REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Tomas Pačėsas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Vilniaus „Rytas” (3-3) antradienio vakarą savų žiūrovų akivaizdoje sieks atsirevanšuoti vietą atkrintamųjų varžybų etape jau turintiems Kazanės UNIKS (5-1) krepšininkams.

15

Vilniaus „Rytas” (3-3) antradienio vakarą savų žiūrovų akivaizdoje sieks atsirevanšuoti vietą atkrintamųjų varžybų etape jau turintiems Kazanės UNIKS (5-1) krepšininkams.

REKLAMA

Prieš mėnesį Kazanėje vykusi dvikova vilniečiams sekėsi sunkiai. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai tris kėlinius kovėsi garbingai, tačiau lemiamame ketvirtyje subyrėjo ir patyrė nesėkmę dviženkliu skirtumu – 73:86.

Prieš mūšį Vilniuje „Ryto” strategas akcentavo tai, kad rungtyniaujant namuose yra būtina kontroliuoti rungtynių tempą ir neleisti varžovams išnaudoti stipriųjų savo pusių.

Su Adomaičiu sutinka ir tv3.lt kalbintas krepšinio specialistas Tomas Pačėsas.

Ekspertas tikina, kad „Rytas” Europoje dar nespėjo parodyti geriausio savo žaidimo, o dvikova Vilniuje, lyginant su pralaimėjimu varžovų teritorijoje, turėtų skirtis kaip diena ir naktis.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad pirmosios rungtynės Kazanėje „Rytui” nesusiklostė. Vien tai, kad Deivydas Sirvydis tapo akivaizdžiu komandos lyderiu, parodo, kad vilniečiai sužaidė ne taip, kaip planavo.

REKLAMA

Tikiu, kad šįvakar matysime visai kitokias rungtynes. „Rytas” daug geriau žaidžia namuose, o tai įrodo ir pirmame ture nugalėta Malagos „Unicaja”. Ispanai šiame sezone pralaimėjo vos kartą, o tas pralaimėjimas buvo patirtas Vilniuje”, – sakė T. Pačėsas.

– Vilniečiai šįvakar sieks revanšo. Kaip vertinate galimybes įveikti retai klumpančią UNIKS?

– „Rytas” yra namų komanda, turinti aiškiai išreikštą tritaškininkų vaidmenį. Žinoma, daug priklausys nuo snaiperių pataikymo, nuo „užduoto” rungtynių ritmo ir, žinoma, nuo dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Prie ekipos prisijungė patyręs įžaidėjas Rokas Stipčevičius, todėl komanda turėtų įgauti brandos. Žaidėjas turi tikrai daug potencialo, nors to ir neįrodė dvikovoje su Prienų „Skycop”.

Manau, R. Stipčevičius galės padėti komandai svarbiu metu. Gerai ir tai, kad treneris galės remtis ne tik jaunimu, bet ir labiau patyrusiais žaidėjais. Taip pat Mindaugui Girdžiūnui turėtų atsiverti galimybė žaisti antru numeriu.

„Rytas” žaidžia emociškai, namuose jie sulaukia gero palaikymo, todėl užsivedimas ir noras bus toks, kokio reikia. Pati komanda supranta, kokios svarbos yra rungtynės, todėl pergalės ne tik galima, bet ir reikia tikėtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Europos taurės varžybose „Rytas” antroje rungtynių pusėje atrodo silpnokai. Kodėl?

– Akivaizdu, kad didžiausia problema yra komandos rotacijoje. Keli žaidėjai buvo prijungti, tačiau iškart nepritapo. Chriso Kramerio trauma taip pat davė savo.

Kai iš rikiuotės iškrenta keli žaidėjai, yra ypatingai sunku. Net jei komanda praranda vieną žaidėją, tai jau labai apsunkina trenerio planus.

„Rytas” nėra ta komanda, galinti turėti dvyliką vienodo pajėgumo žaidėjų, tačiau klausimas, kodėl taip nesusiklosto antrosios rungtynių pusės.

Kol žaidžiama greitai, agresyviai ir kibiai – viskas atrodo neblogai. Tačiau trečiame-ketvirtame kėliniuose akivaizdžiai pritrūksta jėgų.

REKLAMA

Tai, žinoma, trenerių darbas, tačiau manau, kad reiktų aukštinti sudėtį ir šiek tiek mažinti rungtynių tempą, nes praretėjus sudėčiai, natūralu, visų rungtynių vienodu tempu nesužaisi.

– Ką reiktų keisti, žinant, kad komandą retina traumos?

– Nematėme, kad šiais metais Martynas Echodas žaistų ketvirtoje pozicijoje, nors pernai jis šioje vietoje žaidė gana sėkmingai. Galbūt vertėtų vienu metu žaisti ir su Evaldu Kairiu ir su M. Echodu. Tada, žinoma, sumažėtų tritaškių metimų, tačiau jėgos krepšinyje yra be galo svarbu.

Trečioje pozicijoje galima statyti Eimantą Bendžių, tada būtų laimėta daugiau kamuolių ir komanda turėtų daugiau antrųjų šansų. Aišku, kiekvienas treneris turi savo strategiją ir jos laikosi, todėl čia galima vertinti tik iš šalies.

REKLAMA

Panašu, kad „Rytui” kartais tiesiog pritrūksta sveikatos.

– UNIKS atkovoja daugiausiai kamuolių visame turnyre. Kaip manote, ar gali „Rytas” susitvarkyti su šiuo varžovų pranašumu?

– Žinote, modeliuoti iš šalies ir patarti treneriui yra lengviausia, tačiau teisingiausią sprendimą vis tik žino jis vienas. Galime tik spėlioti žiūrėdami į šio sezono skaičius, tačiau ta statistika kinta su kiekvienomis rungtynėmis.

Treneris mato žaidėjus kiekvieną dieną, žino stipriąsias ir silpnąsias savo komandos savybes, jaučia ją.

Tikėkimes, kad Dainius (Adomaitis) parinks tinkamą taktiką.

Emocija ir energija vilniečiai skųstis negali, tačiau vien to neužtenka. Reikia tą energiją tinkamai nukreipti ir žinoti, kaip ją išnaudoti. Treneris yra geras, todėl manau, kad jis ras būdų, kaip sustrateguoti komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visuomet žaisti taip pat ir sakyti, kad kažko trūksta, negali. Tam ir esi treneris, kad matytum, ką reikia keisti. Jei akivaizdžiai žaidi prastą antrąją rungtynių pusę, turi reaguoti ir priimti naujus sprendimus.

Kaip bus, matysime, tačiau manau, kad mažų mažiausiai bus įdomu.

– Kazanės komanda jau turi vietą atkrintamosiose. Ar tai gali turėti įtakos jų žaidimui ir nusiteikimui?

– Manau, kad taip. Manau, yra šioks toks nusiraminimas viduje. Iš vienos pusės tai duoda ramybę, iš kitos pusės tai duoda laisvumą, nes tavęs niekas nekausto.

Daug priklausys ir nuo pačių varžovų, ar jie čia atvažiuos tik atlikti pareigą, ar eis keliais dar vienos pergalės link.

REKLAMA

Priklausys ir nuo trenerio, koks bus komandos nusiteikimas. Ar jis bandys rotuoti ir eksperimentuoti, ar leis kažkam pailsėti. Bus matyti, kokius tikslus jie šiandien kelia sau.

– Kaip bendrai vertintumėte šį „Ryto” sezoną? Kiek toli komanda nužygiuos Europos taurėje?

– Siulyčiau palaukti. „Rytas” turi visus šansus patekti į kitą etapą. To ir turime jiems linkėti. Nuo visos Lietuvos krepšinio gerbėjų reikia palinkėti, kad vilniečiams sektųsi kuo geriau.

Juk kiekvienos Lietuvos komandos geras žaidimas kuria ir teigiamą šalies įvaizdį. Turime rodyti save, turime parodyti, kad esame aukštame lygyje.

Neskubėkime vertinti, liko pusantro mėnesio, matysime, kaip susiklostys pirmasis varžybų etapas ir tuomet bus galima kažką konkrečiau prognozuoti.

Vilniaus „Ryto” ir Kazanės UNIKS dvikova prasidės 19 val.

Rungtynių eigą ir tai, kaip vilniečiams seksis iškovoti 4-ąją pergalę Europos taurėje, galėsite sekti kartu su portalu tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų