REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį sekmadienį šešios Lietuvos futbolo A lygos komandos pradės paskutinę penkerių rungtynių seriją.

Jau šį sekmadienį šešios Lietuvos futbolo A lygos komandos pradės paskutinę penkerių rungtynių seriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Trakai“ – Vilniaus „Žalgiris“. Spalio 28 dieną 13 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:3, 0:1, 1:0, 2:2

REKLAMA

Dėl titulo kovojantis „Žalgiris“ šio mačo jau tiesiog nebegali nelaimėti ir trečiuoju bandymu privalo įveikti „Trakus“.

Iš Kibu Vicunos „Trakų“ vairą perėmęs Albertas Rybakas sugrįžimą į vyr. trenerio postą įprasmino lygiosiomis su „Žalgiriu“. Baltarusis teigė, jog jo komanda nenori būti savotišku „džokeriu“ dviejų galiūnų lenktynėse dėl titulo, o pati pasidabinti bronza. Tikėtina, kad kovoje dėl trečios vietos daug kas spręsis 32-ajame ture, kai susikibs Kauno „Stumbras“ bei „Trakai“, tačiau tašką arba tris vėl prieš „Žalgirį“ iškovoję „riteriai“ gerokai pasilengvintų sau kelią link tikslo. Visgi šiame mače A. Rybakas bus priverstas verstis be diskvalifikuoto vidurio gynėjo Jevgenijaus Osipovo, išplėšusio lygiąsias su vicečempionais.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniečiai taip pat turės vieną netektį. Ir ji turbūt bus ryškesnė nei „Trakų“. Artėjančias dvejas rungtynes dėl diskvalifikacijos bus priverstas praleisti rezultatyviausias čempionato žaidėjas Liviu Antalis. Būtent legionierius iš Rumunijos įmušė abu įvarčius paskutinėje komandų akistatoje. „Žalgirio“ strategas Valdas Urbonas pripažino, jog rumuno netektis yra gana skaudus smūgis, tačiau neabejojo, kad L. Antalį sėkmingai pakeis kiti futbolininkai. Vienas iš galimų ginklų – Louisas Ogana, pelnęs du įvarčius į Klaipėdos „Atlanto“ vartus ir savo sąskaitoje turintis jau 9 tikslius smūgius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kauno Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“. Spalio 28 dieną 13 val. Kaunas, NFA stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:4, 0:3, 1:0, 0:1

Penkias pergales iš eilės iškovoję marijampoliečiai, panašu, jog yra atgavę ankstesnį pasitikėjimą savo jėgomis.

Dar vienas pralaimėjimas turbūt jau galutinai palaidotų „Kauno Žalgirio“ šansus pakovoti dėl vietos Europos lygoje. Tada geriausiu atveju, likus keturiems turams, nuo „Trakų“ žalgiriečiai atsiliktų tais pačiais 7 taškais. „Kauno Žalgiris“ solidžiai kovojo Marijampolėje, nepaisant to, jog nerungtyniavo Linas Pilibaitis, Arūnas Klimavičius bei Michailas Kaliadka. Sekmadienį dėl diskvalifikacijos rungtynes praleis Edvinas Kloniūnas, tačiau Mindaugo Čepo kariauna šiemet neklimpsta

REKLAMA

pralaimėjimų serijose, o tą savo kailiu sykį buvo patyrusi ir „Sūduva“, kai Kaune sekmadienio varžovui nusileido rezultatu 0:1.

Dar vieną „darbinę“ pergalę iškovojusi „Sūduva“ išlaikė 5 taškų pranašumą nuo „Žalgirio“. Vienas iš čempionų trenerių štabo narių Audrius Ramonas pripažino, kad Mindaugo Čepo kariauna yra kovingiausias oponentas A lygoje, tad lengvesnio artėjančio mačo tikėtis neverta. Juolab, kad panašios serijos antrose rungtynėse „Kauno Žalgiris“ „Sūduvą“ buvo nukovęs. Vladimiras Čeburinas negalės verstis dviem diskvalifikuotais žaidėjais – Vitalijumi Gaidučiku bei Povilu Leimonu. Taip pat neaišku, ar komandai galės padėti praėjusiose rungtynėse nežaidęs Jovanas Čadženovičius ir Vaidas Slavickas – tokiu būdu „Sūduvos“ gynybinės gretos bus kaip reikiant praretėjusios.

REKLAMA

Kauno „Stumbras“ – Klaipėdos „Atlantas“. Spalio 28 dieną 17 val. Kaunas, NFA stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:2, 0:0, 2:1, 3:1

Pagrindinį tikslą – išlikti lygoje – „Atlantas“ įvykdė, tad dabar klaipėdiečių neslėgs įtampa. Pažiūrėsime, ar tai padės iškovoti daugiau taškų.

„Stumbras“ Palangoje iškovojo vieną iš didžiausių pergalių per klubo istoriją A lygoje ir vėl sugrįžo į trečią turnyro lentelės vietą. Iškovota pergalė prieš „Atlantą“ ir „Trakų“ pralaimėjimas „Žalgiriui“ padidintų kauniečių atotrūkį nuo „riterių“ iki 6 taškų, tačiau po to lauks trejos iš eilės rungtynės su likusiais pirmo ketverto atstovais. Dvikovą su „Atlantu“ praleis diskvalifikuotas duetas – Lucasas Villela ir Matheusas Bissi. Tai yra gana svarbi netektis „Stumbrui“, tačiau šioje turnyro stadijoje „Atlantas“ yra ta komanda, prieš kurią dėl prizinių vietų kovojančių vienuolikių žaidėjai gali nerungtyniauti dėl diskvalifikacijų, siekdami nepraleisti esminių mačų su tiesioginiais konkurentais.

Kita vertus, praėjusiame ture Vacio Lekevičiaus vadovaujamas „Atlantas“ kaip reikiant kibo į atlapus „Žalgiriui“, paneigė skeptikų prognozes ir nusileido tik 1:3. Klaipėdos klubas pastaruoju metu muša bent po įvartį net ir lyderiams, tačiau gynybos įtvirtinimai ir toliau braška. Jauni krašto gynėjai daro klaidas, kuriomis labiau patyrę varžovai netrukus pasinaudoja. Šį kartą „Atlantui“ negalės padėti diskvalifikuotas saugas Dovydas Norvilas, tačiau, jei klaipėdiečiai pademonstruos panašų žaidimą ir kovingumą kaip paskutinėse rungtynėse, „Stumbrui“ dėl pergalės reiks kaip reikiant pakovoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų