REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ sulaukė solidaus pastiprinimo. Į komandą iš Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) rungtyniaujančios Alytaus „Dzūkijos“ atvyksta Gediminas Navickas. Sutartis su žaidėju pasirašyta iki sezono pabaigos.

 Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ sulaukė solidaus pastiprinimo. Į komandą iš Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) rungtyniaujančios Alytaus „Dzūkijos“ atvyksta Gediminas Navickas. Sutartis su žaidėju pasirašyta iki sezono pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors 180 cm ūgio gynėjas šių metų „Betsafe-LKL“ čempionate yra sužaidęs vos dvejas rungtynes, tačiau jau spėjo apie save priminti.

REKLAMA

Pirmosiose sezono rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“ Navickas per 12 minučių surinko 12 taškų (3/3 dvit., 1/3 trit.) ir kartu su visa „Dzūkijos“ komanda buvo arti to, jog parklupdytų „Lietkabelį“ jų pačių aikštėje.

Patyręs gynėjas didžiąją savo karjeros dalį rungtyniavo aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje ir kelerius metus gynė užsienio klubų garbę. Nuo 2016-ųjų 34-erių metų gynėjas rungtyniavo Alytaus „Dzūkijos“ komandoje.

REKLAMA
REKLAMA

2017-2018 m. „Betsafe-LKL“ čempionate Navickas sužaidė 32-ejas rungtynes, per kurias vidutiniškai rinkdavo po 8,1 taško ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

„Dar tik laukiu kol galėsiu susipažinti su naujaisiais komandos draugais. Pagrindinis tikslas, dėl ko pasirinkau „Sūduvos-Mantingos komandą, yra tas, jog apie ją ir pačią administraciją girdėjau tik pačius geriausius atsiliepimus. Tai klubas, kuris kelia dideles ambicijas ir tik pačius aukščiausius tikslus. Man tai yra tai labai svarbu“, – pirmaisiais įspūdžiais dalinosi gynėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krepšininkas viešai deklaravo ištikimybę „Dzūkijos“ klubui, tačiau vos prasidėjus šiam sezonui, paliko komandą ir persikėlė į Marijampolę.

„Pačiam „Dzūkijos“ klubui ir jo prezidentui aš neturiu jokių priekaištų. Visada jaučiau iš jų palaikymą ir pagarbą. Mano išvykimo priežastis yra treneris, kuris, mano akimis, pamynė žmogiškąsias vertybes. Aš galėjau laukti sezono pabaigos ir nerungtyniauti. Manęs iš komandos niekas nemetė ir nevijo, aš pats priėmiau sprendimą išvykti. Labai norėjau žaisti, norėjau realizuoti save.

REKLAMA

Taip pat labai svarbu ir tai, jog Marijampolė yra netoli Alytaus, kuriame gyvena mano šeima. Kaip krepšininkas aš dar turiu labai daug ambicijų ir džiaugiuosi, jog jos sutampa su komandos tikslais“,– išvykimo priežastis ir ambicijas atskleidė Navickas.

Paklaustas apie sezono tikslus, krepšininkas stengėsi būti kuklus, bet išsakė drąsų norą.

„Nenoriu kalbėti populistiškai, bet mano tikslas yra tapti čempionu su „Sūduvos-Mantingos“ komanda. Su treneriu ir klubo vadovu kalbėjome, kad neateinu čia daryti perversmų ar keisti komandos veido, ateinu jai padėti“,– teigė klubo naujokas.

REKLAMA

Kaip sakė komandos vadovas Vytautas Skučas, Navickas turi lyderio savybių, kurios Marijampolės komandą sustiprins.

„Dar vieno gynėjo paieškas sustiprino Martyno Zigmantavičiaus trauma ir noras žaidėjų rotacijoje turėti labai patyrusį žmogų, kuris reikiamu metu galėtų nuraminti komandą ar ją užvesti. Jis yra lyderis, o svarbiausia – emocinis lyderis. Gediminas puikiai vadovauja komandos žaidimui ir yra stiprus situacijoje „du prieš du“ bei labai patyręs, ko mums labai trūko“, – naująjį komandos pirkinį įvertino klubo vadovas.

Naujasis „Sūduvos-Mantingos“ žaidėjas debiutuoti galės jau šį penktadienį rungtynėse su Kauno „Žalgiris-2“ komanda, o jau kitą dieną Marijampolėje jį pamatyti galės visi „Sūduvos-Mantingos“ sirgaliai. Sūduviečiai šeštadienį 16.00 val. namuose priims NKL lyderį Šakių „Vytį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų