REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos sezono starte dar niekada nėra pralaimėję keturių iš eilės susitikimų namuose, ir būtų labai smagu, kad Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai nesugadintų šios nerašytos taisyklės.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos sezono starte dar niekada nėra pralaimėję keturių iš eilės susitikimų namuose, ir būtų labai smagu, kad Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai nesugadintų šios nerašytos taisyklės.

REKLAMA

Visas tris žaistas akistatas išvykose laimėję kauniečiai, šiemet dar nė karto nepradžiugino Eurolygoje nepriekaištingai gausiai „Žalgirio“ areną lankančių klubo gerbėjų.

Penktadienio vakarą žaliai-balti sieks pagaliau nutraukti šią nemalonią tradiciją, nors tą padaryti bus labai sunku, kadangi Kaune lankysis revanšo ištroškę „Barcelona Lassa“ ekipos krepšininkai.

Kažkada tai atrodė sunkiai įmanoma, tačiau žalgiriečiai laimėjo paskutines tris šių komandų akistatas Eurolygoje, nors iki šios svajonių serijos pradžios katalonų klubas buvo laimėjęs net 19 tarpusavio susitikimų iš 21!

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruosius du sezonus „Barcelona Lassa“ net nepatekdavo tarp 10 geriausių reguliaraus sezono komandų, bei nuo TOP8 etapo Eurolygos varžybas stebėdavo tik iš pašonės.

REKLAMA

Pernai 11 pergalių iš 30 galimų iškovoję Svetislavo Pesičiaus auklėtiniai užėmė vos 13 vietą, todėl niekas nenustebo, kai vasarą šis klubas buvo vienas aktyviausių dalyvių žaidėjų turguje.

Katalonai „apšvarino“ ir „Žalgirio“ komandą, pasiūlydami naują karjeros stotelę buvusiam kauniečių lyderiui Kevinui Pangosui.

Būsimieji žalgiriečių varžovai taip pat prisiviliojo Europos krepšinio pasaulyje puikiai žinomus vardus – Chrisą Singletoną, Jaką Blažičių, Rolandsą Smitsą, Kyle‘ą Kuričių, Rolandsą Smitsą ir Artem Pustovyi.

REKLAMA
REKLAMA

Lyginant su praėjusiu sezonu, Ispanijos komandą paliko ne vienas garsus krepšininkas, tačiau daugiausia dėmesio sulaukė klubo simbolio Juano Carloso Navarro karjeros pabaiga.

„Barcelona Lassa“ klubą taip pat paliko tokie žaidėjai kaip Rakimas Sandersas, Petteri Koponenas, Adrienas Moermanas, Edwinas Jacksonas ir kiti.

Panašu, jog vasarą atlikti klubo darbai jau dabar duoda apčiuopiamą rezultatą. Ispanijos ACB krepšinio lygoje vos vieną nesėkmę per 8 rungtynes patyrę katalonai, kartu su Madrido „Real“ įsitaisė turnyro lentelės viršūnėje.

Eurolygoje rezultatai taip pat kur kas geresni – pirmuosius du susitikimus pralaimėję katalonai vėliau laimėjo visas keturias žaistas akistatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tik viena pergalė buvo iškovota žaidžiant prieš pirmojo dešimtuko klubus, todėl vis dar išlieka neaišku, ar „Barcelona Lassa“ jau tikrai sugrįžo į Eurolygos elitą.

Šiemet stipriausioje Europos krepšinio lygoje pirmaisiais smuikais katalonų gretose griežia komandos senbuvis Ante Tomičius (14,5 taško, 60,7% dvit., 5,3 atk.kam., 5.2 išpr.praž., 19,8 naud.bal.), Chrisas Singletonas (12 tšk., 4,7 atk.kam.), Thomas Huertelis (8,7 tšk., 42,9% trit., 6,3 rez.perd.) ir Kyle’as Kuričius (11 tšk., 41,9% trit.).

Žvelgiant tik į „sausą“ statistiką, pagal daugelį komponentų „Barcelona“ yra šio Eurolygos sezono vidutiniokai.

„Žalgiris“ pranoksta būsimus varžovus pagal taiklumą – sėkmingiau meta dvitaškius (57,1% - 51,6%), tritaškius (42% - 33,3%) ir baudas (79,8% - 75,6%).

REKLAMA

Kauniečiai taip pat atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų (18,8 – 18,2), bei minimaliu skirtumu lenkia varžovą pagal pelnomus taškus (80,8 – 80,7).

Tačiau „Barcelona“ atkovoja (31,3 – 38) ir perima (5,2 – 7,2) daugiau kamuolių, taip pat rečiau klysta (14,1 – 12,5).

Statistika dažnai moka meluoti, tačiau aišku viena – sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje bus labai karšta.

„Barcelona Lassa“ treneris S. Pesičius prieš šias rungtynes tarsi apsidrausdamas teigė, kad „Žalgiriui“ yra lengviau Eurolygoje, nes nereikia sunkiai vargti LKL pirmenybėse, ką jo komandai tenka daryti beveik kiekviename Ispanijos krepšinio lygos ture.

REKLAMA

Šaras neliko skolingas savo tiesioginiam oponentui ir atrėžė: „Tegul šneka. Tai jo nuomonė. Lietuvoje yra aibė komandų geresnių už Fuenlabradą. Visada reikia žiūrėti į save.“

Tarp šių abiejų specialistų anksčiau yra prabėgusi juoda katė.

Savo autobiografinėje knygoje „Laimėti neužtenka“ Š. Jasikevičius prisiminęs čempionišką 2002-2003 „Barcelonos“ sezoną, teigė, kad tada jį ir komandos draugus dažnai alindavo beprotiškai sunkios serbo treniruotės.

„Nesu jautrus žmogus, tačiau treneris tikrai užknisdavo“, – knygoje „Laimėti neužtenka“ konstatavo Šaras.

Praėjusiame sezone savo žodį tarė ir S. Pesičius, teigęs, kad Š. Jasikevičius „Barcelona Lassa“ komandoje galėtų užimti nebent trečiojo trenerio pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne paslaptis, kad „Barcelona Lassa“ yra viena iš Šaro gyvenimo komandų, todėl serbas taip galėjo kalbėti ir jausdamas didelę lietuvio konkurenciją – anksčiau jau ne kartą buvo garsiai kalbėta, kad Š. Jasikevičius gali tapti Katalonijos klubo strategu.

Penktadienio vakaras „Žalgirio“ arenoje bus ypatingas ir „Barcelona Lassa“ naujokui Kevinui Pangosui.

Palyginti vangiai sezoną pradėjęs buvęs kauniečių simbolis pamažu atranda savo vietą naujame klube.

Kanadietis šiame Eurolygos sezone vidutiniškai ant parketo praleidžia 20 minučių, per kurias pelno 7,8 taško ir atlieka 3,8 rezultatyvaus perdavimo.

Galima net neabejoti, kad žaliai-baltų gerbėjai šiltais plojimais sutiks savo buvusį didvyrį, tačiau tik pradės tiksėti rungtynių laiką skaičiuojantis laikrodis, K. Pangoasa pirmą kartą supras, ką reiškia žaisti prieš „Žalgirį“ jų tvirtovėje.

Akivaizdu, kad krepšinio gerbėjų Kaune šį vakarą laukia intriguojanti kova, ir tik primename – senolių išmintis teigia, kad ketvirtas kartas garantuoja!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų