REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neramumai „Ryte“ tęsiasi: traukiasi Darius Gudelis

Krepšinio klubas „Rytas“ praneša, kad iš generalinio direktoriaus pareigų traukiasi klubo dalininkas Darius Gudelis. D.Gudelis tikisi, kad jo pasitraukimas sukels platesnes diskusijas dėl Vilnius klubo ateities ir identiteto.

Krepšinio klubas „Rytas“ praneša, kad iš generalinio direktoriaus pareigų traukiasi klubo dalininkas Darius Gudelis. D.Gudelis tikisi, kad jo pasitraukimas sukels platesnes diskusijas dėl Vilnius klubo ateities ir identiteto.

REKLAMA

„Pernai, pirmajame klubo dalininkų susirinkime su miesto meru sutarėme, kad nuo savo tiesioginės veiklos atsitrauksiu ir klubo administracijai vadovausiu metus. Per tą laiką kartu, stabilizavome padėtį klube, padėjome tvirtus pagrindus tolimesnei jo sėkmei – klubas turi aiškią organizacinę struktūrą, susitelkusius dalininkus ir partnerius. Linui Kleizai ir Dainiui Adomaičiui pavyko suformuoti ambicingą komandą, kurioje atsiskleisti galės ir Vilniaus jaunieji talentai.

Ir toliau liksiu aktyviu klubo dalininku, tikiu kad sostinei ir Lietuvos krepšiniui reikia stipraus Vilniaus klubo”, — teigia D.Gudelis.

REKLAMA
REKLAMA

D.Gudelis tikisi, kad jo pasitraukimas išjudins Vilniaus ir krepšinio bendruomenių diskusijas dėl sostinės klubo ateities ir identiteto.

Kaip pavyzdį jis nurodo klubo sirgalių, vadinamųjų „ultrų“, kritiką klubo prezidentui Antanui Guogai. Šis vakar pasidžiaugė, kad net penki „Ryto” krepšininkai — Evaldas Kairys, Martynas Echodas, Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Butkevičius bei Eimantas Bendžius — kviečiami atstovauti šalies rinktinei ir nurodė, kad rinktinės interesai visada bus aukščiau nei klubo.

REKLAMA

„Rytas“ yra mano širdyje ir visada bus. Kova ir pergalės krepšinio aikštelėje yra svarbiausias klubo tikslas. Tačiau ši konfliktinė situacija atvėrė jau seniai esantį skaudulį — kieno komanda yra „Rytas” ir ką ji atstovauja? Mažą grupelę ar visą sostinę? O gal Lietuvą tarptautiniuose turnyruose? Norime arenoje matyti daugiau šeimų su vaikais, jaunimo ar turime toleruoti keiksmažodžius? Kodėl yra dirbtinai priešinamas klubas ir šalies rinktinė? Tik atvira diskusija, be žeminimo ir siaurų interesų gynimo gali padėti atsakyti į visus šiuos klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Mano vertybinė pozicija – pirma Lietuva, tada mes. Jei šiuo principu daugiau vadovautumėmės savo gyvenime, šalis būtų tvirtesnė, o jos sporto pasiekimai dar aukštesni.

Klubo prezidentui, Antanui, esu dėkingas už tai, kad nepabijojo būti lietuviu ir galiu tvirtai pasakyti, kad be jo pagalbos ir atsidavimo „Ryto“ organizacija nebūtų pernai atsikėlusi iš gilios duobės. Visada palaikysiu žmones kurie realiais darbais įrodo, ko yra verti. Toks yra Antanas, kurio pagalbos dėka ir šiemet klube yra geresnė finansinė situacija”, — teigia D. Gudelis.

Iki dalininkų susirinkimo „Ryto“ administracijai vadovaus vykdantysis direktorius Julius Sarapinas.

Krepšinio klubas „Rytas” priklauso penkiems dalininkams: Vilniaus miesto savivaldybei, D.Gudeliui, klubo sporto direktoriui Linui Kleizai, VšĮ „Perlas“ ir UAB „Norvelita“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų