REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

3x3 žiemos sezono starte: geriausi pasaulio dėjimų meistrai

Jau lapkričio 18 dieną Kauno rajone startuos Lietuvos 3×3 krepšinio „Hoptrans Winter Open“ čempionatas. Garliavos sporto centre susirinks ne tik pajėgiausios Lietuvos 3×3 krepšinio komandos, bet ir svečiai iš užsienio bei vieni geriausių pasaulio dėjimų į krepšį meistrų.

Jau lapkričio 18 dieną Kauno rajone startuos Lietuvos 3×3 krepšinio „Hoptrans Winter Open“ čempionatas. Garliavos sporto centre susirinks ne tik pajėgiausios Lietuvos 3×3 krepšinio komandos, bet ir svečiai iš užsienio bei vieni geriausių pasaulio dėjimų į krepšį meistrų.

REKLAMA

Pirmajame iš penkių „Hoptrans Winter Open“ etapų daugiausiai savo atstovų turės Lietuva.

Garliavoje kausis 10 Lietuvos komandų (Panevėžio „Frosch“, Šakių „Gulbelė“, Trakų „Gealan Baltic“, Kauno „Apes&Humans“, Kauno rajono „BalPol“, Kėdainių „Naniet“, Vilkaviškio AEKK, Vilniaus „Pasmerkti“, Vilniaus „JUZ“ ir Vilniaus „Naresta“), trys Latvijos komandos (Ghetto Basket 23, Rygos LSA ir Rygos „Bauerfeind“), po vieną Rusijos (Maskvos „Inanomo“) ir Baltarusijos (Minsko „ViM Union“).

Dar viena vieta yra laisva bei atvira. 8 komandos komerciniu principu jau yra užsitikrinusios vietą grupių turnyre, dvi vietas jame užims geriausią reitingą iš likusių dalyvių turinčios komandos, o dėl dviejų paskutinių vietų likusios 6 komandos kausis atrankos turnyre.

REKLAMA
REKLAMA

Viso žiemos sezono metu Lietuvos 3×3 krepšinio komandos rinks turo taškus, o daugiausiai jų surinkusi ekipa taps Lietuvos rinktine ir turės galimybę atstovauti Lietuvai Pasaulio čempionate Amsterdame. Be to, jau lapkričio 18 dieną pirmojo etapo nugalėtoja tapusi komanda iškovos kelialapį į vėliau vyksiantį „Challenger“ tipo turnyrą.

REKLAMA

Rimtas iššūkis išsaugoti Lietuvos rinktinės vardą laukia Kauno „Apes&Humans“ (buvusi „Konfeti“) komandos. Vis tik, dėl įsipareigojimų klubams, galėjo būti ir taip, kad šios ekipos būtume ir neišvydę.

„Konkurencija sporte yra reikalinga, nereikia jos vengti ir manau, kad mūsų komandai motyvacijos ieškoti nereikės – stengsimės išsaugoti vasarą iškovotą Lietuvos rinktinės statusą.

Ar esame pasiruošę, parodys laikas, nes komandoje įvyko daug permainų. Pasikeitė sudėtis, pasikeitė rėmėjas, o mūsų komandos kapitonas Justas Nausėdas patyrė stresinį pėdos lūžį. 3×3 krepšinio žiemos sezonas dubliuojasi su standartinio krepšinio sezonu, tad norime pasakyti didelį ačiū 3×3 krepšinio asociacijai, kuri padėjo surasti rėmėją bei pagelbėjo ieškant kompromiso su mūsų 5×5 krepšinio klubais “, – pasakojo komandos narys Mintautas Bulanovas, kuris pridėjo, kad visas komandos branduolys veržėsi į 3×3 krepšinio kovas. – Reikia pabrėžti, kad mūsų komandos branduolio raginti dalyvauti žiemos sezone nereikėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Visi buvo nusiteikę optimistiškai ir norėjo čia žaisti. Malonu, jog nereiks laukti vasaros ir 3×3 krepšinio skonį galėsim patirti jau netrukus. Tikimės primint apie save ir įrodyt, jog esame jauna, energinga ir ambicinga komanda, kuri kovoja dėl aukščiausių vietų“.

Tiesa, dėl aukščiausių vietų Lietuvoje vyksiančiuose turnyruose nuolat pasiruošę kovoti ir kaimynai iš Latvijos. Garliavoje jau pirmojo etapo metu išvysime tris šios šalies ekipas. „Ghetto Basket“ prezidento pavaduotojas Janis Are džiaugėsi, kad visai šalia gilias 3×3 krepšinio tradicijas turinčios Latvijos auga ir Lietuvos 3×3 krepšinio judėjimas.

„Esu labai laimingas, nes toks didelis projektas Lietuvoje vykdomas pirmą kartą. Didelis dėmesys buvo skirtas ir „Kaunas Challenger“ turnyrui, bet manau, kad į žiemos sezono kovas visi žiūri daug rimčiau, nes bus galima laimėti penkis kvietimus į „Challenger“ tipo turnyrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau Latvija buvo šalis, kurioje vyko geriausi turnyrai ir mums yra labai smagu, kad visai šalia mūsų yra vykdoma panaši veikla. Taip pat, esame dėkingi, kad taip pat turime progą čia dalyvauti“,- pasakojo latvis J. Are.

Kaimyninės šalies atstovas taip pat pažymėjo pastarojo meto Lietuvos 3×3 krepšinio progresą bei turėjo patarimų Lietuvos 3×3 krepšinio komandoms.

„Lietuva pastaruoju metu žengia didelius žingsnius į priekį. Nors jūsų šalyje visada buvo stiprių 3×3 krepšinio komandų, dabar konkurencija yra dar didesnė, komandos yra aktyvesnės ir man tas labai patinka. Jūs turite gerų krepšininkų, gerų komandų, bet yra vienas dalykas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį.

REKLAMA

Komandos turi į viską žvelgti profesionaliau ir rasti tinkamus trenerius, kurie supranta 3×3 krepšinį. Tai nėra lengva, nes tokių trenerių nėra daug. Iš dalies, mums pasisekė, kad mums tokį pavyko rasti“,- svarstė latvis.

Be vyrų elito grupės kovų Garliavoje taip pat vyks Kauno rajono darželinukų, pradinukų ir 9-12 klasių moksleivių čempionatai. 9-12 klasių moksleiviai per pirmuosius tris žiemos sezono etapus išsiaiškins geriausią Kauno rajono moksleivių komandą, o ketvirtame etape vyks ir merginų čempionatas.

Renginio puošmena taps vienų garsiausių pasaulio dėjimų į krepšį meistrų pasirodymas. Į Lietuvą atvyks nuolatiniai svarbiausių FIBA renginių dalyviai lenkas Rafalas Lipinskis ir ukrainietis Vadimas Pidubčenko. Įdomu tai, kad profesionalus dėjimų meistras R. Lipinskis 2015 metais viešėjo Lietuvoje ir laimėjo Karaliaus Mindaugo taurės „Oro karaliaus“ konkursą.

Svarbiausias pirmojo 3×3 žiemos sezono etapo akimirkas tiesiogiai bus galima stebėti ir TV6 kanalu. Nuo 17 valandos bus transliuojami vyrų elito grupės pusfinaliai, finalinė dvikova bei įspūdingas dėjimų šou.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų