REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Pristatymo akimirkos (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

Lapkričio 5 dieną Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje buvo pristatytas 3x3 krepšinio žiemos sezonas, čempionato sistema, jo rėmėjai ir dalyviai bei 3x3 krepšinio vystymo strategija iki 2020-ųjų metų.

21

Lapkričio 5 dieną Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje buvo pristatytas 3x3 krepšinio žiemos sezonas, čempionato sistema, jo rėmėjai ir dalyviai bei 3x3 krepšinio vystymo strategija iki 2020-ųjų metų.

REKLAMA

Renginyje dalyvavo 3x3 krepšinio žiemos sezono namais tapusio Kauno rajono, Lietuvos 3x3 krepšinio asociacijos, TV3, LKF ir rėmėjų bei partnerių atstovai.

Pagrindiniu naujojo 3x3 krepšinio žiemos sezono rėmėju tapo pažangios logistikos įmonė „Hoptrans“, kuri Lietuvos krepšinį remia jau ilgus metus. „Hoptrans Winter Open“ – taip oficialiai vadinsis žiemos sezono pirmenybės, kurios startuos jau lapkričio 18 dieną, kai vyks pirmasis iš penkių etapų. Paskutinis etapas vyks jau 2019-ųjų metų kovo 24 dieną.

„Jaučiame atsakomybę ir remiame Lietuvos krepšinį jau ilgus metus. Pradėjome nuo vyrų rinktinės, buvome moterų krepšinyje, o dabar turime naują produktą ir juo tikime. Tikimės, kad 3x3 krepšinis papuoš ne tik Lietuvos krepšinį, bet ir „Hoptrans“ ženklą“,- spaudos konferencijos metu sakė UAB „Hoptrans Holding“ vadovas Vytas Volkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis asociacijos tikslas – 2020-aisiais metais turėti Lietuvos atstovus Tokijo olimpinėse žaidynėse, kuriose ir debiutuos 3x3 krepšinis. Tiesa, prieš tai dar yra Europos ir Pasaulio čempionatai.

REKLAMA

„Ačiū partneriams, kad jie patikėjo mūsų idėja. Svarbiausia, kad mūsų pažadai ir norai būtų įgyvendinti. Net neabejoju, kad kartu su visų partnerių pagalba galime nuveikti rimtus dalykus“,- teigė vienas iš 3x3 asociacijos steigėjų Rolandas Skaisgirys.

„Visi galvojame apie 2020 metus, bet visų pirma, mūsų laukia Europos ir Pasaulio čempionatai. Mums yra vienas malonumas prisidėti prie šios sporto šakos auginimo“,- kolegoms antrino TV3 kūrybos direktorius Arvydas Rimas.

„Hoptrans Winter Open“ namais tapo Kauno rajonas, kuriame ir vyks visi penki artėjantys etapai. Tuo džiaugėsi ir rajono meras Valerijus Makūnas.

REKLAMA
REKLAMA

„Padarysime viską, kad žiemos sezonas Kauno rajone būtų įsimintinas. Šis projektas mums įdomus, naujas ir tikimės, kad įtrauks mūsų jaunimą dalyvauti. Kauno rajone yra užaugęs ne vienas garsus sportininkas ir tikimės išlaikyti tokią tendenciją. Turnyre turėsime „Tornado“ krepšinio mokyklos pagrindu sudarytą komandą“,- teigė V. Makūnas.

„Jeigu žmogus iš tikrųjų nori gyventi – tai medicina bejėgė. Taip ir su lietuvių meile krepšiniui. Niekas netikėjo, kad 3x3 gali tapti olimpine sporto šaka. Jeigu ji jau ten, tai su šia sporto šaka gali atsitikti dar daug kas gero ir netikėto bei neįtikėtino.

Todėl, nė kiek neabejoju, kad turime visiškai realius šansus pakliūti į Tokijo olimpiadą ir išsikovoti tokią pagarbą, kokią turime 5x5 aikštelėje“, – sakė Arvydas Rimas, TV3 kūrybos direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, 3x3 krepšinis yra labai dinamiškas, įdomus, patrauklus žiūrovams žaidimas. Galbūt iki šiol buvo ne tiek plačiai nušviečiamas ir žinomas, bet susikūrus oficialiai 3x3 krepšinio asociacijai, kuri rūpinsis šios sporto šakos populiarinimu, situacija turėtų iš esmės pasikeisti.

Prie šios sporto šakos populiarinimo prisidės ir TV3 žiniasklaidos grupė, turinti ne tik sporto renginių viešinimo patirties, bet ir visus tam reikiamus kanalus bei platformas: TV3, TV6 ir TV8 televizijos kanalus, interneto platformos www.tv3.lt, www.tvplay.lt ir k.t. bei radijo stotį „Power Hit Radio“. TV3 bus atsakinga už turnyrų viešinimą – nuo anonsų iki varžybų transliacijų, spec. laidų kūrimą ir t.t.

REKLAMA

Žiemos pirmenybės vyks penkiais etapais, kuriuose komandos rinks turo taškus, o daugiausiai jų surinkusi ekipa taps Lietuvos rinktine ir turės galimybę atstovauti Lietuvai Pasaulio čempionate Amsterdame.

Komandos taip pat kovos dėl kvietimų ne tik į dar vieną Lietuvoje vyksiantį „Challenger“ tipo turnyrą, bet ir dar du to paties tipo turnyrus užsienyje.

Kiekviename iš penkių žiemos sezono etapų dalyvaus 16 komandų: nuolatiniai dalyviai, turintys komercinį rėmėją ir vietą grupių turnyre užsitikrinę komerciniu principu bei kitos komandos, kurios dėl paskutinių keturių vietų grupių etape kovos atrankos turnyre, vyksiančiame tą pačią dieną, kaip ir grupių etapas.

Pristatymo renginio puošmena tapo naujai užfiksuotas į aukščiausiai esantį krepšį pataikyto metimo Lietuvoje rekordas. Į 5 metrų 60 centimetrų aukštyje esantį krepšį pataikyti mėgino žiemos sezono dalyviai: Šakių „Vyčio“ krepšininkas Marijus Užupis ir mėgėjų krepšinio legenda Dainius Novickas. Būtent ne vieną rekordą jau anksčiau užfiksavęs D. Novickas pirmuoju bandymu sugebėjo pataikyti ir pasiekė dar vieną rekordą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų