REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienio naktį Lietuvos laiku Jonas Valančiūnas surinko ketvirtą dvigubą dublį šiame Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionate. 

Šeštadienio naktį Lietuvos laiku Jonas Valančiūnas surinko ketvirtą dvigubą dublį šiame Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionate. 

REKLAMA

Pergalingoje dvikovoje prieš Niujorko „Knicks“ lietuvis pelnė 19 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. Tai buvo jau 11 kartas iš eilės, kai aukštaūgis puolime surinko bent 10 taškų.

Uteniškio atstovaujamas Toronto „Raptors“ šiemet per 13 rungtynių pralaimėjo vos kartą, bei pirmauja Rytų konferencijoje.

Jonas Valančiūnas šiame sezone vidutiniškai aikštelėje praleidžia kaip niekad mažai laiko (19,2 min.), tačiau renka daugiausia taškų (13,8) per visą savo karjerą.

Dar geresnius rezultatus demonstruoja Indianos „Pacers“ marškinėlius vilkintis Domantas Sabonis.

Net 67% taiklumu iš žaidimo atakuojantis aukštaūgis vidutiniškai per 24,3 min. pelno 14,3 taško ir atkovoja 9,1 atšokusio kamuolio.

REKLAMA
REKLAMA

Statistiškai abu lietuviai žaidžia savo geriausius sezonus NBA ir jeigu jiems pavyks išlaikyti bent panašią formą gali būti, jog pavasarį abu kausis dėl lygos geriausio šeštojo žaidėjo apdovanojimo.

REKLAMA

Pasibaigus sezonui šis prizas skiriamas žaidėjui, kuris daugiau rungtynių pradėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio nei starto penkete, ir demonstravo geriausią statistiką iš visų.

J. Valančiūnas šiemet iš 13 rungtynių starto penkete pradėjo tik penkias, tuo metu D. Sabonis nuo dvikovos pradžios nerungtyniavo nė sykio, tačiau tai jam nesutrukdo būti antru pagal rezultatyvumą „Pacers“ žaidėju.

Per visą NBA istoriją lietuviams niekada nepavyko laimėti geriausio šešto žaidėjo apdovanojimo.

Arčiausiai šio prizo 1992 metais buvo Šarūnas Marčiulionis. Tada 18,9 taško rinkęs gynėjas liko antras ir nusileido tik vokiečiui Detlefui Schrempfui.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarasis tą sezoną rinkdavo kiek mažiau taškų nei lietuvis (17,9), tačiau atkovodavo beveik po 10 kamuolių per rungtynes.

Palyginimui, praėjusiame sezone geriausiu šeštuoju lygos žaidėju tapęs Lou Williamsas pelnydavo 22,3 taško ir atlikdavo 5,3 rezultatyvaus perdavimo.

Tiesa, toks rezultatas yra vienas iš geriausių lygos istorijoje, kokį yra pavykę užfiksuoti nuo atsarginių žaidėjų kylantiems krepšininkams.

Pavyzdžiui, 2010-2011 metų sezone šioje kategorijoje laimėjęs puolėjas Lamaras Odomas demonstravo labai panašią statistiką, kokią šiemet fiksuoja abu lietuviai.

Minėtą sezoną amerikietis vidutiniškai pelnydavo 14,4 taško ir atkovodavo 8,7 kamuolio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų