REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po penkių iš eilės rungtynių su Europos klubinio krepšinio turtuoliais, Kauno „Žalgirio“ penktadienio vakarą laukia kiek kitokio kalibro varžovas nei anksčiau.

Po penkių iš eilės rungtynių su Europos klubinio krepšinio turtuoliais, Kauno „Žalgirio“ penktadienio vakarą laukia kiek kitokio kalibro varžovas nei anksčiau.

REKLAMA

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje sieks palaužti po 15 metų pertraukos į Eurolygos turnyrą sugrįžusius Podgoricos „Budučnost“ krepšininkus.

Bilietą į Eurolygą Juodkalnijos atstovai iškovojo praėjusiame sezone, kai pirmą kartą klubo istorijoje triumfavo Adrijos krepšinio lygoje.

Tiesa, sugrįžimas į pajėgiausią Senojo žemyno krepšinio turnyrą „Budučnost“ klubui apkarto – visas penkias žaistas akistatas sezono starte pralaimėję juodkalniečiai nugrimzdo į turnyro lentelės dugną.

Teisybės dėlei, reikėtų pasakyti, kad „Budučnost“ beviltiškai pralaimėjo tik vienintelį kartą, kai išvykoje nė iš tolo neprilygo čempionų titulą ginantiems Madrido „Real“ krepšininkams.

REKLAMA
REKLAMA

Likusiose keturiose rungtynėse Aleksandro Džikičiaus auklėtiniai davė pakankamai rimtą kovą varžovams ir buvo verti bent kartą palikti aikštelę aukštai pakeltomis galvomis.

REKLAMA

Penktadienio vakarą „Žalgiris“ pirmą kartą šiame Eurolygos sezone bus mačo favoritas.

Tačiau, tarsi norėdamas apsidrausti, Kauno oro uoste Šarūnas Jasikevičius prieš išvyką į Juodkalniją ragino nesitikėti ramaus gyvenimo.

„Tai – rimta komanda. Galbūt kažkiek jiems nesiseka, bet tai labai organizuota, fiziška ir gerai treniruota komanda. Jau praėjusiame sezone jie rodė aukštą lygį, pateko į Eurolygą ir čia kovoja su visais. Šioje Eurolygoje yra sunku, pergalės pačios niekada neateina“,- kalbėjo Šaras.

Šiame Eurolygos sezone „Budučnost“ gretose naudingiausiai rungtyniauja Alenas Omičius (11,2 taško, 7,2 atkovoto kamuolio), Nikola Ivanovičius (8,3 tšk., 3,5 rezultatyvaus perdavimo) ir Nemanja Gordičius (9,8 tšk., tritaškiai – 40%).

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausios problemos Juodkalnijos klubą persekioja puolime. „Budučnost“ užima paskutinę vietą Eurolygoje pagal pelnomus taškus (64,8), rezultatyvius perdavimus (13,6), baudų (62,07%) ir dvitaškių (41,7%) pataikymą, taip pat surenka gerokai mažiau naudingumo balų (57,8) nei likusios turnyro komandos.

Apskritai, Podgoricos klubas žalgiriečius šiame Eurolygos sezone lenkia tik pagal tris žaidimo elementus – jie į savo krepšį praleidžia mažiau taškų (78,4 – 84,2 ), taip pat atkovoja (33,8 – 29,8) ir perima (6,2 – 5,6) daugiau kamuolių.

Nors abi komandos pasižymi turtinga istorija, Eurolygoje tai bus tik trečioji šių komandų akistata. Paskutinį kartą tarpusavyje jos žaidė 2002-2003 m. sezone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada namuose žalgiriečiai laimėjo 101:85, tačiau išvykoje suklupo po pratęsimo 102:106.

Skaičiai kalba, kad šių klubų akistatose Eurolygoje „Žalgiris“ iki šiol visada peržengdavo 100 pelnytų taškų ribą, tačiau Š. Jasikevičius šį penktadienio vakarą nesitiki nieko panašaus.

„Budučnost“ primena klasikinę serbišką komandą, yra labai disciplinuota, labai gerai ginasi, analizuoja varžovus. Nemanau, kad rungtynės bus gražios, Podgoricoje daug rungtynių nebūna tokios. Bus visai kitokios rungtynės nei su Madridu ir reikės kentėti“,- tvirtino Šaras.

6000 žiūrovų talpinančiame „Morača“ sporto centre savo žodį tarsi ir aistringieji „Budučnost“ sirgaliai, nuo kurių žalgiriečiai privalės atsiriboti ramybės siena, kitaip gali stipriai nusvilti.

Galima būtų lažintis, jog pavasarį „Budučnost“ komandos atkrintamose varžybose mes tikrai nepamatysime.

Vadinasi, privaloma nugalėti šį klubą ir nebarstyti taip reikalingų taškų. Žinoma, lengviau pasakyti nei tai padaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų