REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Dainius Adomaitis (Paulius Peleckis/Fotobankas)

Antradienio vakarą Vilniaus „Ryto“ krepšininkams Europos taurės varžybose nepavyko reabilituotis po skaudaus antausio Malgoje. Sostinės klubo žaidėjai namuose 81:86 antrą kartą šiame sezone pripažino Kazanės UNIKS pranašumą.

16

Antradienio vakarą Vilniaus „Ryto“ krepšininkams Europos taurės varžybose nepavyko reabilituotis po skaudaus antausio Malgoje. Sostinės klubo žaidėjai namuose 81:86 antrą kartą šiame sezone pripažino Kazanės UNIKS pranašumą.

REKLAMA

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje Vilniaus „Ryto“ strategas Dainius Adomaitis išskyrė priešininkų patirtį.

„Sveikinimai varžovams. Kaip sakiau, taip ir nutiko. Dar prieš rungtynes minėjau, kad tai labai patyrusi komanda ir antroje mačo pusėje jie tai įrodė. Leidome jiems atlikti per daug lengvų metimų, o mačo pabaigoje jie nesunkiai pasinaudojo mūsų klaidomis“,- kalbėjo D. Adomaitis.

Netrukus treneris atskleidė, kad jo „Ryto“ klube prieš rungtynes buvo nemažai sveikatos problemų.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinojome, kad ketvirtajame kėlinyje mums gali pritrūkti jėgų, nes prieš šias rungtynes kai kurie žaidėjai sirguliavo ir negalėjo pilnai ruoštis šiai dvikovai, nes vartojo antibiotikus.

REKLAMA

Paskutiniame ketvirtyje palūžome ir dažnai leidome varžovams lengvai pelnyti taškus. Žinoma, kai kurie UNIKS komandos žaidėjai pataikė labai sudėtingus metimus, tačiau ir patys jiems per daug leidome.

Tiesa, maždaug 35 minutes puolime visada patys rasdavome būdų, kaip jiems atsakyti pelnytais taškais, tačiau galiausiai išsikvėpėme“,- konstatavo D. Adomaitis.

D. Adomaitis pastebėjo, kad jo auklėtiniams lemiamais momentais pritrūko gerų sprendimų, tuo metu priešininkai žinojo, kaip išplėšti pergalę.

Netrukus strategas sulaukė klausimo, ką galvoja apie Roko Stipčevičiaus pasirodymą, kuris pelnė 11 taškų ir atkovojo 5 kamuolius.

REKLAMA
REKLAMA

„R. Stipčevičius labai gerai įėjo į žaidimą, esu dėl jo patenkintas. Jam atvykus į Lietuvą, atlikome kraujo tyrimus, paaiškėjo, kad jis turi problemų, dėl to gėrė antibiotikus. Tačiau turiu jį pagirti – jis per šį laiką niekada dėl nieko nesiskundė ir kantriai dirbo.

Kroatas mums suteikė vienybės, gerų taktinių sprendimų bagažą. Šiandien jis metė daug metimų, tačiau man tai patiko. Mums reikalingas toks įžaidėjo agresyvumas“,- teigė D. Adomaitis.

Galiausiai D. Adomaičio pagyrų sulaukė ir vienas geresnių rungtynių šiame sezone sužaidęs ir 14 taškų įmetęs Martynas Echodas. Treneris pripažino, kad lietuvį galima išnaudoti ir dar geriau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš šias rungtynes vienas „Ryto“ lyderių Dominique‘as Suttonas garsiai kalbėjo, kad Europoje jo niekas nesustabdytų žaidžiant vienas prieš vieną. Tačiau D. Adomaitis legionieriui turėjo pastabų.

„Faktas yra tas, kad individualiai jis yra labai stiprus žaidėjas. Toks pasitikėjimas yra ir blogai, ir gerai. Jei jau taip pradedi kalbėti – privalai tą įrodyti aikštelėje. Be to, tokie žodžiai gali tapti papildoma motyvacija varžovams.

Mačo pabaigoje jis nedovanotinai suklydo, kai persivaręs per visą aikštelę prarado kamuolį. Taip neturėtų būti“,- sakė D. Adomaitis.

Spaudos konferencijos pabaigoje sulaukęs klausimo, ar „Rytas“ dar ieško pastiprinimo, D. Adomaitis pripažino, kad sąlygas rinkoje diktuoja turimi finansai. Anot jo, sostinės klubo atstovai galvoja apie galimą pastiprinimą, tačiau jų biudžetas nėra „tamprus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų