.

Kova vyko visus tris raundus. Teisėjų sprendimu laimėjo L. Sriubiškis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų