REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Dainius Adomaitis (nuotr. Fotodiena.lt/Josvydo Elinsko)

Dainius Adomaitis pristatė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės išplėstinę sudėtį 2019 metų Pasaulio taurės atrankos rungtynėms su Italijos ir Kroatijos rinktinėmis, kurioje yra vienas naujas veidas.

24

Dainius Adomaitis pristatė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės išplėstinę sudėtį 2019 metų Pasaulio taurės atrankos rungtynėms su Italijos ir Kroatijos rinktinėmis, kurioje yra vienas naujas veidas.

REKLAMA

Viso sąraše 15 žaidėjų, net penki iš jų atstovauja Vilniaus „Rytui“. Iš šių 15 žaidėjų galiausiai liks 12, kurie susirinks į pirmą rinktinės treniruotę.

Kvietimo į nacionalinę komandą sulaukė Utenos „Juventus“ atstovaujantis, bet Kauno „Žalgiriui“ priklausantis Martinas Gebenas.

„Jam tai pirmas profesionalus sezonas, jį stebime ir žaidžia jis tikrai neblogai. Manome, kad tai gali būti žaidėjas, kuris kiekvienais metais darys pažangą ir yra įdomu jį pamatyti, – apie M. Gebeną atsiliepė D. Adomaitis. – Norime pamatyti naujų veidų, ypač jaunų, kurie jau žaidė savo amžiaus rinktinėse ir vaidino svarbius vaidmenis. Tačiau nesinori viską daryti dirbtinai, norisi, kad būtų balansas tarp patyrusių žaidėjų ir jaunų.

Turėsime tris treniruotes, todėl nesinori pasikviesti vien naujus žmones. Bus kitas langas, kuriame dar pamatysime naujų žaidėjų.“

REKLAMA
REKLAMA

Rinktinėje vėl išvysime Mantą Kalnietį ir Joną Mačiulį.

„Svarbu, kai žaidėjai veržiasi ir nori atstovauti rinktinei. Jie tą pavyzdį parodė aikštėje ir rūbinėje, kas tai yra rinktinė. Vien dėl to jų buvimas yra svarbus“, – senbuvių noru viltis žaliai-baltus marškinėlius džiaugėsi D. Adomaitis.

REKLAMA

Rinktinė pasiruošimą pradės lapkričio 26 dieną, likus trims dienoms iki mūšio su Italija išvykoje.

„Pradedame lapkričio 26 dieną, bet dalis žaidėjų dar 25 dieną turi rungtynes ir kai kurie žais išvykoje, todėl kai kurie tiesiog fiziškai gali nespėti atvykti“, – neramiai pastebėjo treneris.

Lietuva J grupėje žengia be pralaimėjimų ir yra užsitikrinusi vietą pasaulio pirmenybėse. Vis tik kovoti yra dėl ko - išlaikyta pirmoji vieta leistų tikėtinis sąlyginiai silpnesnių varžovų pagrindiniame turnyre.

Italija su šešiomis pergalėmis po aštuonių turų yra antra, kroatai turi vos tris pergales ir patekti į čempionatą turi tik teorines viltis.

REKLAMA
REKLAMA

Su italais lietuviai žais išvykoje, lapkričio 29 d., o gruodžio 2 d. jau Vilniuje priims Kroatiją.

Lietuvos rinktinės žaidėjų sąrašas FIBA atrankos langui:

Gynėjai: Mantas Kalnietis (Vilerbano ASVEL), Adas Juškevičius (Nantero JSF), Renaldas Seibutis (Saragosos „Tecnyconta“), Arnoldas Kulboka (Bambergo „Brose Baskets“), Šarūnas Vasiliauskas (Gaziantepo „Gaziantep“), Mindaugas Girdžiūnas (Vilniaus „Rytas“).

Puolėjai: Rokas Giedraitis (Berlyno ALBA), Jonas Mačiulis (Atėnų AEK), Eimantas Bendžius (Vilniaus „Rytas“), Arnas Butkevičius („Rytas“), Edgaras Želionis (Afyono „Belediye“), Gytis Masiulis (Klaipėdos „Neptūnas“).

Vidurio puolėjai: Evaldas Kairys („Rytas“), Martinas Geben (Utenos „Juventus“), Martynas Echodas (Vilniaus „Rytas“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų