REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionate Domantas Sabonis šiame sezone visas rungtynes pradėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio, tačiau šis faktas netrukdo lietuviui būti antru pagal rezultatyvumą „Pacers“ žaidėju.

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionate Domantas Sabonis šiame sezone visas rungtynes pradėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio, tačiau šis faktas netrukdo lietuviui būti antru pagal rezultatyvumą „Pacers“ žaidėju.

REKLAMA

Vidutiniškai po 24,3 minutes ant parketo praleidžiantis aukštaūgis šiemet pelno 14,3 taško ir atkovoja 9,1 atšokusio kamuolio. Lietuvos bokštas iš žaidimo atakuoja pavydėtinu 67% taiklumu.

Galinga lietuvio sezono pradžia kaip reikiant pakėlė krepšininko akcijas. Apie jo įspūdingus rezultatus vis garsiau kalba ir NBA lygos ekspertai.

ESPN dirbantis NBA apžvalgininkas Zachas Lowe'as savo rubrikoje „10 dalykų, kurie man patinka ir kurie nepatinka“ apie D.Sabonį parašė daug teigiamų dalykų.

„Šiek tiek to seksualaus senamadiško krepšinio. D.Sabonis yra taip gerai nupoliruotas, jis yra produktyvus bet kuriame aikštės centimetre. Pabandykite prispausti Victorą Oladipo gaudyklėje žaidžiant du prieš du ir D.Sabonis praslys ties baudų metimo linija, atsidurs atviroje erdvėje, viską puikiai perskaitydamas.

REKLAMA
REKLAMA

Jei V. Oladipo aštrins giliau, D. Sabonis su malonumu slys šalia. Sabas turi šokėjo įgūdžius – gali pagreitinti ar sulėtinti tempą, kad kamuolys iš įžaidėjo jį pasiektų tinkamiausiu metu“,- rašė Z. Lowe‘as.

REKLAMA

Prieš pat sezono pradžią Indianos „Pacers“ klubas su pagrindiniu komandos vidurio puolėju Mylesu Turneriu pasirašė 4 metų 80 mln. vertės kontraktą.

Gerokai anksčiau, vasarą Indianapolio komandos treneris Nate‘as McMillanas išreiškė viltį, kad M. Turneris ir D. Sabonis artėjančiame sezone turės nemažai progų kartu leisti laiką ant parketo, tačiau šioms stratego mintims nebuvo lemta išsipildyti.

Šiame sezone krepšininkai abu kartu aikštelėje vidutiniškai praleidžia tik po 5 minutes.

Neseniai „Pacers“ treneris viešai prisipažino, kad šių dviejų krepšininkų tandemas aikštelėje yra sunkiai įmanomas: „NBA lygoje mes beveik nematome dviejų baudos aikštelės monstrų vienu metu aikštėje. Dauguma komandų mėgsta žaisti su žaidėjais, kurie išplečia atakas. Tokia pati situacija yra mūsų komandoje dėl Myleso ir Domanto“, – sakė pats N.McMillanas.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinę „Pacers“ akistatą su Filadelfijos „76ers” klubu akylai stebėjęs „Indy Star“ portalo apžvalgininkas Greggas Doyelas leido suprasti, kad bent jau šiuo metu lietuvio akcijos yra kur kas aukštesnės nei amerikiečio.

„Supraskite, man patinka abu šie jauni vyrai tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Bet kol Turneris yra įsivaizduojamas kaip klubo ateitis ir, pasak Larry Birdo, jis gali tapti geriausių visų laikų „Pacers“ žaidėju, kol kas komandos herojais yra Oladipas su Saboniu.

Lietuvis tapo savotišku Batmano Oladipo Robinu. Sabonis dominavo prieš Embiidą ir sukūrė tokį dėjimą, kad nuo ekrano reiktų patraukti moteris ir vaikus. Tuo tarpu Turneris tada pelnė 7 taškus ir atkovojo 4 kamuolius, o sirgaliai už manęs 107 sektoriuje šaukė: „Sodinkit jį ant suolo! Atsikratykite jo!“,- rašė G. Doyelas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Minėtasis „Indy Star“ apžvalgininkas atkreipė dėmesį, kad pagal NBA naudojamą PER efektyvumo reitingą, Sabonis yra trečias visoje NBA su 27,7 balais. Jį lenkia tik Stephenas Curry (30) ir Kevinas Durantas (27,8).

Tuo metu Turneris su 16,2 balo yra šeštas, bet ne NBA, o „Pacers“ komandoje.

Galiausiai G. Doyelas atkreipia dėmesį, kad jau artimiausiu metu Indianos ekipai gali tekti spręsti sunkų rebusą, kurį iš šių dviejų perspektyvių aukštaūgių pasilikti savo komandoje. Pavasarį jiems abiem suėjo 22-eji metai.

„Mainų terminas bus įdomus. NBA tampa greitesne ir žemesne, tačiau geram jaunam „centrui“ komandose visada atsiras vieta. Vienas geras jaunas aukštaūgis, gerai? Vienas. Kitos komandos neturi nė vieno, o „Pacers“ dabar tokių turi du ir jie juda skirtingomis kryptimis.

REKLAMA

Kažkodėl Turneris renka mažiausius karjeros vidurkius (11,8 taško ir 4,9 atkovoto kamuolio), Sabonis žaidžia geriausią sezoną (14,3 taško bei 9,1 atkovoto kamuolio). Abu jie nemeta tritaškių, nors Domantas apskritai yra geresnis metikas.

Tuo tarpu Turneris ginasi geriau. Kurį pasilikti? Kurį išmainyti? Geras klausimas, gerai, kad ne man reikės tai spręsti“, – rašo G.Doyellas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų