REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Rungtynių akimirkos (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

Šarūnas Jasikevičius po ketvirto Kauno „Žalgirio“ (3-4) pralaimėjimo Eurolygoje savo auklėtinius palygino su raiteliu be galvos, bet pripažino, kad komanda turi pakankamai potencialo.

36

Šarūnas Jasikevičius po ketvirto Kauno „Žalgirio“ (3-4) pralaimėjimo Eurolygoje savo auklėtinius palygino su raiteliu be galvos, bet pripažino, kad komanda turi pakankamai potencialo.

REKLAMA

Lietuvos čempionai penktadienį namie išplėšė pratęsimą, bet galiausiai 85:88 nusileido „Barcelona“ (5-2) komandai su Kevinu Pangosu.

„Mūsų pastangos buvo superinės, bet disciplina ir galva labai vėluoja, neseka iš paskos. Ypač pirmame kėlinyje varžovai išmušė mus iš kontrolės. Jeigu buvo sutarta atakuoti vienur ar kitur, tai per penkias minutes nenuėjome nė karto į ten. Viskas kartojasi. Negaliu pasakyti nieko naujo.

Aikštėje nesurandame nė vieno boso. Būna, kad keturi žaidėjai žino, ką daryti, penktas nežino. Tai vėl įžaidėjų darbas. Kai kurie žaidėjai jau ilgą laiką yra su komanda ir turi suprasti, kokia jų rolė. Jiems tai nesigauna. Nesuprantu, kaip su tokiu žaidimu mes taip mažai atsilikome po pirmų dviejų kėlinių“, – stebėjosi Š. Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak trenerio, vienas iš akivaizdžių pranašumų prieš varžovus buvo Pauliaus Jankūno centravimas prieš Chrisą Singletoną, bet nė karto to nebuvo padaryta.

REKLAMA

„Kažkur trenerio ir žaidėjų klaidos. Žaidėjai turi tai praeiti, neturime nieko kito tik kaip rodyti jiems peržiūras ir daryti išvadas.

Momentais esame raitelis be galvos. Galbūt didelė frazė, bet…“, – gūžtelėjo pečiais jis.

Dar ketvirto kėlinio viduryje „Barcelona“ turėjo solidžią persvarą 72:59, bet lemiamam šturmui Šaro kariauna kilo likus žaisti tris minutes ir turėdama 11 taškų deficitą.

Šią atkarpą „Žalgiris“ laimėjo net 13:2 ir išplėšė pratęsimą. Galėjo ir pergalę, bet B. Davieso metimas iš vidutinio nuotolio paskutinėmis sekundėmis nepasiekė tikslo. Trenerio teigimu, paskutinė ataka turėjo būti ne tokia.

REKLAMA
REKLAMA

„Galbūt mes dar nesuprantame derinio esmės. Mes dar daug ko nesuprantame, bet pastangos yra. Ir jeigu imant visumą, mūsų situacija yra nebloga. Patys matote, kokia yra Eurolyga. Mes esame šalia finalo ketverto komandų. Kai kurios tą barjerą perlipa, kai kurios ne. Klausimas ar mes perlipsime, garantijų nėra“, – apie galimą persilaužimą kalbėjo Šaras.

Treneriui labai nepatiko ir tai, kad gynybiniais sugebėjimais nepasižymintys „Barcelona“ įžaidėjai žymiai agresyviau „griebė už gerklės“ „Žalgirio“ įžaidėjus, nei šie varžovams. Prakalbęs apie tai Šaras grįžo į vasarą.

„Vasarą nesigavo pasirašyti sutarčių su „pirmų opcijų“ įžaidėjais. Gerai, kad gavome Nate’ą. Bet tiesą pasakius vis dar turime laukti D. Waltono ir L. Westermanno. Darbas ir atsidavimas yra, bet to prieš grandus dar mažai“, – sakė strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Puikiais rungtynes sužaidė Aaronas White’as, pelnęs 21 tašką, atkovojęs 8 kamuolius ir surinkęs 31 naudingumo balą.

„Aaronas turėjo įspūdingas rungtynes. Matėme praeitų metų White’ą, gal net geresnę jo versiją. Kai kurių žaidėjų iš praeito sezono mums labai trūksta“, – auklėtiniu pasidžiaugė Š. Jasikevičius.

Visiškai kitaip sezonas klostosi Mariui Grigoniui. Gynėjas aikštėje išbuvo nepilnas dvi minutes. Vis tik šį kartą tai lėmė ne paties krepšininko klaidos.

„Mariui prastai su nugara, jis gal iš viso neturėjo žaisti. Prieš dvi dienas stipriai patempė nugarą. Jis labai stengiasi. Galbūt net nereikėjo man jo mesti. Pabandžiau“, – situaciją nušvietė „Žalgirio“ vedlys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų