REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Stovyklos „Talentų karta“ akimirka (nuotr. fotodiena/Justino Auškelio)

Penktus gyvavimo metus skaičiuojantis projektas „Talentų karta“ naująjį sezoną pradėjo Anykščiuose. Čia beveik trisdešimt mergaičių ir berniukų demonstravo savo sugebėjimus ir sėmėsi patirties iš projekto trenerių.

27

Penktus gyvavimo metus skaičiuojantis projektas „Talentų karta“ naująjį sezoną pradėjo Anykščiuose. Čia beveik trisdešimt mergaičių ir berniukų demonstravo savo sugebėjimus ir sėmėsi patirties iš projekto trenerių.

REKLAMA

Krepšininkai daugiausiai tobulino kamuolio varymo techniką, krypties ir ritmo keitimą, lavino vikrumą.

Projekto atidaryme apsilankęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris ir šio projekto ambasadorius Ramūnas Šiškauskas džiaugėsi, kad ši iniciatyva įgauna vis didesnį pagreitį ir vaikai turi puikią terpę parodyti save.

„Džiaugiuosi dėl šio projekto, kadangi jis yra pasiteisinęs. Vaikams tai yra didelės galimybės, šansas parodyti save ir jis yra didesnis negu kitiems vaikams. Viskas priklauso nuo jų pačių, tik didelis darbas, atsidavimas gali vesti į priekį. Manau, kad ir mergaitės, ir berniukai žino ko jie nori. O jie nori krepšinio, tobulėti, tikiuosi, kad eis pirmyn ir pasieks tai, apie ką jie svajoja“, – sakė Ramūnas Šiškauskas.

Su jaunaisiais talentais savo patirtimi dalinosi treneriai Darius Sirtautas, Edvinas Justa, Rima Daunienė, Donatas Mikulevičius ir Karolis Abramavičius. Viso projekto metu su krepšininkais taip pat dirbs LKF jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila ir LKF moterų krepšinio projektų vadovė Lina Brazdeikytė.

REKLAMA
REKLAMA

„Stovykla buvo skirta individualiai technikai, tam tikriems judesiams – kamuolio sugavimui šuoliuku, žingsneliu, techniniams judesiams. Iš tikrųjų labai neblogai padirbėjome, mergaitės labai susikaupusios, susikoncentravusios. Esu labai patenkintas, neturėjau jokių nusiskundimų, visos noriai dirbo. Treneriai visą laiką ir nori tokių mergaičių, tokių sąlygų. Pavyko nuveikti tikrai nemažai ir tikimės, kad tai ką padarėme mergaitėms bus naudinga ir ateityje jos tai pritaikys“, – pasakojo Edvinas Justa.

REKLAMA

„Bandome vaikus supažindinti, išmokyti, įdiegti ir kad žaidėjas suprastų, atpažintų, atneštų atlikimą į aikštelę vienas prieš nulį, vienas prieš vieną ir grupiniame veiksme. Imame reikalingiausius, moderniausius šiai dienai, labiausiai naudojamus profesionalų krepšinyje įgūdžius ir bandome pagal jų galimybes įgyvendinti“, – teigė Darius Sirtautas.

Pirmosios stovyklos metu taip pat vyko susitikimai su krepšininkų tėveliais, kurie buvo supažindinami su jaunųjų talentų karjeros perspektyvomis, bendravimo su krepšinio agentais pasekmės.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo metu taip pat buvo pristatyti sveikatingumo ir sporto centro „VS-FITNESS“ atlikti sveikatos patikrinimo rezultatai. Jaunieji sportininkai po treniruočių dalyvavo jų aptarime ir smagiose viktorinose apie krepšinį ir olimpines žaidynes. Projekto dalyviai sulaukė dovanų iš prekybos centro „LIDL“ – jaunieji krepšininkai stiprinosi „Čempionų užkandžiais“.

„Talentų karta“ – ilgalaikis projektas, kuri organizuoja Lietuvos krepšinio federacija, jį iš dalies finansuoja FIBA Europe Youth Development Fund. Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai.

Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus ištisus metus.

Viso sezono metu bus organizuojamos 5 stovyklos, rinktinės dalyvaus įvairiuose turnyruose, o projektą, kaip ir praėjusią vasarą, planuojama pabaigti tarptautiniu Ramūno Šiškausko vardo turnyru, sulaukusiu daug pagyrimų iš visų turnyre dalyvavusių šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų